Avast Mobile Security voor iOS – veelgestelde vragen

Avast Mobile Security voor iOS is een app die is bedoeld om uw privacy online te beschermen, uw foto's veilig te bewaren, wifi-netwerken te scannen op zwakke punten en u te waarschuwen als een wachtwoord dat is gekoppeld aan uw e-mailadres online is uitgelekt.

In dit artikel vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over de functies, de instellingen en het gebruik van Avast Mobile Security voor iOS.

Downloaden en installeren

Wat zijn de systeemvereisten voor Avast Mobile Security voor iOS?

U kunt de nieuwste versie van Avast Mobile Security op elk iOS-apparaat met iOS 10.0 of hoger installeren en uitvoeren.

Hoe kan ik Avast Mobile Security downloaden en installeren in iOS?

U kunt Avast Mobile Security voor iOS-apparaten downloaden via de App Store.

1. Open de App Store op het hoofdscherm van uw iOS-apparaat en zoek naar Avast Mobile Security.
  2. Selecteer Avast Security & Fotokluis in de zoekresultaten.
  3. Tik op Download om de app te downloaden en tik vervolgens op Installeer. Wanneer u de app opnieuw wilt installeren, hoeft u alleen maar op het symbool met de wolk te tikken.
  4. Selecteer Accepteer als u om bevoegdheden wordt gevraagd.
  5. Zodra de installatie voltooid is, tikt u op Open of op het symbool van Avast Mobile Security op het hoofdscherm van uw apparaat.
  6. Tik op Start 14-daagse proefversie om te bevestigen dat u de voorwaarden van de gebruiksrechtovereenkomst en het privacybeleid van Avast aanvaardt.
  7. Selecteer het gewenste abonnement of tik op U hebt het product al gekocht om Avast Mobile Security Premium te activeren met een activeringscode. Of tik op Sluiten om de gratis versie van Avast Mobile Security voor iOS te starten.

Avast Mobile Security wordt nu geïnstalleerd op uw iOS-apparaat.

Raadpleeg het volgende artikel voor informatie over Avast Mobile Security voor iOS op mobiele apparaten:

Hoe kan ik Avast Mobile Security voor iOS verwijderen?

Als u Avast Mobile Security voor iOS niet meer wilt gebruiken, moet u uw abonnement opzeggen voordat u de app van uw apparaat verwijdert.

Nadat uw abonnement is geannuleerd, voert u de volgende stappen uit om Avast Mobile Security van uw iOS-apparaat te verwijderen:

1. Houd het Avast Mobile Security-symbool ingedrukt op het hoofdscherm van uw apparaat.
  2. Tik op het kruisje ( x ) dat linksboven in het symbool verschijnt.
  3. Selecteer Verwijder om te bevestigen dat u de app van uw apparaat wilt verwijderen.

Avast Mobile Security is niet meer geïnstalleerd op uw iOS-apparaat.

Voornaamste kenmerken

Wat houdt Identiteitsbescherming in?

Identiteitsbescherming beschermt al uw onlineaccounts door te controleren of geen van de wachtwoorden die zijn gekoppeld aan uw e-mailadres online zijn uitgelekt. Als er een lek wordt gevonden, krijgt u meteen een melding van Identiteitsbescherming en wordt u gevraagd het uitgelekte wachtwoord te wijzigen.

Wat houdt Wifi-beveiliging in?

Wifi-beveiliging controleert uw netwerk, routerinstellingen en andere apparaten die zijn verbonden met het netwerk op kwetsbaarheden. U kunt er uw netwerk mee beveiligen en voorkomen dat aanvallers zich toegang tot het netwerk verschaffen en misbruik maken van uw persoonlijke gegevens.

Wat houdt Fotokluis in?

Fotokluis beschermt uw foto's en afbeeldingen tegen nieuwsgierige blikken door ze te verplaatsen naar een versleutelde kluis. Zodra ze zich in de kluis bevinden, is er een pincode, Touch ID of Face ID nodig om er toegang toe te krijgen. U kunt maximaal 40 foto's of afbeeldingen van uw apparaat of camera toevoegen aan de kluis. Met een abonnement op Avast Mobile Security Premium kunt u een onbeperkt aantal foto's en afbeeldingen opslaan in de fotokluis.

Als u Avast Mobile Security verwijdert van uw iOS-apparaat, worden foto's die u hebt opgeslagen in de fotokluis samen met de app verwijderd en kunt u ze niet meer terughalen. Daarom raden we u aan uw bestanden uit de fotokluis te exporteren voordat u de app verwijdert.

Wat houdt Veilig browsen in?

Veilig browsen maakt gebruik van de infrastructuur van uw VPN (virtueel privénetwerk) om een beveiligde VPN-verbinding tot stand te brengen. Daarmee worden de gegevens die u uploadt naar en downloadt van internet beschermd, en blijft uw internetactiviteit volledig anoniem. De functie Veilig browsen is beschikbaar als onderdeel van een Avast Mobile Security Premium-abonnement.

Wat houdt Oproepen blokkeren in?

Oproepen blokkeren is alleen beschikbaar voor gebruikers die Avast Mobile Security Premium voor oktober 2018 hebben aangeschaft.

Oproepen blokkeren detecteert spamoproepen en geeft u de mogelijkheid die automatisch te blokkeren. De functie helpt u ongewenste oproepen te vermijden, ook van telefoonnummers die u mogelijk niet herkent als bron van ongewenste oproepen. U kunt een nummer ook op uw persoonlijke blokkeerlijst plaatsen. Telkens wanneer u wordt gebeld, controleert Oproepen blokkeren het nummer in een database met bekende spambellers. Als het telefoonnummer voorkomt in onze database of in uw persoonlijke blokkeerlijst, verschijnt er een melding of wordt de oproep automatisch geblokkeerd, afhankelijk van uw instellingen.

Abonneren en activeren

Waarom is Avast Mobile Security Pro veranderd in Avast Mobile Security Premium?

Met de introductie van Avast Premium Security hebben we wijzigingen aangebracht in sommige bestaande betaalde mobiele Avast-producten. Avast Mobile Security Pro in iOS gaat door als Avast Mobile Security Premium. Dit heeft geen gevolgen voor de voorzieningen of functionaliteit van het product. In het volgende artikel vindt u meer informatie over Avast Premium Security:

Wat zijn de voordelen van een upgrade naar Avast Mobile Security Premium?

Van Avast Mobile Security voor iOS is zowel een gratis als een betaalde versie verkrijgbaar. Wanneer u upgradet naar Avast Mobile Security Premium, kunt u profiteren van de volgende eersteklas functies:

• Veilig browsen Bescherm uw privacy met behulp van een VPN om ervoor te zorgen dat niemand u online kan bespioneren.
  • Onbeperkte identiteitsbescherming U wordt onmiddellijk gewaarschuwd als een van uw wachtwoorden online is uitgelekt. Met Pro kunt u meerdere e-mailaccounts gebruiken.
  • Onbeperkte fotokluis Bewaar een onbeperkt aantal foto's in een versleutelde kluis waartoe alleen u toegang hebt.

Hoe voer ik een upgrade uit naar Avast Mobile Security Premium?

Ga als volgt te werk om Avast Mobile Security Premium op een iOS-apparaat aan te schaffen en te activeren:

1. Tik op het pictogram Avast Mobile Security op het hoofdscherm van uw apparaat om de app te openen.
  2. Tik tijdens de tutorial op Start 14-daagse proefversie. Tik rechtsboven in de interface van de app op Upgraden als u de tutorial hebt overgeslagen.
  3. Selecteer Maandelijks of Jaarlijks, afhankelijk van het gewenste abonnement.
  4. Tik op Bevestig om toestemming te geven voor de aankoop.
  5. Voltooi de transactie aan de hand van de instructies op het scherm.

Zodra de transactie is voltooid, wordt Avast Mobile Security Premium automatisch geactiveerd op uw iOS-apparaat.

Raadpleeg het volgende artikel voor informatie over het activeren van Avast Mobile Security voor iOS:

Is mijn abonnement op Avast Mobile Security Premium ook geldig voor andere betaalde apps van Avast?

Nee. Als u Avast Mobile Security Pro voor iOS aanschaft, is uw abonnement alleen geldig voor deze app op een iOS-apparaat.

Hoe zeg ik mijn abonnement op?

Als u een app van uw apparaat verwijdert, wordt uw abonnement niet opgezegd. U blijft betalen voor het abonnement totdat u het opzegt. Een abonnement op Avast Mobile Security Premium opzeggen:

1. Open de App Store vanuit het hoofdscherm van het iOS-apparaat.
  2. Tik op uw profielfoto rechtsboven op het scherm.
  3. Tik op Abonnementen beheren.
  4. Tik op Avast Mobile Security om de details van uw abonnement te bekijken.
  5. Tik op Annuleer abonnement om uw abonnement te beëindigen.

Is er een gratis proefversie van Avast Mobile Security Premium?

Ja. In de gratis proefversie kunt u alle betaalde functies van de betaalde Avast Mobile Security Premium-versie 7 of 14 dagen kosteloos gebruiken. De 7-daagse proefversie wordt automatisch geactiveerd wanneer u een maandabonnement op Avast Mobile Security-abonnement selecteert, en de 14-daagse gratis proefversie wordt automatisch geactiveerd wanneer u een jaarabonnement op Avast Mobile Security selecteert. Zodra de proefperiode afloopt, wordt automatisch uw abonnement op Avast Mobile Security Premium gestart.

Hoe kan ik mijn abonnement opnieuw activeren?

Als u eerder een abonnement hebt aangeschaft voor Avast Mobile Security Premium voor iOS en u de app opnieuw wilt activeren, gaat u als volgt te werk:

1. Controleer of u bent aangemeld bij de App Store met dezelfde Apple ID die u hebt gebruikt om Avast Mobile Security Premium te kopen.
  2. Open Avast Mobile Security en tik tijdens de tutorial op Start 14-daagse proefversie. Tik rechtsboven op Upgraden als u de tutorial hebt overgeslagen.
  3. Tik op U hebt het product al gekocht en selecteer Herstel via iTunes.

Avast Mobile Security maakt verbinding met de App Store en activeert het abonnement automatisch op uw iOS-apparaat.

Raadpleeg het volgende artikel voor informatie over het activeren van Avast Mobile Security voor iOS:

Identiteitsbescherming

Hoe activeer ik Identiteitsbescherming?

1. Tik op het venster Identiteitsbescherming op het scherm Bescherming.
  2. Tik op Identiteitsbescherming activeren.
  3. Voer het e-mailadres in dat u wilt controleren en tik op Voeg e-mail toe.

Identiteitsbescherming gaat meteen zoeken naar uw e-mailadres en waarschuwt u als er lekken zijn gevonden. Identiteitsbescherming is nu actief voor uw e-mailadres en blijft controleren of u wachtwoord niet is uitgelekt.

Hoe verander ik mijn e-mailadres in Identiteitsbescherming?

Ga als volgt te werk om het e-mailadres dat is gekoppeld aan Identiteitsbescherming te wijzigen:

1. Tik op het scherm Bescherming op het venster Identiteitsbescherming.
  2. Tik rechtsboven op het scherm op Bewerken.
  3. Tik op de rode cirkel naast uw e-mailadres en tik op Verwijderen.
  4. Tik op Voeg nieuw e-mailadres toe om een nieuw e-mailadres in te voeren.
  5. Voer het nieuwe e-mailadres in dat u wilt controleren en tik op Voeg e-mail toe.

Identiteitsbescherming wordt nu geactiveerd voor het nieuwe e-mailadres.

Hoe kan ik meer e-mailadressen toevoegen aan Identiteitsbescherming?

U kunt alleen meerdere e-mailadressen beveiligen met Identiteitsbescherming met een Avast Mobile Security Premium-abonnement. Upgrade naar Avast Mobile Security Premium en voer onderstaande instructies uit:

1. Tik op het venster Identiteitsbescherming op het scherm Bescherming.
  2. Tik op Nieuw e-mailadres toevoegen.
  3. Voer het e-mailadres in dat u wilt toevoegen en tik op Voeg e-mail toe.

Fotokluis

Hoe activeer ik Fotokluis?

Voor het activeren van Fotokluis moet u eerst een toegangscode instellen:

1. Tik op het hoofdscherm van Avast Mobile Security in het onderste menuvenster op Fotokluis.
  2. Tik op Stel toegangscode in.
  3. Voer een 4-cijferige code in en voer die nogmaals in om te bevestigen.

Fotokluis is actief. U kunt nu foto's en afbeeldingen toevoegen aan de kluis om te voorkomen dat ze kunnen worden bekeken door andere mensen die uw iOS-apparaat gebruiken.

Hoe voeg ik foto's of afbeeldingen toe aan Fotokluis?

U kunt bestaande foto's of afbeeldingen toevoegen aan de kluis vanuit de fotobibliotheek op uw apparaat. U kunt ook de camera op uw apparaat gebruiken om een foto te maken en die rechtstreeks importeren in uw fotokluis.

Foto's of afbeeldingen toevoegen aan Fotokluis

1. Tik op het hoofdscherm van Avast Mobile Security in het onderste menuvenster op Fotokluis.
  2. Voer uw toegangscode, Touch ID of Face ID in, en tik linksboven op de +-knop.
  3. Selecteer Fotobibliotheek of Camera:
  1. Tik als u daarom wordt gevraagd op OK om Avast Mobile Security toegang te geven tot uw fotobibliotheek.
  2. Tik op een foto om die te selecteren. In de rechterbovenhoek van elke geselecteerde foto verschijnt een groen vinkje.
  3. Zodra u alle foto's hebt geselecteerd die u wilt toevoegen, tikt u op Gereed.
  4. De door u geselecteerde foto's worden geïmporteerd in Fotokluis. Als u foto's uit de fotobibliotheek van uw apparaat wilt verwijderen, tikt u op Verwijderen en daarna op OK om te bevestigen.
  1. Tik als u daarom wordt gevraagd op OK om Avast Mobile Security toegang te geven tot uw camera.
  2. Maak een foto en tik op Gebruik foto of Opnieuw.
  3. De foto wordt automatisch geïmporteerd in Fotokluis. Tik ter bevestiging op OK.

Als u Avast Mobile Security voor iOS verwijdert, worden foto's die u hebt opgeslagen in de fotokluis samen met de app verwijderd en kunt u ze niet meer terughalen. Daarom raden we u aan uw bestanden uit de fotokluis te exporteren voordat u de app verwijdert.

Kan ik mijn foto's exporteren uit Fotokluis?

Ja. Het is raadzaam uw foto's uit Fotokluis te exporteren voordat u de app verwijdert.

Ga als volgt te werk om uw foto's uit Fotokluis te exporteren:

1. Open Fotokluis en tik op Selecteren.
  2. Tik op de foto's die u wilt exporteren. Er verschijnt een groen vinkje in de rechterbovenhoek van elke foto die u selecteert.
  3. Tik linksonder op Delen.
  4. Selecteer de gewenste methode voor het exporteren of opslaan van de bestanden en volg de instructies op het scherm.

Hoe kan ik mijn toegangscode voor Fotokluis wijzigen?

Ga als volgt te werk om de toegangscode voor Fotokluis te wijzigen:

1. Tik op Instellingen in het onderste venster van het hoofdscherm van Avast Mobile Security.
  2. Tik onder Fotokluis op Toegangscode wijzigen.
  3. Voer uw huidige toegangscode in.
  4. Voer een nieuwe 4-cijferige toegangscode in.
  5. Voer uw nieuwe toegangscode opnieuw in om te bevestigen.

Uw toegangscode voor Fotokluis is nu gewijzigd.

Hoe kan ik de vergrendelinstellingen van Fotokluis wijzigen?

U kunt opgeven hoe vaak Fotokluis wordt vergrendeld en de toegangscode, Touch ID of Face ID vereist.

De volgende opties zijn beschikbaar:

• 1 minuut
  • 2 minuten
  • 3 minuten
  • 5 minuten
  • 10 minuten
  • Nooit

De vergrendelfrequentie wijzigen:

1. Tik op Instellingen in het onderste venster van het hoofdscherm van Avast Mobile Security.
  2. Tik onder Fotokluis op Automatisch vergrendelen.
  3. Selecteer de gewenste frequentie.

