Avast Mobile Security voor iOS – Veelgestelde vragen

Avast Mobile Security voor iOS is een app die is bedoeld om uw privacy online te beschermen, uw foto's veilig te bewaren, wifi-netwerken te scannen op zwakke punten en u te waarschuwen als er persoonlijke gegevens die zijn gekoppeld aan uw e-mailadres online zijn uitgelekt.

In dit artikel vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over de functies, de instellingen en het gebruik van Avast Mobile Security voor iOS.

Downloaden en installeren

Wat zijn de systeemvereisten voor Avast Mobile Security voor iOS?

U kunt de nieuwste versie van Avast Mobile Security op elk iOS-apparaat met iOS 12.0 of hoger installeren en uitvoeren.

Hoe kan ik Avast Mobile Security downloaden en installeren in iOS?

U kunt Avast Mobile Security voor iOS-apparaten downloaden via de App Store.

1. Open de App Store op het hoofdscherm van uw iOS-apparaat en zoek naar Avast Mobile Security.
  2. Selecteer Avast Security & Privacy in de zoekresultaten.
  3. Tik op Download om de app te downloaden en te installeren. Wanneer u de app opnieuw wilt installeren, hoeft u alleen maar op het pictogram in de vorm van een wolk te tikken.
  4. Zodra de installatie voltooid is, tikt u op Open , of op het pictogram Avast Mobile Security op het hoofdscherm van uw apparaat.
  5. Selecteer Accepteer als u om bevoegdheden wordt gevraagd.
  6. Tik op Niet nu om door te gaan met de gratis versie van de app.

Avast Mobile Security wordt nu geïnstalleerd op uw iOS-apparaat.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide informatie over Avast Mobile Security voor iOS op mobiele apparaten:

Abonneren en activeren

Wat zijn de voordelen van een upgrade naar Avast Mobile Security Premium?

Van Avast Mobile Security voor iOS is zowel een gratis als een betaalde versie verkrijgbaar. Wanneer u upgradet naar Avast Mobile Security Premium, kunt u profiteren van de volgende eersteklas functies:

• Wifi-bescherming: Bescherm uw privacy met behulp van een VPN (virtueel privénetwerk) om ervoor te zorgen dat niemand u online kan bespioneren.
  • Onbeperkte identiteitsbescherming Hiermee kunt u meerdere e-mailaccounts in de gaten houden en u wordt onmiddellijk gewaarschuwd als er persoonlijke gegevens van u online zijn uitgelekt.
  • Onbeperkte fotokluis Bewaar een onbeperkt aantal foto's in een versleutelde kluis waartoe alleen u toegang hebt.

Hoe voer ik een upgrade uit naar Avast Mobile Security Premium?

Ga als volgt te werk om de gratis versie van Avast Mobile Security te upgraden naar Avast Mobile Security Premium op een iOS-apparaat:

1. Tik op het pictogram Avast Mobile Security op het hoofdscherm van uw apparaat om de app te openen.
  2. Tik rechtsboven op Upgraden.
  3. Selecteer het gewenste abonnement.
  4. Volg de instructies op het scherm om de betaling te voltooien.

Avast Mobile Security Premium wordt automatisch geactiveerd op uw iOS-apparaat.

Is mijn abonnement op Avast Mobile Security Premium ook geldig voor andere betaalde apps van Avast?

Nee. Als u Avast Mobile Security Pro voor iOS aanschaft, is uw abonnement alleen geldig voor deze app op een iOS-apparaat.

Hoe zeg ik mijn abonnement op?

Als u een app van uw apparaat verwijdert, wordt uw abonnement niet opgezegd. U blijft betalen voor het abonnement totdat u het opzegt. Als u een Avast Mobile Security Premium-abonnement dat u hebt gekocht via de App Store wilt opzeggen, volgt u de volgende instructies op de website van Apple Support:

Is er een gratis proefversie van Avast Mobile Security Premium?

Ja. In de gratis proefversie kunt u alle betaalde functies 7 of 14 dagen kosteloos gebruiken. De 7-daagse proefversie wordt automatisch geactiveerd wanneer u een maandabonnement op Avast Mobile Security Premium-abonnement selecteert, en de 14-daagse gratis proefversie wordt automatisch geactiveerd wanneer u een jaarabonnement op Avast Mobile Security Premium selecteert. Zodra de gratis proefperiode afloopt, wordt uw abonnement op AVG Mobile Security Premium automatisch gestart.

Hoe kan ik mijn abonnement opnieuw activeren?

