Andere antivirussoftware verwijderen

Voordat u Avast Antivirus installeert, controleert u of er geen andere antivirussoftware op uw computer is geïnstalleerd, met inbegrip van verlopen versies of proefversies. Wanneer er meerdere antivirusprogramma's op uw pc zijn geïnstalleerd, kunnen er problemen ontstaan, zoals fout-positieve meldingen, slechtere prestaties en een instabiel systeem.

De meeste leveranciers bieden speciale verwijderprogramma's om hun antivirussoftware volledig van uw systeem te verwijderen. Het verdient de voorkeur om dit soort hulpprogramma's te gebruiken voor het verwijderen van software, omdat er bij het verwijderen van programma's via het configuratiescherm van Windows bestanden kunnen achterblijven die voorkomen dat Avast Antivirus naar behoren wordt geïnstalleerd.

Andere antivirussoftware verwijderen

In de alfabetische lijst hieronder vindt u koppelingen naar de websites van veelgebruikte antivirusprogramma's met instructies over het verwijderen van deze programma's. Als het antivirusprogramma dat u probeert te verwijderen niet voorkomt in de lijst, raadpleegt u de ondersteuningswebsite van het programma.

De volgende koppelingen verwijzen rechtstreeks naar de websites van andere leveranciers van antivirussoftware. Avast is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de webpagina's waarnaar wordt verwezen.

A | B | C | D | E | F | G | K | L | M | N | P | Q | S | T | U | V | W | Z

A

B

C

D

O

F

G

K

L

M

N

P

Q

Z

T

U

V

W

Z