Avast Antivirus verwijderen via het Configuratiescherm van Windows

Volg de stappen in dit artikel voor het verwijderen van Avast Antivirus met behulp van de installatiewizard van Avast. U opent deze wizard via Programma's en onderdelen in het Configuratiescherm van Windows.

Als u in plaats daarvan Avast Antivirus wilt verwijderen met behulp van De-installatieprogramma van Avast, raadpleegt u het volgende artikel:

Wanneer u de stappen in dit artikel hebt voltooid, wordt uw pc niet meer door Avast tegen malware en andere dreigingen beschermd.

De-installatie instructies

Als u Avast Antivirus wilt verwijderen, voert u de volgende stappen uit in de installatiewizard van Avast. U kunt de wizard openen via het gedeelte Programs and FeaturesAdd or Remove Programs in het Configuratiescherm van Windows:

1. Meld u aan bij Windows als beheerder en controleer of er geen andere programma's worden uitgevoerd.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de Startknop van Windows en selecteer Programma's en onderdelen in het menu dat verschijnt.
  3. Klik met de rechtermuisknop op uw versie van Avast Antivirus en selecteer vervolgens Verwijderen in het vervolgkeuzemenu.
  4. Druk tegelijkertijd op de Win-toets en de X-toets, en selecteer vervolgens Programma's en onderdelen in het menu dat verschijnt.
  5. Klik met de rechtermuisknop op uw versie van Avast Antivirus en selecteer vervolgens Verwijderen in het vervolgkeuzemenu.
  6. Klik op de Startknop van Windows en selecteer Configuratiescherm.
  7. Klik onder Programma's op Een programma verwijderen als u de standaardweergave met categorieën gebruikt, ... of klik op Programma's en onderdelen als u de weergave met grote of kleine pictogrammen gebruikt.
  8. Klik met de rechtermuisknop op uw versie van Avast Antivirus en selecteer vervolgens Verwijderen in het vervolgkeuzemenu.
  9. Klik op de Startknop van Windows en selecteer Configuratiescherm, ... of selecteer Instellingen en klik op Configuratiescherm als u het klassieke Startmenu gebruikt.
  10. Klik onder Programma's op Een programma verwijderen als u de standaardweergave met categorieën gebruikt, ... of klik op Programma's en onderdelen als u de klassieke weergave gebruikt.
  11. Klik met de rechtermuisknop op uw versie van Avast Antivirus en selecteer vervolgens Verwijderen in het vervolgkeuzemenu.
  12. Klik op de Startknop van Windows en selecteer Configuratiescherm, ... of selecteer Instellingen en klik op Configuratiescherm als u het klassieke Startmenu gebruikt.
  13. Klik op Programma's installeren of verwijderen als u de categorieweergave gebruikt, ... of dubbelklik op Programma's installeren of verwijderen als u de klassieke weergave gebruikt.
  14. Selecteer uw versie van Avast Antivirus door er één keer op te klikken en klik vervolgens rechtsonder in de gemarkeerde selectie op Verwijderen.
  15. Wanneer de wizard Avast installatie verschijnt, klikt u onder in het scherm op Verwijderen.
  16. Klik op Ja om het verwijderen van Avast Antivirus te bevestigen.
  17. Wanneer het verwijderen voltooid is, klikt u op De computer opnieuw opstarten om uw pc meteen opnieuw op te starten of klikt u op Later opnieuw opstarten als u uw pc op een later tijdstip handmatig opnieuw wilt opstarten.

Wanneer uw pc opnieuw is opgestart, is Avast Antivirus verwijderd. Uw pc wordt niet meer door Avast beschermd tegen malware en andere dreigingen.

Raadpleeg het desbetreffende artikel als u een bepaalde versie van Avast Antivirus opnieuw wilt installeren: