Avast Internet Security activeren met een licentiebestand

Wanneer u Avast Internet Security aanschaft, ontvangt u een licentiebestand op het e-mailadres dat u hebt opgegeven tijdens de aankoop. Volg de stappen in dit artikel om Avast Internet Security te activeren met behulp van uw licentiebestand nadat u de software op uw computer hebt geïnstalleerd.

Als u Avast Internet Security nog niet hebt geïnstalleerd op uw computer, volgt u de stappen in het volgende artikel:

Als u een activeringscode hebt ontvangen in plaats van een licentiebestand, raadpleegt u het volgende artikel:

Als u uw licentiebestand niet kunt vinden, kunt u een kopie aanvragen.

Avast Internet Security activeren

Als u uw licentiebestand automatisch wilt invoegen in Avast Internet Security, volgt u de instructies bij Voorkeursmethode. Als er een probleem optreedt bij het invoegen van het bestand of als u het bestand liever op een specifieke locatie op uw computer opslaat, volgt u de instructies bij Alternatieve methode.

1. Open het bevestigingsbericht van Avast met daarin het licentiebestand van Avast Internet Security.
  2. Download het bijgevoegde bestand License.avastlic.
  3. Open het bestand License.avastlic.
  4. Klik met de rechtermuisknop op het bijgevoegde bestand License.avastlic om het op te slaan.
  5. Selecteer een bekende locatie om het bestand op te slaan (het bureaublad bijvoorbeeld) en klik op Opslaan.
  6. Open de gebruikersinterface van Avast en klik op Instellingen.
  7. Selecteer het tabblad Abonnement in het linkerdeelvenster en klik op Licentiebestand invoegen (afhankelijk van uw gebruikersinterface):
    • In het gedeelte Avast Internet Security:
    • Boven op het scherm Abonnement:
  8. Zoek het bestand License.avastlic en klik op Openen.
  9. Klik op Activeren in het dialoogvenster Avast Internet Security dat verschijnt.
  10. Klik op OK.

Open de gebruikersinterface van Avast en ga naar Instellingen ▸ Abonnement om te bevestigen dat uw abonnement actief is. Controleer of de tekst Uw abonnement is actief. verschijnt.