Avast AntiTrack installeren

Met de privacytoepassing Avast AntiTrack Premium voor WindowsAvast AntiTrack Premium voor MacAvast AntiTrack voor Android kunt u voorkomen dat websites en advertentienetwerken uw onlineactiviteiten traceren en gegevens verzamelen over uw onlinegedrag. Avast AntiTrack doet dit door permanente cookies onjuiste informatie te verstrekken en een alternatief profiel samen te stellen dat uw werkelijke digitale vingerafdruk maskeert.

Avast AntiTrack is een betaald product waarvoor een abonnement is vereist. In dit artikel vindt u instructies voor het installeren van de toepassing en voor het activeren van een bestaand abonnement met behulp van een activeringscode.

Avast AntiTrack is een betaald product waarvoor een abonnement is vereist. In dit artikel vindt u instructies voor het installeren van de app en voor het kopen van een abonnement via Google Play Store.

Avast AntiTrack installeren

1. Controleer of er geen andere toepassing of ander antivirusprogramma wordt uitgevoerd op uw pc.
  2. Klik op onderstaande knop om het installatiebestand van Avast AntiTrack Premium te downloaden en sla het op op een bekende locatie op uw computer (standaard worden gedownloade bestanden opgeslagen in de map Downloads). Avast AntiTrack Premium voor Windows downloaden
  3. Klik met de rechtermuisknop op het gedownloade installatiebestand avast_antitrack_premium_setup.exe en selecteer Als administrator uitvoeren in het contextmenu.
Als het niet lukt om toestemming te geven voor de installatie van Avast AntiTrack Premium, raadpleegt u het volgende artikel:
  1. Klik op Ja wanneer in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om toestemming wordt gevraagd.
  2. Selecteer de door u gewenste taal in de vervolgkeuzelijst en klik op OK om door te gaan met de installatie.
  3. Klik op Volgende.
  4. Bekijk de Gebruiksrechtovereenkomst en klik vervolgens op Ik ga akkoord om te bevestigen dat u de licentievoorwaarden hebt gelezen en ermee instemt.
  5. Wacht totdat Avast AntiTrack Premium is geïnstalleerd op uw computer.
  6. Wanneer de installatie voltooid is, klikt u op Sluiten.
  7. Klik op Volgende om de instructievideo te doorlopen.
  8. Selecteer een van onderstaande opties:
    • De gratis versie blijven gebruiken: als u nog niet over een betaald abonnement beschikt, kunt u een gratis proefperiode starten en tijdelijk gebruikmaken van Avast AntiTrack Premium.
    • Nu activeren: als u Avast AntiTrack Premium al hebt aangeschaft, activeert u voor de installatie uw betaalde abonnement. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide activeringsinstructies:

Avast AntiTrack Premium wordt op uw computer geïnstalleerd.

1. Controleer of er geen andere toepassing of ander antivirusprogramma wordt uitgevoerd op uw Mac.
  2. Klik op onderstaande knop om het installatiebestand van Avast AntiTrack te downloaden en sla het op een bekende locatie op uw Mac op (standaard worden gedownloade bestanden opgeslagen in de map Downloads). Avast AntiTrack Premium voor Mac downloaden
  3. Dubbelklik op het gedownloade installatiebestand avast-antitrack.dmg.
  4. Klik op het symbool Avast AntiTrack en sleep dit naar de map Programma's.
  5. Open Programma's en dubbelklik op het symbool Avast AntiTrack.
  6. Klik op Openen.
  7. Voer uw beheerderswachtwoord in en klik op Install Helper (Hulp bij installatie).
  8. Klik op Volgende om de instructievideo te doorlopen.
  9. Wanneer het scherm Aan de slag! verschijnt, typt of plakt u de activeringscode in het tekstvak en klikt u op Activeren.
  10. Wanneer het bericht Activering voltooid verschijnt, klikt u op OK om het dialoogvenster te sluiten.

Avast AntiTrack Premium wordt geïnstalleerd en geactiveerd op uw Mac.

