Delen met familie gebruiken in uw Avast-account

Met de functie Delen met familie in uw Avast Account kunt u een Avast-abonnement delen met maximaal 5 andere mensen.

Delen Met familie is op dit moment alleen beschikbaar op Windows- en Android-apparaten voor Avast Premium Security (meerdere apparaten)-abonnementen.

Er wordt momenteel actief gewerkt aan het toestaan van Delen met familie voor Mac- en iOS-apparaten. Ook zijn we van plan Delen met familie in de toekomst toe te staan voor meer Avast-abonnementen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Delen met familie kunt instellen en gebruiken. Raadpleeg de informatie in het gedeelte hieronder voor de Gezinsorganisator (als u degene bent die het abonnement deelt) of voor een Gezinslid (als het abonnement met u wordt gedeeld).

Uitnodigingen verzenden

Ga als volgt te werk om mensen uit te nodigen lid te worden van uw Avast Family:

1. Meld u aan bij uw Avast-account via onderstaande koppeling:
  2. Klik op de tegel Delen met familie.
  3. Klik op Koppeling kopiëren om de uitnodigingskoppeling te kopiëren naar het klembord.
  4. Deel de gekopieerde koppeling op de door u gewenste manier. U kunt de uitnodigingskoppeling bijvoorbeeld plakken in een e-mailbericht en de e-mail vervolgens naar een nieuw lid van uw Avast Family sturen. De methode voor het plakken van de gekopieerde koppeling hangt af van uw apparaat.

Plaats de muisaanwijzer waar u de koppeling wilt plakken en voer de stap in kwestie hieronder uit:
    • Windows PC: druk tegelijkertijd op de toetsen Ctrl en V op het toetsenbord.
    • Mac: druk tegelijkertijd op de toetsen ⌘ Command en V op uw toetsenbord.
    • Android-apparaat: tik op uw scherm en blijf drukken, en selecteer vervolgens Plakken.
    • iPhone en iPad: dubbeltik op uw scherm en selecteer Plak.

U kunt maximaal 5 mensen toevoegen aan uw Avast Family. Abonnementen die worden gedeeld met behulp van Delen met familie kunnen op maximaal 30 apparaten tegelijk worden geactiveerd. Dat is ongeacht het aantal gezinsleden in uw Avast Family.

Uw Avast Family beheren

1. Meld u aan bij uw Avast-account via onderstaande koppeling:
  2. Klik op de tegel Delen met familie.

De volgende opties zijn beschikbaar via het scherm Delen met familie:

1. Uw Avast Family bekijken en beheren: kijk wie uw huidige gezinsleden zijn. Dit zijn de Avast-accounts die op dit moment uw Avast- abonnement delen. Als u een gezinslid uit de lijst wilt verwijderen, klikt u op het pictogram Prullenbak in het bijbehorende deelvenster.
  2. Gezinsleden uitnodigen: voeg gezinsleden toe aan uw Avast Family door ze een uitnodigingskoppeling te sturen. Klik op Koppeling kopiëren om de uitnodigingskoppeling te kopiëren naar het klembord.
  3. Gedeelde abonnementen bekijken: bekijk de abonnementen die u op dit moment deelt met uw Avast Family.

Abonnement beheren

Als gezinsorganisator kunt u uw Avast-abonnementen beheren door te klikken op de tegel Abonnementen op het hoofdscherm van uw Avast-account. De opties zijn:

• De volgende factureringsdatum bekijken.
  • Het abonnement verlengen.
  • Het abonnement opzeggen.

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:

Alleen de gezinsorganisator kan betalingsgegevens van de Avast-abonnementen die zijn gedeeld via Delen met familie verlengen, annuleren of bekijken.

Lid worden van een Avast Family

Wanneer u op de uitnodigingskoppeling hebt geklikt die u hebt ontvangen van de Gezinsorganisator, moet u een nieuw Avast-account instellen of u aanmelden bij een bestaand Avast-account voordat u de producten van het gedeelde abonnement kunt installeren en activeren.

