Machtigingen die nodig zijn voor Avast Mobile Security

Gegevens en programmeerinterfaces in Android worden beschermd met machtigingen. De machtigingen die vereist zijn voor Avast Mobile Security zijn het minimum dat nodig is om de functionaliteit te implementeren. We nemen uw privacy bijzonder ernstig en gebruiken de machtigingen niet om privégegevens naar onze servers te sturen of om ongewenste telefoonkosten te veroorzaken.

Het aantal benodigde machtigingen kan per versie van het Android-systeem en per apparaatmodel verschillen.

De machtigingen die nodig zijn voor Avast Mobile Security worden onderverdeeld in de volgende groepen, aangeduid met een machtigingsnaam en voorzien van een korte omschrijving waarin wordt uitgelegd wat de machtiging doet en waarom de app die nodig heeft. In dit artikel worden alleen de belangrijkste machtigingen beschreven. Ga als volgt te werk om een volledig overzicht van machtigingen op uw apparaat te bekijken:

1. Open Instellingen op uw apparaat.
  2. Zoek naar App-machtigingen.
  3. Selecteer Avast Mobile Security in het overzicht met geïnstalleerde apps.

Tik of klik op een van de volgende machtigingsnamen om meer over de machtiging te lezen:

Agenda

• Hiermee kunt u agendagebeurtenissen toevoegen en wijzigen.

Camera

• Hiermee kan Anti-Theft foto's maken van een mogelijke dief.

Contactgegevens

• Hiermee kan App-vergrendeling een pincode herstellen.
  • Dit geeft toegang tot contactgegevens en u kunt zich via een Google-account aanmelden bij apparaataccounts.
  • Hiermee kan Anti-Theft instellingen opslaan in de cloud.

Locatie

• Hiermee kan Anti-Theft uw locatie bepalen op basis van uw netwerk en GPS. Dankzij deze machtiging kan uw verloren of gestolen apparaat worden gevonden.

Microfoon

• Hiermee kan Anti-Theft het omgevingsgeluid opnemen bij verlies of diefstal van uw apparaat.

Telefoonnummer

Hiermee kan Oproepen blokkeren het volgende beheren:

• Telefoongesprekken beheren en beëindigen.
  • Een melding ontvangen bij een nieuwe oproep en de oproep aannemen.
  • Een nummer uit de geschiedenis verwijderen wanneer het is geblokkeerd.
Als gevolg van recente wijzigingen in het beleidscentrum voor ontwikkelaars van Google Play en het Android-beleid, is de functie Oproepen blokkeren niet meer beschikbaar in Avast Mobile Security op apparaten met Android 9 en hoger.

Opslag

• Deze machtiging geeft toegang tot bestanden in de apparaatopslag, die vervolgens op beveiligingsdreigingen kunnen worden gecontroleerd.
  • Hiermee kunnen malware en ongewenste bestanden uit de opslag worden verwijderd.

Overig

• Hiermee is communicatie met onze servers en het downloaden van virusgegevensupdates mogelijk.
  • Hiermee kunnen updates worden geactiveerd en nieuwe netwerken worden gescand.
  • Wifi-wijzigingen kunnen worden bijgehouden.
  • Avast Mobile Security 6.x