De invoegtoepassing van Avast AntiTrack Premium installeren in uw internetbrowser

Avast AntiTrack Premium is een privacytoepassing die is ontworpen om uw identiteit te beschermen tegen de nieuwste onlinetraceringstechnieken. Om alle programmafuncties te kunnen inschakelen moet u een extra invoegtoepassing installeren in uw internetbrowser. De eerste keer dat u Avast AntiTrack Premium start, wordt er automatisch gezocht naar de browsers Google Chrome, Mozilla Firefox en Opera, en wordt u gevraagd of u de invoegtoepassing wilt installeren. Als u deze stap overslaat of de invoegtoepassing later moet installeren, volgt u de instructies in dit artikel.

De browserextensie Avast AntiTrack Premium wordt automatisch geïnstalleerd en ingeschakeld in de browsers Internet Explorer en Microsoft Edge.

De browserextensie Avast AntiTrack Premium installeren

1. Open de gebruikersinterface van Avast AntiTrack Premium en selecteer Browsers in het linkerdeelvenster.
  2. Klik bij Google Chrome op de schuifregelaar UIT om de optie in te stellen op AAN. De browser Google Chrome wordt automatisch geopend.
  3. Klik op de knop Toevoegen aan Chrome in het venster Google Chrome.
  4. Klik op Extensie toevoegen in het dialoogvenster dat wordt weergegeven.
  5. Ga terug naar de interface van Avast AntiTrack Premium en klik op Gereed in de instructievideo van Google Chrome.

De extensie Avast AntiTrack Premium wordt geïnstalleerd in de browser Google Chrome.

1. Open de gebruikersinterface van Avast AntiTrack Premium en selecteer Browsers in het linkerdeelvenster.
  2. Klik bij Mozilla Firefox op de schuifregelaar UIT om de optie in te stellen op AAN. De browser Mozilla Firefox wordt automatisch geopend.
  3. Klik achtereenvolgens op Extensies en op Inschakelen.
  4. Ga terug naar de interface van Avast AntiTrack Premium en klik op Gereed in de instructievideo van Mozilla Firefox.

De extensie Avast AntiTrack Premium wordt geïnstalleerd in de browser Mozilla Firefox.

1. Open de gebruikersinterface van Avast AntiTrack Premium en selecteer Browsers in het linkerdeelvenster.
  2. Klik bij Opera op de schuifregelaar UIT om de optie in te stellen op AAN. De browser Opera wordt automatisch geopend.
  3. Klik op Toevoegen aan Opera zodat de knop verandert in Geïnstalleerd.
  4. Ga terug naar de interface van Avast AntiTrack Premium en klik op Gereed in de instructievideo van Opera.

De extensie Avast AntiTrack Premium wordt geïnstalleerd in de browser Opera.

De browserextensie Avast AntiTrack Premium is alleen compatibel met de volgende browsers:
  • Internet Explorer
  • Microsoft Edge
  • Google Chrome
  • Mozilla Firefox
  • Opera
Het is niet mogelijk om de browserextensie Avast AntiTrack Premium in een andere browser te installeren.

De browserextensie Avast AntiTrack Premium beheren

U kunt uw browserextensies beheren door de gebruikersinterface van Avast AntiTrack Premium te openen en in het linkerdeelvenster te klikken op Browsers.

• Browsers die Ingeschakeld zijn, hebben een groene (AAN) schuifregelaar.
  • Browsers die NIET INGESCHAKELD zijn, hebben een rode (UIT) schuifregelaar.
  • Browsers die niet zijn geïnstalleerd op uw computer, hebben geen schuifregelaar en worden aangemerkt als (Niet geïnstalleerd).

Als u een browserextensie wilt uitschakelen, klikt u op de groene schuifregelaar (AAN) om deze op rood te zetten (UIT).

Wanneer een browserextensie NIET INGESCHAKELD is, gaat Avast AntiTrack Premium door met het detecteren van traceringspogingen in deze browser, maar kunnen deze niet worden geblokkeerd. Traceringspogingen die niet zijn geblokkeerd, worden weergegeven in uw Traceergeschiedenis in het dashboard van Avast AntiTrack Premium:

Om uw onlineprivacy te beschermen en gerichte reclame te voorkomen is het raadzaam de browserextensie ingeschakeld te houden voor alle browsers die op uw computer zijn geïnstalleerd.

Probleemoplossing

Als u de browserextensie Avast AntiTrack Premium niet kunt installeren, raadpleegt u onderstaande instructies:

1. Klik rechtsboven in de browser op MenuMeer hulpprogramma'sExtensies.
  2. Als de extensie Avast AntiTrack Premium wordt weergegeven, klikt u op Verwijderen.
  3. Als u om machtigingen wordt gevraagd, klikt u nogmaals op Verwijderen om de bewerking te bevestigen.
  4. Klik in het systeemvak met de rechtermuisknop op het pictogram van Avast AntiTrack Premium afsluiten.
  5. Herhaal de stappen 1 tot 5 hierboven om de browserextensie Avast AntiTrack Premium te installeren.
  1. Klik rechtsboven in de browser op MenuAdd-onsExtensies.
  2. Als de extensie Avast AntiTrack Premium wordt weergegeven, klikt u op Verwijderen.
  3. Als u om machtigingen wordt gevraagd, klikt u nogmaals op Verwijderen om de bewerking te bevestigen.
  4. Klik in het systeemvak met de rechtermuisknop op het pictogram van Avast AntiTrack Premium afsluiten.
  5. Herhaal de stappen 1 t/m 4 hierboven om de browserextensie Avast AntiTrack Premium te installeren.
  1. Klik linksboven in de browser op de rode OExtensiesExtensies.
  2. Klik op de rode X die rechtsboven in het venster Avast AntiTrack Premium wordt weergegeven.
  3. Als u om machtigingen wordt gevraagd, klikt u op OK om de bewerking te bevestigen.
  4. Klik in het systeemvak met de rechtermuisknop op het pictogram van Avast AntiTrack Premium afsluiten.
  5. Herhaal de stappen 1 t/m 4 hierboven om de browserextensie Avast AntiTrack Premium te installeren.

Heel soms kan het voorkomen dat Avast AntiTrack Premium uw browser langzamer maakt of voorkomt dat bepaalde webpagina's worden geladen of dat e-mailbijlagen worden gedownload. Raadpleeg in dat geval het volgende artikel:

• Avast AntiTrack Premium 1.x
    • Avast AntiTrack Premium 1.x