Als u eerder een abonnement hebt aangeschaft voor AVG Mobile Security Premium via de App Store en u het abonnement opnieuw wilt activeren, bijvoorbeeld op een nieuw of hersteld apparaat, gaat u als volgt te werk:

1. Controleer of u bent aangemeld bij de App Store met dezelfde Apple ID die u hebt gebruikt om Avast Mobile Security Premium te kopen.
  2. Installeer Avast Mobile Security.
  3. Open Avast Mobile Security en tik op Niet nu tijdens de tutorial.
  4. Tik rechtsboven op Upgraden.
  5. Tik op U hebt het product al gekocht? en selecteer Herstel via iTunes.

Avast Mobile Security maakt verbinding met de App Store en activeert het abonnement automatisch op uw iOS-apparaat.

Raadpleeg het volgende artikel voor informatie over het activeren van Avast Mobile Security voor iOS:

Functies

Wat is Wifi-bescherming?

Wifi-bescherming (voorheen Veilig browsen) maakt gebruik van onze infrastructuur voor VPN (virtueel privénetwerk) om een beveiligde VPN-verbinding tot stand te brengen. Daarmee worden de gegevens die u uploadt naar en downloadt van internet beschermd, en blijft uw internetactiviteit volledig anoniem. Wifi-bescherming is beschikbaar als onderdeel van een Avast Mobile Security Premium-abonnement.

Hoe activeer ik Wifi-bescherming?

Wifi-bescherming is beschikbaar als onderdeel van een Avast Mobile Security Premium-abonnement. De eerste keer dat u Wifi-bescherming: activeert, wordt u gevraagd een VPN-configuratie toe te voegen: Volg hiervoor onderstaande stappen:

1. Tik op VPN inschakelen op de tegel Wifi-bescherming.
  2. Bekijk de voorwaarden van Beleid voor en gebruik van logbestanden en tik op Accepteer.
  3. Tik als u daarom wordt gevraagd op Toestaan om VPN-configuraties toe te voegen.

Wifi-bescherming wordt automatisch geactiveerd. U wordt verbonden met de dichtstbijzijnde server die we hebben op uw locatie.

Tik op het hoofdscherm van Avast Mobile Security op Onderbreek VPN om het VPN tijdelijk uit te schakelen.

Wat is het verschil tussen Wifi-bescherming en Avast SecureLine VPN?

De functie Wifi-bescherming en de app Avast SecureLine VPN bieden beide een veilige VPN-verbinding om uw online-activiteiten te beschermen. Wifi-bescherming verbindt u met de dichtstbijzijnde server die we hebben op uw locatie, terwijl u in de app Avast SecureLine VPN kunt kiezen met welke server u verbinding wilt maken.

Wat houdt Identiteitsbescherming in?

Identiteitsbescherming beschermt al uw onlineaccounts door te controleren of geen van de wachtwoorden die zijn gekoppeld aan uw e-mailadres online zijn uitgelekt. Als er een lek wordt gevonden, krijgt u meteen een melding van Identiteitsbescherming en wordt u gevraagd het uitgelekte wachtwoord te wijzigen.

Hoe activeer ik Identiteitsbescherming?

1. Tik op Voeg e-mail toe op de tegel identiteitsbescherming.
  2. Tik op Voeg e-mailadres toe.
  3. Voer uw e-mailadres in en tik op Voeg e-mail toe.

Identiteitsbescherming controleert meteen of er onlinegegevens gekoppeld aan uw e-mailadres zijn uitgelekt. U wordt gewaarschuwd als er lekken zijn gevonden. Identiteitsbescherming blijft actief en waarschuwt u opnieuw als er in de toekomst uitgelekte wachtwoorden worden gevonden die aan uw e-mailadres zijn gekoppeld.

Hoe kan ik meer e-mailadressen toevoegen aan Identiteitsbescherming?

U kunt alleen meerdere e-mailadressen beveiligen met Identiteitsbescherming met een Avast Mobile Security Premium-abonnement. Upgrade naar Avast Mobile Security Premium en voer onderstaande instructies uit:

1. Tik op het hoofdscherm van Avast Mobile Security op het deelvenster Identiteitsbescherming.
  2. Tik op Voeg e-mailadres toe.
  3. Voer het e-mailadres in dat u wilt toevoegen en tik op Voeg e-mail toe.

Wat houdt Fotokluis in?

Fotokluis beschermt uw foto's en afbeeldingen tegen nieuwsgierige blikken door ze te verplaatsen naar een met een toegangscode beveiligde, versleutelde kluis. U kunt maximaal 40 foto's of afbeeldingen van uw apparaat of camera toevoegen aan de kluis. Met een abonnement op Avast Mobile Security Premium kunt u een onbeperkt aantal foto's en afbeeldingen opslaan in de fotokluis.

