De standaardinstellingen van uw internetbrowser herstellen

Tijdens het gebruik van uw internetbrowser kunt u de volgende problemen tegenkomen:

• Er worden onverwachts (dialoog)vensters geopend.
  • U wordt omgeleid naar andere webpagina's dan u probeert te bekijken.
  • Uw browser belast het werkgeheugen of de processor sterk, ook wanneer er geen update wordt uitgevoerd.

Dit wil niet per se zeggen dat uw pc is geïnfecteerd. Als uw browser anders werkt dan anders maar de werking niet als schadelijk wordt aangemerkt door Avast Antivirus, is het raadzaam de volgende stappen in dit artikel uit te voeren om de standaardinstellingen van uw internetbrowser te herstellen voordat u contact opneemt met de ondersteuning van Avast.

Het herstellen van de browser sluit de mogelijkheid uit dat de onverwachte werking wordt veroorzaakt door instabiele add-ons of problemen met uw browserinstellingen.

• Wanneer u de standaardinstellingen van Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer of Avast Secure Browser herstelt, worden er geen aanmeldingsgegevens of bladwijzers gewist die zijn opgeslagen in de browser. Andere aanpassingen en voorkeuren kunnen wel verloren gaan. Raadpleeg de ondersteuningspagina's van de browser in kwestie voor meer informatie.
  • Wanneer u de standaardinstellingen van Microsoft Edge of Opera herstelt, worden de aanmeldingsgegevens en bladwijzers die zijn opgeslagen in de browser gewist. Ook andere aanpassingen en voorkeuren kunnen verloren gaan.

Instructies

Raadpleeg het artikel in kwestie op de ondersteuningspagina's van uw browser voor uitgebreide instructies: