Avast AntiTrack Premium installeren

Avast AntiTrack Premium is geavanceerde privacysoftware die voorkomt dat websites en advertentienetwerken uw onlineactiviteiten kunnen volgen, uw persoonlijke gegevens kunnen verzamelen en een uniek profiel van u kunnen maken op basis van uw gedragingen online.

Avast AntiTrack Premium installeren

1. Meld u bij Windows aan als een gebruiker met beheerdersrechten en controleer of er geen andere toepassing of antivirusprogramma wordt uitgevoerd op uw computer.
  2. Klik op onderstaande knop om het installatiebestand van Avast AntiTrack Premium te downloaden en sla het op een bekende locatie op uw computer op (standaard worden alle bestanden opgeslagen in de map Downloads). Avast AntiTrack Premium downloaden
  3. Klik met de rechtermuisknop op het gedownloade installatiebestand avast_antitrack_premium_setup.exe en selecteer Als administrator uitvoeren in het contextmenu.
  4. Als in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om machtigingen wordt gevraagd, klikt u op Ja (of Doorgaan in oudere versies van Windows).
  5. Selecteer de door u gewenste taal in de vervolgkeuzelijst en klik op OK om door te gaan.
  6. Klik op Volgende om de Licentieovereenkomsten te bekijken en klik daarna op Ik ga akkoord om te bevestigen dat u de licentievoorwaarden hebt gelezen en ermee instemt.
  7. Wacht totdat Avast AntiTrack Premium is geïnstalleerd op uw computer.
  8. Wanneer de installatie voltooid is, klikt u op Sluit.

Avast AntiTrack Premium wordt nu op uw computer geïnstalleerd. U opent de gebruikersinterface via het pictogram in het systeemvak op de taakbalk van Windows of via het pictogram van Avast AntiTrack Premium op het bureaublad van Windows.

U moet Avast AntiTrack Premium activeren met de geldige activeringscode uit het e-mailbericht met de bestelbevestiging, of via uw Avast-account waarbij u zich hebt ingeschreven met het e-mailadres dat u hebt gebruikt om de aankoop te doen. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies:

Na het activeren wordt u ook gevraagd of u de invoegtoepassingen wilt installeren in uw internetbrowsers om alle programmafuncties in te schakelen. Als u deze stap overslaat of de invoegtoepassingen later moet installeren, kunt u het volgende artikel raadplegen voor instructies:

Probleemoplossing

Doe het volgende als u installatieproblemen ondervindt:

1. Controleer of uw computer voldoet aan de minimale systeemvereisten en of Windows up-to-date is.
  • Windows 10 met uitzondering van Mobile en IoT Core Edition (32- of 64-bits); Windows 8/8.1 met uitzondering van RT en Starter Edition (32- of 64-bits); Windows 7 SP1 of nieuwer, elke editie (32- of 64-bits); Windows Vista SP2 of nieuwer, met uitzondering van Starter Edition (32- of 64-bits); Windows XP SP3, elke editie (32-bits)
  • De browser Microsoft Internet Explorer, Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox of Opera
  • Volledig Windows-compatibele computer met Intel Pentium 4/AMD Athlon 64-processor of nieuwer (moet SSE2 ondersteunen)
  • 512 MB RAM-geheugen of meer
  • 100 MB vrije ruimte op de harde schijf
  • U hebt een internetverbinding nodig om het programma te downloaden, te activeren en te gebruiken.
  • Een standaardschermresolutie van minimaal 1024 x 600 pixels wordt aanbevolen
  • Windows Vista en Windows XP worden automatisch bijgewerkt met Microsoft .NET Framework 4 tijdens de installatie van Avast AntiTrack Premium
  • Raadpleeg de volgende artikelen op de website van Microsoft voor informatie over het installeren van het nieuwste Service Pack op oudere Windows-besturingssystemen:
  1. Controleer of het gedownloade installatiebestand niet beschadigd is. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies:
  2. Start uw computer opnieuw en probeer Avast AntiTrack Premium te installeren aan de hand van de instructies in dit artikel.

Als het probleem aanhoudt, kunt u contact opnemen met de ondersteuning van Avast.

• Avast AntiTrack Premium 1.x
  • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack 1, 32-/64-bits
  • Microsoft Windows Vista Home Basic / Home Premium / Business / Enterprise / Ultimate – Service Pack 2, 32-/64-bits
  • Microsoft Windows XP Home / Professional / Media Center Edition – Service Pack 3, 32-bits