Android-meldingen over Avast Mobile Security dat op de achtergrond wordt uitgevoerd

Avast Mobile Security is een beveiligings-app voor Android, waarmee u apparaten kunt beschermen tegen ongewenste phishing-pogingen, malware, spyware en schadelijke virussen zoals Trojaanse paarden. Om uw apparaat volledig te kunnen beschermen, moet Avast Mobile Security voor Android altijd actief zijn op de achtergrond.

Android-meldingen zijn systeemmeldingen die niet door Avast Mobile Security worden beheerd of geconfigureerd.

Waarom is Avast Mobile Security actief op de achtergrond?

Avast Mobile Security wordt altijd op de achtergrond van uw apparaat uitgevoerd om ervoor te zorgen dat het volledige en continue realtime bescherming kan bieden. De app is zo ontworpen dat de batterij zo min mogelijk wordt belast, terwijl uw apparaat optimaal wordt beveiligd. Voor bepaalde beveiligingsfuncties, zoals App-vergrendeling en Anti-Theft, is het ook nodig om de app op de achtergrond actief te houden. Apparaten met Android 8.0 of hoger melden dat Avast Mobile Security op de achtergrond actief is, maar er wordt niet uitgelegd waarom dat cruciaal is voor de bescherming van uw apparaat. Als Avast Mobile Security niet voortdurend actief is, kan uw apparaat niet worden beschermd. We raden u aan alle feedback over deze melding rechtstreeks naar Google te sturen.

Hoe kan ik de doorlopende melding uitschakelen?

De doorlopende melding waarborgt de volledige bescherming van uw apparaat door te verhinderen dat Android processen van Avast Mobile Security uitschakelt. Op apparaten met Android 8.0 of hoger is het niet mogelijk de doorlopende melding uit te schakelen. De melding kan wel worden beperkt of geconfigureerd voor zo weinig mogelijk onderbrekingen, zonder concessies te doen aan de veiligheid van het apparaat.

1. Tik op de statusbalk en veeg omlaag.
  2. Tik op de melding Avast Mobile Security en houd deze vast. Selecteer vervolgens Details.
  3. Tik op Doorlopend (of Sticky) en zorg ervoor dat Stil is geselecteerd.
  4. Schakel Meldingen minimaliseren in.

De doorlopende melding wordt geminimaliseerd.

1. Tik op de statusbalk en veeg omlaag.
  2. Tik op de melding Avast Mobile Security en houd deze vast.
  3. Selecteer Minimaliseren.

De doorlopende melding wordt geminimaliseerd.

Selecteer uw apparaat:

Als uw apparaat niet in de lijst staat, raadpleegt u de online ondersteuningspagina's van uw apparaat voor meer informatie.

Huawei Nova 3

1. Tik op de statusbalk en veeg omlaag.
  2. Tik op de melding Avast Mobile Security en houd deze vast.
  3. Selecteer Meer instellingen.
  4. Schakel de schuifregelaars op de deelvensters Prioriteitsweergave, Meldingentoon en Trillen uit, zodat ze van blauw (AAN) in grijs (UIT) veranderen.

Deze melding wordt nu ingesteld op lage prioriteit. De doorlopende melding verschijnt nog wel, maar zonder geluid of mogelijk storende herinneringen.

Motorola Moto X4

1. Tik op de statusbalk en veeg omlaag.
  2. Tik op de melding Avast Mobile Security en houd deze vast.
  3. Selecteer Alle categorieën.
  4. Schuif omlaag en tik op het deelvenster Sticky.
  5. Tik op Importance.
  6. Selecteer Low.

Deze melding wordt nu ingesteld op lage prioriteit. De doorlopende melding verschijnt nog wel, maar zonder geluid of mogelijk storende herinneringen.

Samsung Galaxy S8

1. Tik op de statusbalk en veeg omlaag.
  2. Tik op de melding Avast Mobile Security en houd deze vast.
  3. Selecteer Details.
  4. Schuif omlaag en tik op het deelvenster Sticky.
  5. Tik op Importance.
  6. Selecteer Low.

Deze melding wordt nu ingesteld op lage prioriteit. De doorlopende melding verschijnt nog wel, maar zonder geluid of mogelijk storende herinneringen.

Nokia 2.1

1. Tik op de statusbalk en veeg omlaag.
  2. Tik op de melding Avast Mobile Security en houd deze vast.
  3. Selecteer Alle categorieën.
  4. Schuif omlaag en tik op het deelvenster Sticky.
  5. Tik op Importance.
  6. Selecteer Low.

Deze melding wordt nu ingesteld op lage prioriteit. De doorlopende melding verschijnt nog wel, maar zonder geluid of mogelijk storende herinneringen.

LG G7

1. Tik op de statusbalk en veeg omlaag.
  2. Tik op de melding Avast Mobile Security en houd deze vast.
  3. Selecteer Alle categorieën.
  4. Schuif omlaag en tik op het deelvenster Sticky.
  5. Tik op Importance.
  6. Selecteer Low.

Deze melding wordt nu ingesteld op lage prioriteit. De doorlopende melding verschijnt nog wel, maar zonder geluid of mogelijk storende herinneringen.

Blackberry KEYone

1. Tik op de statusbalk en veeg omlaag.
  2. Tik op de melding Avast Mobile Security en houd deze vast.
  3. Selecteer Alle categorieën.
  4. Schuif omlaag en tik op het deelvenster Sticky.
  5. Tik op Importance.
  6. Selecteer Low.

Deze melding wordt nu ingesteld op lage prioriteit. De doorlopende melding verschijnt nog wel, maar zonder geluid of mogelijk storende herinneringen.

Xiaomi Mi Mix 2

1. Tik op de statusbalk en veeg omlaag.
  2. Tik op de melding Avast Mobile Security en houd deze vast.
  3. Selecteer Alle categorieën.
  4. Schuif omlaag en tik op het deelvenster Sticky.
  5. Schakel de schuifregelaars op de deelvensters Zwevende meldingen, Meldingen vergrendelscherm, Geluid, Trilling en Meldingslicht uit, zodat ze van blauw (AAN) in grijs (UIT) veranderen.

Deze melding is nu stil. De doorlopende melding verschijnt nog wel, maar zonder geluid of mogelijk storende herinneringen.

Hoe kan ik feedback sturen naar Google?

1. Open Google Play Store via het hoofdscherm van uw apparaat.
  2. Tik linksboven op Menu (drie lijntjes).
  3. Selecteer Help en feedback.
  4. Tik op Feedback verzenden.
  5. Typ uw feedback, bijvoorbeeld: Ik vind dat antivirus-apps altijd actief moeten kunnen zijn zonder de doorlopende melding op de statusbalk.
  6. Klik rechtsboven op de pijl om de feedback te Verzenden.
  • Avast Mobile Security 6.x voor Android
  • Google Android 8.x (Oreo, API 16) en hoger