Een Avast-account instellen

Ga als volgt te werk als u geen Avast-account hebt:

1. Klik op de uitnodigingskoppeling die u hebt ontvangen van de gezinsorganisator.
  2. Klik op Account maken.
  3. Voer uw e-mailadres in en klik op Doorgaan. Er wordt een bevestigingsbericht verzonden naar het e-mailadres dat u hebt opgegeven.
  4. Ga naar uw Postvak IN en zoek het e-mailbericht van notification@emails.avast.com met als onderwerp: Verifieer uw e-mailadres.
  5. Klik op de knop E-mailadres verifiëren in de e-mail.
  6. Voer een nieuw wachtwoord in voor uw Avast-account en klik op Doorgaan.
  7. Klik op Doorgaan om de portal Avast Account te openen.

U hebt een Avast-account ingesteld en bent lid geworden van uw Avast Family. U kunt de producten in het gedeelde abonnement nu installeren en activeren.

Aanmelden bij een bestaand Avast-account

Als u al een Avast-account hebt:

1. Klik op de uitnodigingskoppeling die u hebt ontvangen van de gezinsorganisator.
  2. Voer hieronder de stap in kwestie uit:
    1. Als u al bent aangemeld bij uw Avast-account:
      • Controleer of het Avast-account onder U bent aangemeld als het Avast-account is dat u wilt gebruiken voor Delen met familie en klik vervolgens op Lid worden van Family. Als u een ander Avast-account wilt gebruiken voor Delen met familie, klikt u op Meld u aan als iemand anders.
    2. Als u niet bent aangemeld bij uw Avast-account:
      • Klik op Verder naar aanmelden. Voer de aanmeldingsgegevens in voor het Avast-account dat u wilt gebruiken voor Delen met familie en klik vervolgens op Doorgaan. Klik ter bevestiging op Lid worden van Family.

U hebt zich aangemeld bij uw Avast-account en bent lid geworden van uw Avast Family. U kunt de producten in het gedeelde abonnement nu installeren en activeren.

Producten installeren en activeren

Nadat u lid bent geworden van uw Avast Family, voert u onderstaande stappen uit:

1. Installeer het product dat u wilt gaan gebruiken. Raadpleeg het artikel voor uw apparaat en product hieronder voor instructies:
  2. Activeer het gedeelde abonnement door u aan te melden bij de net geïnstalleerde Avast-toepassing met de aanmeldingsgegevens van uw Avast-account. Raadpleeg het artikel voor uw apparaat en product hieronder voor instructies:

Het gedeelde abonnement is nu actief en uw Avast-product is klaar voor gebruik.

Abonnementen die worden gedeeld met behulp van Delen met familie kunnen op maximaal 30 apparaten tegelijk worden geactiveerd. Dat is ongeacht het aantal gezinsleden in uw Avast Family.

Delen met familie beheren

Wanneer u lid bent geworden van een Avast Family, kunt u de voorkeuren van Delen met familie beheren via uw Avast-account:

1. Meld u aan bij uw Avast-account via onderstaande koppeling:
  2. Klik op de tegel Delen met familie.

De volgende opties zijn beschikbaar via het scherm Delen met familie:

1. Gedeelde abonnementen bekijken: bekijk de abonnementen die uw gezinsorganisator op dit moment met u deelt.
  2. Family verlaten: verlaat deze Avast Family als u lid wilt worden van een andere Avast Family of als u zelf een Avast Family wilt starten.
Het is niet mogelijk om tegelijkertijd lid te zijn van meerdere Avast Family's. Als u lid wilt worden van een nieuwe Avast Family, moet u eerst uw huidige Avast Family verlaten.
  • Avast Premium Security 21.x voor Windows

• Avast Mobile Security Premium 6.x voor Android
  • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack 1 met Convenient Rollup Update, 32 / 64-bit

• Google Android 5.0 (Lollipop, API 21) of nieuwer