Voorkomen dat uw Android-apparaat apps van Avast beëindigt

Dit artikel is van toepassing op de volgende Avast-apps voor Android:
  • Avast Mobile Security
  • Avast Cleanup
  • Avast Passwords
  • Avast Family Space
  • Avast Omni

Op sommige Android-apparaten worden de apps gestopt wanneer het scherm van uw apparaat wordt uitgeschakeld om de prestaties van het apparaat te verbeteren.

Om volledige functionaliteit van uw Avast-app te garanderen, is het raadzaam om de systeeminstellingen te wijzigen om te voorkomen dat de app de machtiging telkens kwijtraakt. Volg hieronder de instructies voor uw apparaat:

Asus

1. Open Instellingen op uw apparaat.
  2. Tik op Energiebeheer en vervolgens op Automatisch startbeheer.
  3. Tik op het tabblad Gedownload op Weigeren naast uw Avast-app om deze instelling te veranderen in Toestaan.
  4. Tik op Toestaan om de wijziging te bevestigen.

Huawei

Volg hieronder de stappen voor uw EMUI-versie:

Huawei (EMUI 10.0 en nieuwer)

1. Open Instellingen op uw apparaat en selecteer BatterijApp starten.
  2. Tik op de schuifregelaar naast uw Avast-app zodat deze op Uit komt te staan.
  3. Zorg er in het dialoogvenster dat verschijnt voor dat de optie Automatisch starten en Uitvoeren op achtergrond zijn ingeschakeld.

Huawei (EMUI 5.0-9.1)

1. Tik op het pictogram Telefoonbeheer op het hoofdscherm van uw apparaat (of open InstellingenBatterij).
  2. Tik op Vergrendelscherm opruimen.
  3. Controleer of de schuifknop naast Avast grijs is (UIT) en de app is ingesteld op Niet afsluiten.

Huawei (EMUI 4.9 en ouder)

1. Tik op het symbool Telefoonbeheer op het hoofdscherm van uw apparaat.
  2. Ga naar Instellingen en selecteer het tabblad Beschermde apps.
  3. Schakel de bescherming in voor uw Avast-app.

Lenovo / Lenovo Zuk

Volg hieronder A, B of C, afhankelijk van de navigatie van uw apparaat:

1. Open Instellingen op uw apparaat.
    2. Selecteer App-beheer op de achtergrond.
    3. Schakel uw Avast-app uit.
    1. Open het gedeelte Instellingen op uw apparaat en tik op Apps.
    2. Kies uw Avast-app uit en tik vervolgens op Batterij.
    3. Schakel Batterijoptimalisatie uit.
    1. Open Geavanceerde instellingen en selecteer Batterij.
    2. Tik op Batterijoptimalisatie.
    3. Tik op uw Avast-app en vervolgens op Uit.

Nokia

1. Open de Systeeminstellingen van uw apparaat.
  2. Tik op Apps en selecteer uw Avast-app.
  3. Tik op Batterij en selecteer Niet optimaliseren.

Verdere aanbevelingen

Als de problemen aanhouden, controleert u of de optie Batterij sparen is uitgeschakeld:

1. Open het gedeelte Instellingen op uw apparaat en tik op Batterij.
  2. Schakel Batterij sparen uit als dit nog niet het geval is.

Samsung

Volg hieronder de instructies voor uw Android-versie:

Samsung (Android 10)

1. Open het gedeelte Instellingen op uw apparaat en tik op Apparaatonderhoud.
  2. Tik op Batterij en selecteer Energieverbruik app.
  3. Tik op Apps die niet in spaarstand worden gezet en selecteer uw Avast-app.
  4. Tik ter bevestiging op Gereed.

Samsung (Android 9)

1. Open het gedeelte Instellingen op uw apparaat en tik op Apps.
  2. Tik rechtsboven op Menu (drie punten) en selecteer Speciale toegang.
  3. Selecteer Batterijgebruik optimaliseren, tik op de vervolgkeuzelijst boven aan het scherm en selecteer Alle.
  4. Tik op de blauwe schuifregelaar (AAN) naast uw Avast-app zodat deze wit wordt (UIT).

Samsung (Android 6, 7 of 8)

1. Open het gedeelte Instellingen op uw apparaat en tik op Apparaatonderhoud.
  2. Selecteer Batterij, schuif omlaag en tik op Niet-bewaakte apps.
  3. Tik op Apps toevoegen en selecteer uw Avast-app. Tik ter bevestiging op Gereed.

Sony Xperia

1. Open het gedeelte Instellingen op uw apparaat en tik op Batterij.
  2. Tik rechtsboven op Menu (drie punten) en selecteer Batterijoptimalisatie of Energiebesparende uitzonderingen.
  3. Tik op het tabblad Apps en tik op uw Avast-app.

Xiaomi

Volg hieronder de instructies voor uw MIUI-versie:

MIUI 11

1. Open Instellingen op uw apparaat en selecteer AppsApps beheren.
  2. Tik op uw Avast-app.
  3. Controleer of Automatisch starten ingeschakeld is.
  4. Tik op Overige machtigingen en controleer of de volgende optie zijn ingeschakeld:
    • Berichten weergeven op vergrendelscherm
    • Zwevende meldingen weergeven
    • Zwevende meldingen weergeven wanneer actief op achtergrond
  5. Tik op pijl-terug en daarna op Batterij sparen en selecteer Geen beperkingen.

MIUI 9 of 10

1. Open InstellingenGeïnstalleerde apps of App-beheer.
  2. Tik op uw Avast-app en controleer of Automatisch starten is ingeschakeld.
  3. Tik op Overige machtigingen.
  4. Controleer of Weergeven op vergrendelingsscherm en Starten op de achtergrond zijn ingeschakeld.
  5. Tik op pijl-terug en daarna op Batterij sparen en selecteer Geen beperkingen.

MIUI 8

1. Open InstellingenGeïnstalleerde apps of App-beheer.
  2. Tik op uw Avast-app en vervolgens op Overige machtigingen.
  3. Controleer of Weergeven op vergrendelingsscherm en Starten op de achtergrond zijn ingeschakeld.
  4. Ga terug naar het hoofdscherm met Instellingen van uw apparaat.
  5. Selecteer BatterijBatterijverbruik van apps beheren.
  6. Tik op Apps kiezen, selecteer uw Avast-app en vervolgens Geen beperkingen.
  • Avast Mobile Security 6.x voor Android
  • Avast Cleanup 4.x voor Android
  • Avast Passwords 1.x voor Android
  • Avast Family Space 1.x voor Android