De standaardinstellingen van uw internetbrowser herstellen | Avast

De standaardinstellingen van uw internetbrowser herstellen

Tijdens het gebruik van uw internetbrowser kunt u de volgende problemen tegenkomen:

• Er worden onverwachts (dialoog)vensters geopend.
  • U wordt omgeleid naar andere webpagina's dan u probeert te bekijken.
  • Uw browser belast het werkgeheugen of de processor sterk, ook wanneer er geen update wordt uitgevoerd.

Dit wil niet per se zeggen dat uw pc is geïnfecteerd. Als uw browser anders werkt dan anders maar de werking niet als schadelijk wordt aangemerkt door Avast Antivirus, is het raadzaam de volgende stappen in dit artikel uit te voeren om de standaardinstellingen van uw internetbrowser te herstellen voordat u contact opneemt met de ondersteuning van Avast.

Het herstellen van de browser sluit de mogelijkheid uit dat de onverwachte werking wordt veroorzaakt door instabiele add-ons of problemen met uw browserinstellingen.

Wanneer u de standaardinstellingen van uw browser herstelt, worden de aanmeldingsgegevens en bladwijzers die zijn opgeslagen in de browser niet gewist. Andere aanpassingen en voorkeuren kunnen wel verloren gaan. Raadpleeg de ondersteuningspagina's van uw browser voor meer informatie.

Instructies

Raadpleeg het specifieke artikel voor uw browser hieronder voor uitgebreide instructies:

Google Chrome

Raadpleeg de instructies in het volgende artikel:

Mozilla Firefox

Raadpleeg de instructies in het volgende artikel:

Opera

Raadpleeg het gedeelte Uw Opera-browser herstellen in het volgende artikel:

Avast Secure Browser

Raadpleeg de instructies in het volgende artikel:

Microsoft Edge (versie 79.0.309 en nieuwer)

Voer de volgende stappen uit:

1. Open Microsoft Edge en ga naar Menu (drie puntjes) ▸ Instellingen.
  2. Klik op Instellingen herstellen in het linker deelvenster en vervolgens op Instellingen opnieuw instellen.

Internet Explorer

Raadpleeg de instructies in het volgende artikel:

• Avast Omni 1.x voor Windows
  • Avast Premium Security 20.x voor Windows
  • Avast Free Antivirus 20.x voor Windows