Uw vergrendelfrequentie is gewijzigd. Tik op pijl-terug om terug te keren naar het scherm Instellingen.

Veilig surfen

Hoe activeer ik Veilig surfen?

De functie Veilig surfen is alleen beschikbaar als onderdeel van een Avast Mobile Security Premium-abonnement. De eerste keer dat u Veilig surfen activeert, wordt u gevraagd een VPN-profiel te installeren:

1. Tik op de schuifregelaar in het venster Veilig surfen op het scherm Bescherming.
  2. Tik op Activeer Veilig surfen.
  3. Lees de Beleid voor en gebruik van logboekgegevens en tik daarna op Accepteren.
  4. Tik op Installeer profiel.
  5. Tik als u daarom wordt gevraagd op Geef toegang en voer uw toegangscode, Touch ID of Face ID in.

Uw VPN-profiel wordt geïnstalleerd, en Veilig surfen wordt automatisch geactiveerd. U wordt verbonden met de dichtstbijzijnde server die we hebben op uw locatie. In het beschermingsscherm wordt bevestigd dat u veilig bent en boven aan het scherm wordt VPN weergegeven om aan te geven dat u op dit moment met een veilig VPN bent verbonden.

Als u Veilig surfen wilt deactiveren, tikt u op de schuifregelaar in het venster Veilig surfen, zodat deze verandert van groen (Verbinding is versleuteld) in wit (Niet actief).

Wat is het verschil tussen de functie Veilig surfen en de app Avast SecureLine VPN?

Zowel de functie Veilig surfen als de app SecureLine VPN zorgen voor een veilige VPN-verbinding. Veilig surfen verbindt u met de dichtstbijzijnde server die we hebben op uw locatie, terwijl u in de app SecureLine VPN kunt kiezen met welke server u verbinding wilt maken.

Oproepen blokkeren

Oproepen blokkeren is alleen beschikbaar voor gebruikers die Avast Mobile Security Premium voor oktober 2018 hebben aangeschaft.

Hoe kan ik Oproepen blokkeren activeren?

Wanneer u Oproepen blokkeren activeert, detecteert de app spamoproepen en wordt er een waarschuwing weergegeven.

Oproepen blokkeren activeren:

1. Tik onder in het menuvenster op Oproepblokkering.
  2. Tik op Activeer Oproepen blokkeren.
  3. Volg de instructies op het scherm om Avast Mobile Security bevoegdheden te geven in de instellingen van uw iOS-apparaat.

Hoe kan ik spamoproepen blokkeren zonder een waarschuwing te zien?

Ga als volgt te werk om oproepen van spambellers automatisch te weigeren:

1. Tik in Avast Mobile Security op Instellingen.
  2. Tik op de schuifregelaar AAN naast Waarschuwen voor ongewenste oproepen zodat deze verandert in UIT.

Avast Mobile Security weigert nu automatisch alle inkomende oproepen van geïdentificeerde spammers.

Hoe kan ik de lijst met geblokkeerde nummers bekijken en er nummers aan toevoegen?

Als u de lijst met geblokkeerde nummers wilt bekijken, gaat u naar OproepblokkeringGeef geblokkeerde nummers weer.

Als u een nummer wilt toevoegen aan de lijst met geblokkeerde nummers, gaat u naar OproepblokkeringVoeg nieuw nummer toe. U kunt een nummer ook toevoegen door Geef geblokkeerde nummers weer te selecteren en rechtsboven te tikken op +.

Hoe kan ik oproepen van mijn lijst met geblokkeerde nummers weigeren zonder een waarschuwing te zien?

Ga als volgt te werk om oproepen uit uw lijst met geblokkeerde nummers automatisch te weigeren:

1. Tik op Instellingen in het onderste venster van het hoofdscherm van Avast Mobile Security.
  2. Tik op de schuifregelaar AAN naast Waarschuwen voor geblokkeerde nummers zodat deze verandert in UIT.

Avast Mobile Security weigert nu automatisch alle inkomende oproepen van uw lijst met geblokkeerde nummers.

