Het instellingenscherm Geblokkeerde en toegestane apps in Avast Antivirus gebruiken

Op het instellingenscherm Geblokkeerde en toegestane apps kunt u beheren welke toepassingen op uw pc altijd moeten worden geblokkeerd of altijd moeten worden toegestaan door de volgende functies in Avast Antivirus:

Welke functies u kunt beheren in het instellingenscherm Geblokkeerde en toegestane apps hangt af van het Avast Antivirus-product u hebt gekocht. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over de functies in de verschillende productversies:

Raadpleeg de gedeelten in kwestie in dit artikel voor het beheren van uw geblokkeerde of toegestane apps.

Open het scherm Geblokkeerde en toegestane apps

1. Open Avast Antivirus en ga naar MenuInstellingen.
  2. Selecteer AlgemeenGeblokkeerde en toegestane apps.

Op het instellingenscherm Geblokkeerde en toegestane apps vindt u uw Lijst met geblokkeerde apps en uw Lijst met toegestane apps:

• Geblokkeerde apps: geblokkeerde apps worden altijd geweerd van uw systeem. U krijgt geen melding wanneer een geblokkeerde toepassing toegang probeert te krijgen tot uw systeem.
  • Toegestane apps: toegestane apps hebben altijd toegang tot uw systeem. U krijgt geen melding wanneer een toegestane toepassing toegang krijgt tot uw systeem.

Ga als volgt te werk om een geblokkeerde of toegestane toepassing toe te voegen aan de lijst

Wanneer een niet-vertrouwde toepassing probeert toegang te krijgen tot uw beschermde mappen, webcam, vertrouwelijke documenten of wachtwoorden, kunt u een melding krijgen van Avast om de interactie te blokkeren of toe te staan.

• Als u Blokkeren selecteert, wordt de toepassing automatisch toegevoegd aan de Lijst met geblokkeerde apps.
  • Als u Toestaan selecteert, wordt de toepassing automatisch toegevoegd aan de Lijst met toegestane apps.

U kunt ook zelf toepassingen toevoegen aan een van de lijsten:

1. Klik op + App blokkeren.
  2. U kunt een toepassing op een van de volgende manieren selecteren:
    1. Klik op een toepassing in de lijst.
    2. Klik op Pad van app selecteren, navigeer naar de toepassing en klik op Openen.
  3. Schakel de Avast-functies in die deze toepassing altijd moeten blokkeren (standaard zijn alle opties ingeschakeld) en klik daarna op Toevoegen.

De toepassing verschijnt nu in uw Lijst met geblokkeerde apps en wordt altijd geblokkeerd door de Avast-functies die u hebt opgegeven. U kunt de toepassing op elk gewenst moment uit de lijst verwijderen of de Avast-functies wijzigen die de toepassing blokkeren.

1. Klik op + App toestaan.
  2. U kunt een toepassing op een van de volgende manieren selecteren:
    1. Klik op een toepassing in de lijst.
    2. Klik op Pad van app selecteren, navigeer naar de toepassing en klik op Openen.
  3. Schakel de Avast-functies in die deze toepassing altijd moeten toestaan (standaard zijn alle opties ingeschakeld) en klik daarna op Toevoegen.

De toepassing verschijnt nu in uw Lijst met toegestane apps en wordt altijd toegestaan door de Avast-functies die u hebt opgegeven. U kunt de toepassing op elk gewenst moment uit de lijst verwijderen of de Avast-functies wijzigen die de toepassing toestaan.

Geef op welke functies een toepassing in de lijst blokkeren of toestaan

U kunt bekijken welke Avast-functies een toepassing in de lijst op dit moment blokkeren of toestaan door te controleren welke pictogrammen worden weergegeven in de kolom Geblokkeerd voor of Toegestaan voor:

• Ransomwareschild: hiermee blokkeert u of staat u de toegang toe tot uw beschermde mappen.
  • Bescherming van vertrouwelijke gegevens: hiermee blokkeert u of staat u de toegang toe tot uw vertrouwelijke documenten.
  • Webcamschild: hiermee blokkeert u of staat u de toegang toe tot uw webcam.
  • Password Protection: hiermee blokkeert u of staat u de toegang toe tot de opslagen wachtwoorden in uw webbrowsers.

Wijzigen welke Avast-functies een toepassing blokkeren:

1. Plaats de muisaanwijzer boven het de toepassing in de lijst, klik op het pictogram (drie puntjes) en selecteer Geblokkeerde functies wijzigen.
  2. Schakel de Avast-functies in of uit waarvan u de toegang tot de toepassing altijd wilt blokkeren en klik daarna op Wijzigen.

Uw wijzigingen worden opgeslagen en zijn nu zichtbaar in het instellingenscherm Geblokkeerde en toegestane apps onder de kolom Geblokkeerd voor.

Wijzigen welke Avast-functies een toepassing toestaan:

1. Plaats de muisaanwijzer boven het de toepassing in de lijst, klik op het pictogram (drie puntjes) en selecteer Toegestane functies wijzigen.
  2. Schakel de Avast-functies in of uit waarvan u de toegang tot de toepassing altijd wilt blokkeren en klik daarna op Wijzigen.

Uw wijzigingen worden opgeslagen en zijn nu zichtbaar in het instellingenscherm Geblokkeerde en toegestane apps onder de kolom Toegestaan voor.

Een toepassing uit de lijst verwijderen

Ga als volgt te werk om een toepassing uit uw Lijst met geblokkeerde apps of Lijst met toegestane apps te verwijderen:

• Plaats de muisaanwijzer boven het de toepassing in de lijst, klik op het pictogram (drie puntjes) en selecteer Verwijderen.

De toepassing wordt niet meer weergegeven in uw Lijst met geblokkeerde apps of Lijst met toegestane apps. Wanneer de verwijderde toepassing probeert toegang te krijgen tot uw beschermde mappen, webcam, vertrouwelijke documenten of wachtwoorden, krijgt u een melding waarmee u wordt gevraagd om de interactie te blokkeren of toe te staan.