Privacyinstellingen beheren in Avast-producten

Bij het gebruik van de meeste Avast-producten deelt u anonieme gegevens met Avast en andere, externe partijen. Raadpleeg het privacybeleid van Avast voor meer informatie.

U kunt u op elk moment afmelden voor het delen van anonieme gegevens. Raadpleeg de gedeelten in kwestie in dit artikel voor gedetailleerde instructies voor het beheren van privacyinstellingen in Avast-producten.

Windows-pc

1. Open Avast Antivirus en ga naar MenuInstellingen.
  2. Selecteer AlgemeenGegevensinstellingen.
  3. Zet een vinkje in het vakje naast de volgende opties om deze te selecteren of haal het vinkje weg om de selectie op te heffen:
    • Verbeteringen
      • Deel dreigingsgegevens met Avast om de beveiliging van alle gebruikers van antivirussoftware van Avast te verbeteren (Community IQ).
      • Help ons met het verbeteren van onze andere producten door app-gebruiksgegevens met ons te delen.
    • Aanbiedingen
      • Deel gegevens over het gebruik van de app met Avast zodat we u upgrades of andere producten van ons kunnen aanbieden (in Avast Free Antivirus is deze optie standaard ingeschakeld en wordt deze niet weergegeven).
      • Deel gegevens over het gebruik van de app met Avast zodat we u producten van derden kunnen aanbieden.
  4. Klik op het rode kruisje ( X ) om terug te gaan naar het hoofdscherm van Avast Antivirus.

Uw Gegevensinstellingen-instellingen worden bijgewerkt. Raadpleeg het privacybeleid van Avast voor meer informatie over het verzamelen van gegevens.

1. Open Avast Cleanup Premium en ga vervolgens naar MenuInstellingen.
  2. Ga naar AlgemeenGegevensinstellingen.
  3. Zet een vinkje in het vakje naast de volgende opties om deze te selecteren of haal het vinkje weg om de selectie op te heffen:
    • Verbeteringen
      • Deel gegevens over het gebruik van de app met Avast om ons te helpen met het ontwikkelen van nieuwe producten: schakel deze optie in om niet-identificeerbare statistische gegevens te delen met Avast met als doel om nieuwe producten te ontwikkelen.
      • Deel gegevens over het gebruik van de app met behulp van analyseprogramma's van derden om deze app te verbeteren: schakel deze optie in om bij te dragen aan geanonimiseerde analytische gegevens die worden gebruikt om te onderzoeken hoe Avast Cleanup Premium wordt gebruikt.
    • Aanbiedingen
      • Deel gegevens over het gebruik van de app met Avast zodat we u upgrades of andere producten van ons kunnen aanbieden: schakel deze optie in om aanbiedingen voor relevante producten en upgrades van Avast te ontvangen
      • Deel gegevens over het gebruik van de app met Avast zodat we u producten van derden kunnen aanbieden: schakel deze optie in om aanbiedingen voor relevante producten van derden te ontvangen.

Uw Gegevensinstellingen-instellingen worden bijgewerkt. Raadpleeg het privacybeleid van Avast voor meer informatie over het verzamelen van gegevens.

1. Dubbelklik op het pictogram Avast Battery Saver op het bureaublad om de toepassing te openen.
  2. Ga naar MenuInstellingen.
  3. Selecteer AlgemeenGegevensinstellingen in het linkerdeelvenster.
  4. Zet een vinkje in het vakje naast de volgende opties om deze te selecteren of haal het vinkje weg om de selectie op te heffen:
    • Sta toe dat gegevens worden gedeeld voor analyses van derden
    • Aanbiedingen voor andere producten weergeven
    • Aanbiedingen voor producten van derden weergeven
    • Help onze andere apps te verbeteren door gebruiksgegevens naar Avast te sturen

Uw Privacy-instelling is bijgewerkt. Raadpleeg het privacybeleid van Avast voor meer informatie over het verzamelen van gegevens.