1. Tik op uw Android-apparaat op onderstaande knop om de productpagina van Avast AntiTrack te openen in Google Play Store. Ga naar Google Play Store
  2. Tik op Installeren om de app te downloaden en te installeren. Tik op Openen wanneer de installatie is voltooid.
  3. Selecteer een van de onderstaande opties:
    • Gratis 7 dagen op proef: koop een jaarabonnement op Avast AntiTrack waarbij de eerste 7 dagen gratis zijn. Er wordt niets in rekening gebracht als u het abonnement binnen 7 dagen opzegt.
    • Abonnementen bekijken: bekijk alternatieve abonnementsvormen en volg de instructies op het scherm om de aankoop te voltooien.

Avast AntiTrack wordt nu geïnstalleerd op uw Android-apparaat.

Probleemoplossing

Doe het volgende als u installatieproblemen ondervindt:

1. Controleer of uw computer voldoet aan de minimale systeemvereisten en of Windows up-to-date is.
  • Windows 10 met uitzondering van Mobile en IoT Core Edition (32- of 64-bits), Windows 8/8.1 met uitzondering van RT en Starter Edition (32- of 64-bits), Windows 7 SP1 of nieuwer (elke editie, 32- of 64-bits)
  • Volledig Windows-compatibele pc met Intel Pentium 4/AMD Athlon 64-processor of nieuwer (moet SSE2 ondersteunen)
  • 512 MB RAM-geheugen of meer
  • 300 MB vrije hardeschijfruimte
  • Internetverbinding voor het downloaden, activeren en gebruiken van de service
  • Een standaardschermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels wordt aanbevolen
  • De browser Microsoft Internet Explorer, Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox of Opera
  1. Controleer of het gedownloade installatiebestand niet is beschadigd. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies:
  2. Als u antivirussoftware van derden gebruikt, kunt u die tijdelijk uitschakelen (dit geldt alleen als u Avast AntiVirus niet gebruikt). Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:
  3. Start de computer opnieuw en probeer Avast AntiTrack Premium opnieuw te installeren aan de hand van de instructies in dit artikel.

Als het probleem aanhoudt, kunt u contact opnemen met de ondersteuning van Avast.

Doe het volgende als u installatieproblemen ondervindt:

1. Zorg ervoor dat uw Mac voldoet aan de minimale systeemvereisten.
  • Apple macOS 11.x (Big Sur), Apple macOS 10.15.x (Catalina), Apple macOS 10.14.x (Mojave), Apple macOS 10.13.x (High Sierra), Apple macOS 10.12.x (Sierra), Apple Mac OS X 10.11.x (El Capitan)
  • Mac met 64-bits Intel-processor
  • 500 MB vrije hardeschijfruimte
  • 2 GB RAM-geheugen of meer
  • Internetverbinding voor het downloaden, activeren en gebruiken van de service
  • Bij voorkeur een standaardschermresolutie van ten minste 1024 x 768 pixels
  • De browser Safari, Google Chrome, Mozilla Firefox of Opera browser
  1. Start de Mac opnieuw en probeer Avast AntiTrack Premium opnieuw te installeren aan de hand van de instructies in dit artikel.

Als het probleem aanhoudt, kunt u contact opnemen met de ondersteuning van Avast.

Controleer of uw Android-apparaat voldoet aan de minimumvereisten, mocht u problemen ondervinden met de installatie.

• Google Android 5.0 (Lollipop, API 21) of hoger
  • Internetverbinding voor het downloaden, activeren en gebruiken van de service

Als het probleem aanhoudt, kunt u contact opnemen met de ondersteuning van Avast.

Verdere aanbevelingen

In onderstaand artikel vindt u meer informatie over de functies die beschikbaar zijn in Avast AntiTrack Premium:

Raadpleeg het volgende artikel voor instructies over het gebruik van Avast AntiTrack Premium:

• Avast AntiTrack voor Windows 1.x
  • Avast AntiTrack voor Mac 1.x
  • Avast AntiTrack voor Android 1.x