Algemeen

Hoe kan ik een probleem melden aan de ondersteuning van Avast?

Op onze ondersteuningspagina's vindt u tal van artikelen voor zelfhulp. Sommige problemen verdienen echter nader onderzoek door de ondersteuning van Avast.

U kunt contact opnemen met onze technische of verkoopondersteuning, ons een bericht sturen of contact maken met de leden van een speciaal forum; dat kan allemaal via de app Avast Mobile Security. Ga naar InstellingenContact met ondersteuning en selecteer de gewenste optie.

Hoe kan ik feedback geven over de app?

U kunt op verschillende manieren feedback geven over Avast Mobile Security voor iOS:

• Schrijf een recensie in de App Store.
  • Vertel uw vrienden over onze software op Facebook of Twitter.
  • Plaats recensies op forums over iOS.
  • Stuur ons een bericht via de app door InstellingenContact met ondersteuningOns een bericht sturen te selecteren.

Hoe kan ik bepalen welke gegevens ik wil delen?

Wij maken gebruik van foutrapportageservices van derden om problemen met Avast Mobile Security voor iOS vast te stellen en op te lossen. Foutrapportage van derden is automatisch ingeschakeld, maar u kunt het uitschakelen door naar InstellingenGegevensinstellingen te gaan en op de schuifregelaar AAN te tikken zodat die verandert in UIT.

Welke andere mobiele apps biedt Avast?

Avast heeft de volgende reeks apps ontwikkeld om de beveiliging en prestaties van uw mobiele apparaat te verbeteren en u te beschermen tegen hackers en dieven:

• Avast SecureLine VPN: voorkom dat hackers uw gegevens kunnen inzien en stelen wanneer u bent verbonden met een openbaar of onbeveiligd wifi-netwerk, beveilig uw persoonlijke wifi-netwerk en versleutel uw verbinding met een VPN om uw privacy te beschermen.
  • Avast SecureMe: controleer de verbinding op de aanwezigheid van beveiligingsproblemen, zoals routers met een zwak wachtwoord of onbeveiligde draadloze netwerken. Daarnaast beschikt de app over een eenvoudige VPN-service die uw veiligheid waarborgt wanneer u verbinding maakt met een openbaar netwerk.
  • Avast Passwords: bescherm al uw wachtwoorden en meld u moeiteloos bij uw onlineaccounts aan met één wachtwoord. U kunt deze app op meerdere apparaten synchroniseren.
  • Avast Call Blocker: hiermee kunt u ongewenste oproepen vermijden, ook van telefoonnummers die u mogelijk niet herkent als bron van ongewenste oproepen.
  • Avast Mobile Security: beveilig uw telefoon en tablet met onze gratis app Avast Mobile Security die bescherming biedt tegen virussen en onveilige wifi-netwerken. Met de ingebouwde functie Anti-Theft kunt u uw apparaat in geval van verlies of diefstal opsporen op een kaart met behulp van ons online volgsysteem voor mobiele apparaten. Daarbij wordt gebruikgemaakt van driehoeksmeting, onder meer op basis van gps.
  • Avast SecureLine VPN: voorkom dat hackers uw gegevens kunnen inzien en stelen wanneer u bent verbonden met een openbaar of onbeveiligd wifi-netwerk, beveilig uw persoonlijke wifi-netwerk en versleutel uw verbinding met een VPN om uw privacy te beschermen.
  • Avast Cleanup: optimaliseer de prestaties van uw apparaat met onze app Cleanup, waarmee u snel de opslagruimte op uw apparaat kunt analyseren en alle gegevens kunt verwijderen die onnodig veel ruimte innemen.
  • Avast Passwords: bescherm al uw wachtwoorden en meld u moeiteloos bij uw onlineaccounts aan met één wachtwoord. U kunt deze app op meerdere apparaten synchroniseren.
  • Avast Battery Saver: verleng de batterijduur van uw apparaat tussen oplaadcycli met Avast Battery Saver, een app die onnodige achtergrondtaken stopt en u helpt uw apparaat optimaal in te stellen.
  • Avast Mobile Security voor iOS 1.x
  • Avast Mobile Security Premium voor iOS 1.x
  • iOS 10.0 of hoger