Avast Premier activeren met een activeringscode

Wanneer u Avast Premier aanschaft, ontvangt u een activeringscode op het e-mailadres dat u tijdens de aankoop hebt opgegeven. Volg de stappen in dit artikel om Avast Premier te activeren met behulp van uw activeringscode nadat u de software op uw computer hebt geïnstalleerd.

Als u Avast Premier nog niet hebt geïnstalleerd op uw computer, volgt u de stappen in het volgende artikel:

U weet niet waar uw activeringscode is? U kunt deze vinden in het Avast-account dat is gekoppeld aan het e-mailadres dat u hebt opgegeven tijdens de aankoop. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:

Als u een licentiebestand hebt ontvangen in plaats van een activeringscode, raadpleegt u het volgende artikel:

Avast Premier activeren

Als u Avast Premier niet tijdens de installatie hebt geactiveerd of uw abonnement wilt activeren op een andere computer, gebruikt u de activeringscode uit het e-mailbericht met de bestelbevestiging die u na aanschaf van het programma hebt ontvangen.

Volg deze stappen:

1. Open het e-mailbericht met de bestelbevestiging.
  2. Schuif omlaag naar het gedeelte Installatie-instructies in het e-mailbericht en kopieer de activeringscode.
  3. Klik met de rechtermuisknop op het Avast -pictogram in het systeemvak en selecteer Abonnementsgegevens.
  4. Klik op het scherm Abonnement op Activeringscode invoegen (afhankelijk van uw gebruikersinterface):
    • In het gedeelte Avast Premier:
    • Boven op het scherm Abonnement:
  5. Plak de eerder gekopieerde activeringscode in het vak en klik op Volgende.
  6. Klik op OK om de activering te bevestigen. Nadat de activeringscode is geaccepteerd, wordt de tekst Uw abonnement is actief. weergegeven op het scherm Avast Premier. Daarnaast wordt informatie over uw abonnement weergegeven, zoals de verloopdatum en het aantal resterende dagen.

U kunt uw abonnement activeren op het aantal computers dat u opgeeft tijdens de aankoop. Als u bijvoorbeeld een abonnement voor drie computers koopt, ontvangt u één activeringscode waarmee u Avast Premier op drie computers kunt activeren. In het e-mailbericht met de bestelbevestiging vindt u het aantal computers waarvoor uw abonnement geldt.

Als u uw abonnement wilt overbrengen op een andere computer, verwijdert u Avast Antivirus van uw computer voordat u het abonnement op de andere computer activeert.