Avast AntiTrack installeren

Met de privacytoepassing Avast AntiTrack kunt u voorkomen dat websites en advertentienetwerken uw onlineactiviteiten traceren en gegevens verzamelen over uw onlinegedrag. AntiTrack doet dit door traceringscookies onjuiste informatie te verstrekken en een alternatief profiel samen te stellen dat uw werkelijke digitale vingerafdruk maskeert.

Wanneer u Avast AntiTrack installeert, wordt u gevraagd het product te activeren met een geldige activeringscode. Uw activeringscode is op verschillende plaatsen te vinden, afhankelijk van hoe u het product hebt gekocht: in het e-mailbericht met de bestelbevestiging, op een activeringskaart of in een ander Avast-product. Raadpleeg het volgende artikel om te zien hoe u uw activeringscode kunt vinden:

Avast AntiTrack installeren

1. Meld u bij Windows aan als gebruiker met beheerdersrechten en controleer of er geen andere toepassing of andere antivirussoftware wordt uitgevoerd op uw pc.
  2. Klik op volgende knop om het installatiebestand van Avast AntiTrack te downloaden en sla het op op een bekende locatie op uw pc (standaard worden alle bestanden opgeslagen in de map Downloads). Avast AntiTrack downloaden
  3. Klik met de rechtermuisknop op het gedownloade installatiebestand avast_antitrack_premium_setup.exe en selecteer Als administrator uitvoeren in het contextmenu.
  4. Als in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om machtigingen wordt gevraagd, klikt u op Ja (of Doorgaan in oudere versies van Windows).
  5. Selecteer de taal die u wilt gebruiken in de vervolgkeuzelijst en klik op OK om door te gaan.
  6. Klik op Volgende om de licentieovereenkomst te bekijken en klik vervolgens op Ik ga akkoord om te bevestigen dat u de licentievoorwaarden hebt gelezen en ermee instemt.
  7. Wacht totdat Avast AntiTrack is geïnstalleerd op uw pc.
  8. Wanneer de installatie voltooid is, klikt u op Sluiten.
  9. Avast AntiTrack wordt automatische geopend. Bekijk de instructievideo van Welkom door te klikken op Volgende.
  10. Als u bij het scherm Browsergeschiedenis en -gegevens wissen aankomt, klikt u op Nu activeren.
  11. Typ of plak uw activeringscode in het tekstvak en klik op Activeren.
  12. Wanneer het bericht Activering voltooid verschijnt, klikt u op het kruisje ( X ) om het dialoogvenster te sluiten.

Avast AntiTrack is nu geïnstalleerd en geactiveerd op uw pc. U kunt uw abonnement activeren op het aantal apparaten dat u bij aankoop hebt opgegeven.

U opent de gebruikersinterface via het pictogram in het systeemvak op de taakbalk van Windows of via het pictogram Avast AntiTrack op het bureaublad van Windows.

Na activering wordt u ook gevraagd om de invoegtoepassingen van Avast AntiTrack te installeren in uw internetbrowsers, zodat alle programmafuncties actief zijn. Als u deze stap overslaat of de invoegtoepassingen later moet installeren, raadpleegt u de instructies in het volgende artikel:

1. Klik op volgende knop om het installatiebestand van Avast AntiTrack te downloaden en sla het op op een bekende locatie op uw Mac (standaard worden alle bestanden opgeslagen in de map Downloads). Avast AntiTrack downloaden
  2. Dubbelklik op het gedownloade installatiebestand.
  3. Klik op het symbool Avast AntiTrack en sleep dit naar de map Programma's.
  4. Open Programma's en dubbelklik op het symbool Avast AntiTrack.
  5. Voer uw beheerderswachtwoord in en klik op Install Helper.
  6. Klik op Volgende om de welkomstschermen te doorlopen.
  7. Wanneer het scherm Aan de slag! verschijnt, typt of plakt u de activeringscode in het tekstvak en klikt u op Activeren:
  8. Als het bericht Activeren geslaagd wordt weergegeven, klikt u op OK om het dialoogvenster te sluiten.

Avast AntiTrack is nu geïnstalleerd en geactiveerd op uw Mac. U kunt uw abonnement activeren op het aantal apparaten dat u bij aankoop hebt opgegeven.

U opent de gebruikersinterface via het symbool Avast AntiTrack in de menubalk, Launchpad of de map Programma's.

Abonnement overdragen

Als u uw abonnement wilt overzetten naar een ander apparaat, verwijdert u Avast AntiTrack voordat u het abonnement op het andere apparaat activeert. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies voor het verwijderen van Avast AntiTrack:

Activeringsproblemen oplossen

Het kan tot 24 uur duren voordat het abonnement is gesynchroniseerd. Als uw abonnement na die tijd nog niet actief is, raadpleegt u het volgende artikel:

Ga als volgt te werk als u problemen hebt met activeren op een Windows-pc:

1. Controleer of het gedownloade installatiebestand niet beschadigd is. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies:
  2. Start uw pc opnieuw en probeer nogmaals Avast AntiTrack te installeren aan de hand van de instructies in dit artikel.

Als het probleem aanhoudt, neemt u contact op met de ondersteuning van Avast.

• Avast AntiTrack voor Windows 1.x
  • Avast AntiTrack voor Mac 1.x

• Apple macOS 10.12.x (Sierra)
  • Apple macOS 10.11.x (El Capitan)