De installatiewizard van Avast Antivirus openen

Met de installatiewizard van Avast kunt u Avast Antivirus bijwerken, wijzigen, herstellen of verwijderen.

De installatiewizard van Avast openen

1. Klik met de rechtermuisknop op de Startknop van Windows en selecteer Apps en onderdelen in het menu dat verschijnt.
  2. Controleer of Apps en onderdelen is geselecteerd in het linkerdeelvenster, klik op uw versie van Avast Antivirus en selecteer Wijzigen.
  3. Druk tegelijkertijd op de Windows-toets en de X-toets, en selecteer vervolgens Programma's en onderdelen in het menu dat verschijnt.
  4. Klik met de rechtermuisknop op uw versie van Avast Antivirus en selecteer vervolgens Wijzigen in het vervolgkeuzemenu.
  5. Klik op de Startknop van Windows en selecteer Configuratiescherm.
  6. Klik onder Programma's op Een programma verwijderen als u de standaardweergave met categorieën gebruikt, ... of klik op Programma's en onderdelen als u de weergave met grote of kleine pictogrammen gebruikt.
  7. Klik met de rechtermuisknop op uw versie van Avast Antivirus en selecteer vervolgens Wijzigen in het vervolgkeuzemenu.
  8. Klik op de Startknop van Windows en selecteer Configuratiescherm, ... of selecteer InstellingenConfiguratiescherm als u het klassieke Startmenu gebruikt.
  9. Klik onder Programma's op Een programma verwijderen als u de standaardweergave met categorieën gebruikt, ... of klik op Programma's en onderdelen als u de klassieke weergave gebruikt.
  10. Klik met de rechtermuisknop op uw versie van Avast Antivirus en selecteer vervolgens Wijzigen in het vervolgkeuzemenu.
  11. Klik op de Startknop van Windows en selecteer Configuratiescherm, ... of selecteer InstellingenConfiguratiescherm als u het klassieke Startmenu gebruikt.
  12. Klik op Programma's installeren of verwijderen als u de categorieweergave gebruikt, ... of dubbelklik op Programma's installeren of verwijderen als u de klassieke weergave gebruikt.
  13. Selecteer uw versie van Avast Antivirus door er één keer op te klikken en klik rechtsonder in de gemarkeerde selectie op Wijzigen.
  14. Als in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om machtigingen wordt gevraagd, klikt u op JaDoorgaan).
  15. Wanneer de installatiewizard van Avast verschijnt, kiest u een van de volgende mogelijkheden.
    • Bijwerken: hiermee controleert u of er updates zijn voor uw programmaversie en virusdefinities, en past u deze toe.
    • Herstellen: hiermee controleert u alle programmagegevens van Avast en worden beschadigde of ontbrekende gegevens opnieuw geladen.
    • Wijzigen: hiermee kunt u programmaonderdelen toevoegen of verwijderen.
    • De-installeren: hiermee verwijdert u het programma.
    Als u een proefversie van een betaald Avast Antivirus-product gebruikt of als uw betaalde licentie bijna verloopt, kunt u ook Terugkeren naar Avast Free Antivirus om uw betaalde versie van Avast Antivirus om te zetten in Avast Free Antivirus.
  • Avast Ultimate 18.x
  • Avast Premier 18.x
  • Avast Internet Security 18.x
  • Avast Pro Antivirus 18.x
  • Avast Free Antivirus 18.x
  • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack 1, 32-/64-bits
  • Microsoft Windows Vista Home Basic / Home Premium / Business / Enterprise / Ultimate – Service Pack 2, 32-/64-bits
  • Microsoft Windows XP Home / Professional / Media Center Edition – Service Pack 3, 32-bits