Een procesdump in de gebruikersmodus genereren in Windows

Om Avast-ondersteuning te helpen bij het stellen van een diagnose voor prestatie- of compatibiliteitsproblemen met Avast Antivirus in Windows, wordt u mogelijk gevraagd een procesdumpbestand in de gebruikersmodus van uw pc te maken. U kunt dit dumpbestand handmatig genereren zonder uw pc te laten crashen.

Raadpleeg de volgende artikelen voor informatie over andere typen geheugendumps waar Avast-ondersteuning om kan vragen:

Instructies

1. Meld u in Windows aan als beheerder of als gebruiker met beheerdersbevoegdheden.
    Als u uw wachtwoord bent vergeten, raadpleegt u de instructies op de Microsoft-website voor uw versie van Windows om uw wachtwoord te achterhalen of opnieuw in te stellen:
  2. Druk tegelijkertijd op Ctrl+Shift+Esc om Taakbeheer te openen.
  3. Klik op Meer details onder in het venster Taakbeheer.
  4. Klik op het tabblad Processen.
  5. Klik met de rechtermuisknop op de processen die verband houden met Avast, bijvoorbeeld Avast Antivirus, en selecteer Dumpbestand maken.
  6. Klik op OK in het dialoogvenster waarin wordt aangegeven waar het bestand is opgeslagen. De standaardlocatie is C:\Users\~uw gebruikersnaam~\AppData\Local\Temp.
  7. Als Avast-ondersteuning om Avast-bestandsdumps vraagt, herhaalt u de stappen 3 en 4 voor elk van de hieronder vermelde bestanden:
    • Avast Antivirus (AvastUI.exe): de gebruikersinterface van Avast Antivirus
    • Avast Service (AvastSvc.exe): de Avast Antivirus-service
    • Avast Firewall Service (afwServ.exe): de Avast Firewall-service (voor Avast Internet Security en Avast Premier)
    • Avast Antivirus installer (avast.setup): de installatieservice van Avast Antivirus (alleen wanneer Avast Setup of een update wordt uitgevoerd)
  1. Meld u in Windows aan als beheerder of als gebruiker met beheerdersbevoegdheden.
    Als u uw wachtwoord bent vergeten, raadpleegt u de instructies op de Microsoft-website voor uw versie van Windows om uw wachtwoord te achterhalen of opnieuw in te stellen:
  2. Druk tegelijkertijd op Ctrl+Shift+Esc om Taakbeheer te openen.
  3. Klik op het tabblad Processen.
  4. Schakel het selectievakje Processen van alle gebruikers weergeven onder in het venster Taakbeheer in.
  5. Klik met de rechtermuisknop op de processen die verband houden met Avast, bijvoorbeeld afwServ.exe, en selecteer Dumpbestand maken in de lijst.
  6. Klik op OK in het dialoogvenster waarin wordt aangegeven waar het bestand is opgeslagen. De standaardlocatie is C:\Users\~uw gebruikersnaam~\AppData\Local\Temp.
  7. Als Avast-ondersteuning om Avast-bestandsdumps vraagt, herhaalt u de stappen 4 en 5 voor elk van de hieronder vermelde bestanden:
    • AvastUI.exe: de gebruikersinterface van Avast Antivirus
    • AvastSvc.exe: de Avast Antivirus-service
    • afwServ.exe: de Avast Firewall-service (voor Avast Internet Security en Avast Premier)
    • avast.setup: de installatieservice van Avast Antivirus (alleen wanneer Avast Setup of een update wordt uitgevoerd)

In Windows XP is het foutopsporingsprogramma Dr. Watson opgenomen, waarmee informatie over uw systeem wordt verzameld wanneer er een programma- of servicefout optreedt. Met dit programma wordt het tekstbestand Drwtsn32.log gemaakt en kunt u een dumpbestand maken.

Voer de volgende stappen uit om Dr. Watson te installeren als uw standaardprogramma voor foutopsporing:

1. Open het menu Start, selecteer Alle programma's of Programma'sBureau-accessoires en klik op Opdrachtprompt.
  2. Typ in het venster Opdrachtprompt drwtsn32 -i en druk vervolgens op Enter.
  3. Klik op OK in het bericht waarin wordt bevestigd dat Dr. Watson uw standaardprogramma voor foutopsporing is. Wanneer er voor een toepassing een foutbericht optreedt, worden automatisch het tekstbestand Drwtsn32.log en het dumpbestand user.dmp gemaakt. Deze bestanden worden opgeslagen op de volgende standaardlocatie:
    • C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Microsoft\Dr Watson\
    Raadpleeg de volgende Microsoft-artikelen voor meer informatie over het gebruik van Dr. Watson:

Wanneer u het dumpbestand hebt gemaakt, stuurt u het naar Avast-ondersteuning. U kunt hiervoor een ondersteuningsticket gebruiken als het dumpbestand maximaal 5 MB groot is. Lees het volgende artikel voor informatie over het indienen van een ticket bij Avast-ondersteuning:

Als het dumpbestand groter is dan 5 MB, kunt u dit het beste naar de FTP-server van Avast uploaden aan de hand van de instructies in het volgende artikel: