De browserextensie Avast Online Security gebruiken | Avast

Browserextensie Avast Online Security – aan de slag

De browserextensie Avast Online Security is bedoeld om uw onlinebeveiliging en uw algehele surfervaring op internet te verbeteren. De extensie biedt ook verschillende instellingen om uw onlineprivacy mee te beschermen.

Raadpleeg de gedeelten in dit artikel om de extensie in een van de volgende webbrowsers te gebruiken:

• Google Chrome
  • Mozilla Firefox
  • Microsoft Edge
  • Opera

Avast Online Security inschakelen

Na het installeren van Avast Premium Security of Avast Free Antivirus moet u handmatig de extensie Avast Online Security inschakelen in uw browser(s).

1. Open de gebruikersinterface van Avast Antivirus en ga naar MenuBrowserextensies.
  2. Klik op Extensie inschakelen bij Chrome.
  3. Klik op Toevoegen aan Chrome in de Chrome Web Store.
  4. Klik ter bevestiging op Extensie toevoegen.

Avast Online Security wordt nu geïnstalleerd in Google Chrome. Rechts naast de adresbalk is het pictogram Avast Online Security zichtbaar.

1. Open de gebruikersinterface van Avast Antivirus en ga naar MenuBrowserextensies.
  2. Klik op Extensie inschakelen bij Firefox.
  3. Klik ter bevestiging op Toevoegen.
  4. Klik op Ja, webadressen scannen om Avast de mogelijkheid te geven te zien welke websites u bezoekt en om u advies te geven over de beveiliging ervan. Als u niet wilt dat Avast kan zien welke websites u bezoekt, klikt u op Nee, bedankt.
  5. Pas de standaardinstellingen van Avast Online Security aan of klik op het pictogram X en ga door met browsen.

Avast Online Security wordt nu geïnstalleerd in Mozilla Firefox. Rechts naast de adresbalk is het pictogram Avast Online Security zichtbaar.

1. Open de gebruikersinterface van Avast Antivirus en ga naar MenuBrowserextensies.
  2. Klik op Extensie inschakelen bij Opera.
  3. Klik op Toevoegen aan Opera in Opera addons.

Avast Online Security wordt nu geïnstalleerd in Opera. Rechts naast de adresbalk is het pictogram Avast Online Security zichtbaar.

1. Open de gebruikersinterface van Avast Antivirus en ga naar MenuBrowserextensies.
  2. Klik op Extensie inschakelen bij Edge.
  3. Klik op Downloaden in het deelvenster Avast Online Security.
  4. Klik ter bevestiging op Extensie toevoegen.

Avast Online Security wordt nu geïnstalleerd in Microsoft Edge. Rechts naast de adresbalk is het pictogram Avast Online Security zichtbaar.

Traceringssystemen blokkeren

Websites maken gebruik van traceringssystemen om het gedrag van bezoekers te controleren zodat ze statistieken en andere gegevens kunnen verkrijgen voor marketingdoeleinden. Via de browserextensie Avast Online Security kunt u meer informatie bekijken over de traceringssystemen die worden gebruikt door de websites die u bezoekt en kunt u voorkomen dat websites u volgen. Wanneer u een website bezoekt die dergelijke traceringssystemen gebruikt, is het pictogram Avast Online Security rechts naast de adresbalk zichtbaar.

De meestvoorkomende typen traceringssystemen zijn sociale netwerken, reclametracking, en webanalyses. Andere soorten volgsystemen vallen in de categorie Overig.

Traceringssystemen van websites beheren:

1. Klik rechts van de adresbalk op het pictogram Avast Online Security.
  2. Klik op Instellingen (het symbool in de vorm van een tandwiel).
  3. Schuif naar Privacy en tik op Alle trackers automatisch blokkeren of selecteer afzonderlijk de traceringssystemen die u wilt blokkeren.
  4. Klik op Gereed om uw voorkeuren te bevestigen.

De geselecteerde traceringssystemen worden geblokkeerd voor elke website die u bezoekt.

Een website beoordelen

Via de browserextensie Avast Online Security kunt u beoordelingen van andere gebruikers bekijken over de kwaliteit van de websites die u bezoekt.

Klik rechts van de adresbalk op het pictogram Avast Online Security om een van de volgende drie beoordelingen te bekijken:

• Deze website is veilig: andere gebruikers beoordelen deze website als positief.
  • Deze website is mogelijk onbetrouwbaar: andere gebruikers beoordelen deze website als negatief.
  • Onbekende site: er zijn niet genoeg beoordelingen van de website om de betrouwbaarheid ervan te bepalen.

Als u een bijdrage wilt leveren aan de beoordelingen, klikt u op de duim-omhoog of duim-omlaag, afhankelijk van uw ervaring.

Deze beoordelingen helpen u en andere gebruikers weten of de websites die u bezoekt veilig zijn.

Instellingen beheren

U kunt de werking van Avast Online Security aanpassen aan uw voorkeuren. Ga als volgt te werk om de instellingen van de extensie te openen:

1. Klik rechts van de adresbalk op het pictogram Avast Online Security.
  2. Klik op Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel).
  3. Schakel de volgende instellingen en subinstellingen in of uit:
    • Mijn zoekresultaten markeren: hiermee voegt u een gekleurd schildpictogram toe om de beveiligingsstatus van zoekresultaten aan te geven bij het gebruik van populaire zoekengines zoals Google, Bing en Yahoo!.
    • Knopinfo weergeven voor zoekresultaten: er wordt meer informatie weergegeven over de beveiligingsstatus van een zoekresultaat wanneer u de muisaanwijzer boven een schildpictogram houdt (alleen beschikbaar wanneer Mijn zoekresultaten markeren ingeschakeld is).
    • Secure Browser: hiermee wordt de Bankmodus automatisch geopend voor websites van banken.
    • Totaal aantal trackers op een website weergeven: hiermee wordt het aantal actieve traceringssystemen weergegeven op elke website die u bezoekt.
    • Alle trackers automatisch blokkeren: hiermee worden alle externe trackers geblokkeerd die gegevens over uw onlineactiviteiten verzamelen. U kunt ook afzonderlijk op het type traceringssysteem tikken dat u wilt blokkeren.
    • Analyse van prestaties en gebruik van product toestaan ten behoeve van de ontwikkeling van nieuwe producten: hiermee geeft u aan anonieme prestatiegegevens met Avast te delen met als doel om nieuwe producten te ontwikkelen.
  4. Klik op Gereed om uw wijzigingen te bevestigen.
  • Avast Omni 1.x
  • Avast Premium Security 20.x
  • Avast Free Antivirus 20.x
  • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack 1 met Convenient Rollup Update, 32 / 64-bit