Als u Avast Mobile Security verwijdert van uw iOS-apparaat, worden foto's die u hebt opgeslagen in de fotokluis samen met de app verwijderd en kunt u ze niet meer terughalen. Daarom raden we u aan uw bestanden uit de fotokluis te exporteren voordat u de app verwijdert.

Hoe activeer ik Fotokluis?

Voor het activeren van Fotokluis moet u eerst een toegangscode instellen:

1. Tik op Openen op de tegel Fotokluis.
  2. Tik op Stel toegangscode in.
  3. Voer een 4-cijferige code in en voer die nogmaals in om te bevestigen.

Fotokluis is actief. U kunt nu foto's en afbeeldingen toevoegen aan de kluis om te voorkomen dat ze kunnen worden bekeken door andere mensen die uw iOS-apparaat gebruiken.

Als u Touch ID of Face ID kunt gebruiken op uw apparaat, kunt u deze functionaliteit inschakelen nadat u een toegangscode hebt ingesteld. Als u Touch ID of Face ID inschakelt, opent u Fotokluis hiermee in plaats van met een toegangscode.

Hoe voeg ik foto's of afbeeldingen toe aan Fotokluis?

U kunt bestaande foto's of afbeeldingen toevoegen aan de kluis vanuit de fotobibliotheek op uw apparaat. U kunt ook de camera op uw apparaat gebruiken om een foto te maken en die rechtstreeks importeren in uw fotokluis.

Foto's of afbeeldingen toevoegen aan Fotokluis

1. Tik op Openen op de tegel Fotokluis.
  2. Voer uw toegangscode in en tik op de +-knop.
  3. Selecteer Fotobibliotheek of Camera:
  1. Tik als u daarom wordt gevraagd op OK om Avast Mobile Security toegang te geven tot uw fotobibliotheek.
  2. Tik op een foto om die te selecteren. U kunt ook op Verwijder tikken om de foto te verwijderen uit de fotobibliotheek en uit iCloud Photos.
  1. Tik als u daarom wordt gevraagd op OK om Avast Mobile Security toegang te geven tot uw camera.
  2. Maak een foto en tik op Gebruik foto of Opnieuw.

De foto wordt geïmporteerd in Fotokluis.

Als u Avast Mobile Security verwijdert, worden foto's die u in Fotokluis hebt opgeslagen samen met de app verwijderd en kunt u ze niet meer terughalen. Daarom raden we u aan uw bestanden uit Fotokluis te exporteren voordat u de app verwijdert.

Kan ik mijn foto's exporteren uit Fotokluis?

Ja. Het is raadzaam uw foto's uit Fotokluis te exporteren voordat u de app verwijdert.

Ga als volgt te werk om uw foto's uit Fotokluis te exporteren:

1. Tik op Openen op de tegel Fotokluis.
  2. Voer uw toegangscode in.
  3. Tik op Selecteren.
  4. Tik op de foto('s) die u wilt exporteren. Rond de geselecteerde foto('s) verschijnt een groen kader.
  5. Tik linksonder op Deel.
  6. Selecteer de gewenste methode voor het exporteren of opslaan van de bestanden en volg de instructies op het scherm.

Hoe kan ik mijn toegangscode voor Fotokluis wijzigen?

Ga als volgt te werk om de toegangscode voor Fotokluis te wijzigen:

1. Open de app en ga naar Instellingen.
  2. Tik onder Fotokluis op Toegangscode wijzigen.
  3. Voer uw huidige toegangscode in.
  4. Voer een nieuwe 4-cijferige toegangscode in.
  5. Voer uw nieuwe toegangscode opnieuw in om te bevestigen.

Uw toegangscode voor Fotokluis is nu gewijzigd.

Algemeen

Hoe beheer ik de meldingen van Webbescherming?

Meldingen van Webbescherming worden automatisch ingeschakeld om u te waarschuwen wanneer er wifi-dreigingen zijn gedetecteerd of schadelijke websites geblokkeerd. Zo schakelt u deze meldingen uit:

1. Open de app en ga naar Instellingen.
  2. Tik onder Melding bij naast de relevante optie op de groene schuifregelaar (AAN) zodat deze wit wordt (UIT).

Hoe kan ik een probleem melden aan de ondersteuning van Avast?

Op onze ondersteuningspagina's vindt u uitgebreide artikelen over het gebruik van uw Avast-product. Sommige problemen verdienen echter nader onderzoek door de ondersteuning van Avast.