1. Klik op het pictogram van Avast Online Security rechtsboven in uw browser en klik vervolgens op Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwieltje).
  2. Zet op de pagina Instellingen een vinkje in het vakje naast Analyse van productprestaties en gegevensgebruik toestaan ten behoeve van de ontwikkeling van nieuwe producten om dit te selecteren of haal het vinkje weg om de selectie op te heffen.
  3. Klik op Gereed om uw wijzigingen toe te passen.

Uw Privacy-instelling is bijgewerkt. Raadpleeg het privacybeleid van Avast voor meer informatie over het verzamelen van gegevens.

Mac

1. Dubbelklik in de map Programma's op het symbool Avast om het programma te openen.
  2. Ga naar MenuInstellingenPrivacy.
  3. Zet een vinkje in het vakje naast de volgende opties om deze te selecteren of haal het vinkje weg om de selectie op te heffen:
    • Verbeteringen:
      • Deel dreigingsgegevens met Avast om de beveiliging van alle gebruikers van antivirussoftware van Avast te verbeteren (Community IQ).
      • Deel gegevens over het gebruik van de app met Avast met behulp waarvan wij de ontwikkeling van nieuwe producten kunnen verbeteren.
      • Deel gegevens over het gebruik van de app met behulp van externe analyseprogramma's om de app te helpen verbeteren.
    • Aanbiedingen:
      • Deel gegevens over het gebruik van de app met Avast zodat we u upgrades of andere producten van ons kunnen aanbieden (in de gratis versie van Avast Security is deze optie standaard ingeschakeld en wordt deze niet weergegeven).

Uw Privacy-instellingen worden bijgewerkt. Raadpleeg het privacybeleid van Avast voor meer informatie over het verzamelen van gegevens.

1. Klik op het symbool SecureLine VPN in de menubalk en selecteer Avast SecureLine VPN openen om het programma te openen.
  2. Klik op Voorkeuren (het pictogram in de vorm van een tandwieltje).
  3. Zorg ervoor dat Algemeen is geselecteerd in het linkerdeelvenster en haal het vinkje weg uit het vakje naast Aanbiedingen voor andere producten weergeven om de selectie op te heffen of plaats een vinkje in het vakje om de optie te selecteren.

Uw Gegevensinstellingen-instellingen worden bijgewerkt. Raadpleeg het privacybeleid van Avast voor meer informatie over het verzamelen van gegevens.

Android

1. Tik op het pictogram Avast Mobile Security op het hoofdscherm om de toepassing te openen.
  2. Tik op Menu (3 lijntjes) ▸ InstellingenGegevensinstellingen.
  3. Tik op de schuifregelaar naast een optie zodat deze optie grijs wordt (UIT) om de selectie op te heffen, of oranje (AAN) om deze te selecteren:
    • Verbeteringen:
      • Deel dreigingsgegevens met Avast om de beveiliging van alle gebruikers van antivirussoftware van Avast te verbeteren.
      • Deel gegevens over het gebruik van de app met Avast met behulp waarvan wij de ontwikkeling van nieuwe producten kunnen verbeteren.
      • Deel gegevens over het gebruik van de app met behulp van externe analyseprogramma's om de app te helpen verbeteren.
    • Aanbiedingen:
      • Deel gegevens over het gebruik van de app met Avast zodat we u upgrades of andere producten kunnen aanbieden. (In de gratis versie van Avast Mobile Security is de optie standaard ingeschakeld en wordt deze niet weergegeven).

Uw Gegevensinstellingen-instellingen worden bijgewerkt. Raadpleeg het privacybeleid van Avast voor meer informatie over het verzamelen van gegevens.

1. Tik op het pictogram Avast SecureLine op het hoofdscherm om de app te openen.
  2. Tik rechtsboven op Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwieltje).
  3. Selecteer Gegevensinstellingen onder Algemeen.
  4. Tik op de schuifregelaar naast Help SecureLine VPN verbeteren zodat de optie grijs wordt (UIT) om de selectie op te heffen, of groen (AAN) om deze te selecteren.

Uw Gegevensinstellingen-instellingen worden bijgewerkt. Raadpleeg het privacybeleid van Avast voor meer informatie over het verzamelen van gegevens.

1. Tik op het pictogram Avast Cleanup op het hoofdscherm om de toepassing te openen.
  2. Tik linksboven op Menu (drie lijntjes).
  3. Selecteer InstellingenGegevensinstellingen.
  4. Tik op de schuifregelaar naast een optie zodat deze optie verandert in grijs (UIT) om de selectie op te heffen, of in blauw (AAN) om deze te selecteren:
    • Deel gegevens over het gebruik van de app met Avast met behulp waarvan wij de ontwikkeling van nieuwe producten kunnen verbeteren.
    • Deel gegevens over het gebruik van de app met behulp van externe analyseprogramma's om de app te helpen verbeteren.
    • Deel gegevens over het gebruik van de app met Avast zodat we u upgrades of andere producten van ons kunnen aanbieden (in betaalde versies van Avast Cleanup deze optie standaard uitgeschakeld en wordt deze niet weergegeven).

Uw Gegevensinstellingen-instellingen worden bijgewerkt. Raadpleeg het privacybeleid van Avast voor meer informatie over het verzamelen van gegevens.

1. Tik op het pictogram Avast Passwords op het hoofdscherm om de toepassing te openen.
  2. Voer uw Hoofdwachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd en tik op Ontgrendelen.
  3. Tik rechtsboven op Menu en selecteer Instellingen.
  4. Tik op de schuifregelaar naast Analyse en storingsrapportage van derden zodat deze optie grijs wordt (UIT) om de selectie op te heffen, of oranje (AAN) om deze te selecteren.

Uw Gegevensinstellingen-instellingen worden bijgewerkt. Raadpleeg het privacybeleid van Avast voor meer informatie over het verzamelen van gegevens.

iPhone/iPad

1. Tik op het pictogram Avast SecureLine op het hoofdscherm om de toepassing te openen.
  2. Tik op Instellingen (het symbool in de vorm van een tandwiel) en tik op Gegevensinstellingen.
  3. Tik op de schuifregelaar naast Help SecureLine VPN verbeteren zodat de optie grijs wordt (UIT) om de selectie op te heffen, of groen (AAN) om deze te selecteren.

Uw Gegevensinstellingen-instelling is bijgewerkt. Raadpleeg het privacybeleid van Avast voor meer informatie over het verzamelen van gegevens.

1. Tik op het pictogram Avast Mobile Security op het hoofdscherm om de toepassing te openen.
  2. Tik op Instellingen (het symbool in de vorm van een tandwiel) en tik daarna op Gegevensinstellingen.
  3. Tik op de schuifregelaar naast de gewenste instelling zodat de optie wit wordt (UIT) om de selectie op te heffen, of groen (AAN) om deze te selecteren.
  • Avast Free Antivirus 20.x voor Windows
  • Avast Premium Security 20.x voor Windows
  • Avast Omni 1.x voor Windows
  • Avast Cleanup Premium 20.x voor Windows
  • Avast Battery Saver 19.x voor Windows
  • Browserextensie Avast Online Security

• Avast Security 14.x voor Mac
  • Avast Premium Security 14.x voor Mac
  • Avast SecureLine VPN 3.x voor Mac

• Avast Mobile Security 6.x voor Android
  • Avast SecureLine VPN 6.x voor Android
  • Avast Cleanup 4.x voor Android
  • Avast Passwords 1.x voor Android

• Avast SecureLine VPN 6.x voor iOS
  • Avast Mobile Security 1.x voor iOS

• Google Android 5.0 (Lollipop, API 21) of hoger

• Apple iOS 12.0 of hoger