U kunt contact opnemen met onze technische of verkoopondersteuning, ons een bericht sturen of contact maken met de leden van een speciaal forum; dat kan allemaal via de app Avast Mobile Security. Ga naar InstellingenContact met ondersteuning en selecteer de gewenste optie.

Hoe kan ik feedback geven over de app?

U kunt op verschillende manieren feedback geven over Avast Mobile Security voor iOS:

• Schrijf een recensie in de App Store.
  • Vertel uw vrienden op Facebook of Twitter over onze software.
  • Plaats recensies op forums over iOS.
  • Stuur ons een bericht via de app door InstellingenContact met ondersteuningVerzend een bericht te selecteren.

Hoe kan ik bepalen welke gegevens ik wil delen?

Het delen van gegevens over het gebruik van de app met Avast en met externe analyseprogramma's is automatisch ingeschakeld om de app te helpen verbeteren. U kunt deze instellingen in Avast Mobile Security uitschakelen via InstellingenGegevensinstellingen. Tik op de groene schuifregelaar (AAN) naast elke optie om deze op wit te zetten (UIT).

Hoe kan ik zien welke versie er is geïnstalleerd van de app die ik gebruik?

Als u het versienummer van uw Avast Mobile Security-app wilt bekijken, opent u de app en gaat u naar Instellingen. Het versienummer van de app wordt onder aan het scherm weergegeven onder Huidige versie.

Hoe kan ik Avast Mobile Security voor iOS verwijderen?

Als u Avast Mobile Security voor iOS niet meer wilt gebruiken, moet u uw abonnement opzeggen voordat u de app van uw apparaat verwijdert.

Na het opzeggen van uw abonnement voert u de volgende stappen uit om Avast Mobile Security van uw iOS-apparaat te verwijderen:

1. Houd op het beginscherm van uw apparaat het symbool Avast Mobile Security vast totdat het begint te wiebelen.
  2. Tik op het kruisje x dat linksboven in het symbool Avast Mobile Security verschijnt.
  3. Selecteer Verwijder om te bevestigen dat u de app van uw apparaat wilt verwijderen.

Avast Mobile Security wordt nu verwijderd van uw iOS-apparaat.

Welke andere mobiele apps biedt Avast?

Avast heeft de volgende reeks apps ontwikkeld om de beveiliging en prestaties van uw mobiele apparaat te verbeteren en u te beschermen tegen hackers en dieven:

• Avast SecureLine VPN: voorkom dat hackers uw gegevens kunnen inzien en stelen wanneer u bent verbonden met een openbaar of onbeveiligd wifi-netwerk, beveilig uw persoonlijke wifi-netwerk en versleutel uw verbinding met een VPN om uw privacy te beschermen.
  • Avast Passwords: bescherm al uw wachtwoorden en meld u moeiteloos bij uw onlineaccounts aan met één wachtwoord. U kunt deze app op meerdere apparaten synchroniseren.
  • Avast Mobile Security: beveilig uw telefoon en tablet met onze gratis app Avast Mobile Security die bescherming biedt tegen virussen en onveilige wifi-netwerken. Met de ingebouwde functie Anti-Theft kunt u uw apparaat in geval van verlies of diefstal opsporen op een kaart met behulp van ons online volgsysteem voor mobiele apparaten. Daarbij wordt gebruikgemaakt van driehoeksmeting, onder meer op basis van gps.
  • Avast SecureLine VPN: voorkom dat hackers uw gegevens kunnen inzien en stelen wanneer u bent verbonden met een openbaar of onbeveiligd wifi-netwerk, beveilig uw persoonlijke wifi-netwerk en versleutel uw verbinding met een VPN om uw privacy te beschermen.
  • Avast Cleanup: optimaliseer de prestaties van uw apparaat met onze app Cleanup, waarmee u snel de opslagruimte op uw apparaat kunt analyseren en alle gegevens kunt verwijderen die onnodig veel ruimte innemen.
  • Avast Passwords: bescherm al uw wachtwoorden en meld u moeiteloos bij uw onlineaccounts aan met één wachtwoord. U kunt deze app op meerdere apparaten synchroniseren.
  • Avast Secure Browser: Browse met ongeëvenaarde privacy en bescherming met behulp van het ingebouwde VPN, de ad-blocker en volledige gegevensversleuteling.
  • Avast Mobile Security voor iOS 2.x
  • Avast Mobile Security Premium voor iOS 2.x
  • iOS 12.0 of hoger
  • Compatibel met iPhone, iPad en iPod touch