Andere antivirussoftware tijdelijk uitschakelen

Als u op uw computer antivirussoftware van derden gebruikt, moet u het antivirusprogramma mogelijk tijdelijk uitschakelen om een Avast-toepassing te kunnen installeren. De reden is dat antivirussoftware van derden Avast-toepassingen ten onrechte als schadelijk kunnen aanmerken en de installatie kunnen blokkeren.

Dit artikel is niet van toepassing als u Avast Omni, Avast Premium Security of Avast Free Antivirus wilt installeren. U moet antivirussoftware van derden volledig van uw computer verwijderen voordat u een antivirustoepassing van Avast installeert. Er kunnen namelijk niet meerdere antivirustoepassingen op één computer worden geïnstalleerd. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Volg de instructies in dit artikel om eerst te controleren wat de standaard antivirustoepassing op uw computer is voordat u een antivirusprogramma van derden verwijdert.

Controleren wat de standaard antivirussoftware is

1. Klik op de knop Start van Windows, begin met het typen van windows-beveiliging om het zoekvak te openen en selecteer Windows-beveiliging in de zoekresultaten.
  2. Selecteer Virus- en bedreigingsbeveiliging in het linkerdeelvenster.
  3. De standaard antivirustoepassing wordt bovenaan het scherm Virus- en bedreigingsbeveiliging weergegeven.
  1. Druk op het toetsenbord tegelijkertijd op de toetsen Win en X en selecteer vervolgens Configuratiescherm in het menu dat verschijnt.
  2. Selecteer De status van uw computer controleren onder Systeem en beveiliging.
  3. Klik op het deelvenster Beveiliging om het uit te vouwen.
  4. De standaard antivirustoepassing wordt weergegeven onder Virusbeveiliging .
  1. Klik op de knop  Start van Windows en selecteer Configuratiescherm.
  2. Selecteer De status van uw computer controleren onder Systeem en beveiliging.
  3. Klik op het deelvenster Beveiliging om het uit te vouwen.
  4. De standaard antivirustoepassing wordt weergegeven onder Virusbeveiliging .

Mogelijk moet u de standaard antivirussoftware uitschakelen voordat u Avast-software op uw computer kunt installeren.

Andere antivirussoftware uitschakelen

In de alfabetische lijst hieronder vindt u koppelingen naar de websites van veelgebruikte antivirussoftware met instructies over hoe u de beveiliging tijdelijk uitschakelt. Avast is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de webpagina's waarnaar wordt verwezen. Als de antivirustoepassing die u probeert te uitschakelen niet voorkomt in de lijst, raadpleegt u de ondersteuningswebsite van de leverancier.

Vergeet niet de antivirussoftware van derden opnieuw in te schakelen nadat u de Avast-toepassing hebt geïnstalleerd.

A | B | C | D | E | F | G | K | L | M | N | P | Q | S | T | U | V | W | Z

A

B

E

K

M

N

P

Q

S

W

• Avast SecureLine VPN 5.x voor Windows
  • Avast AntiTrack 1.x voor Windows
  • Avast BreachGuard 20.x voor Windows
  • Avast Cleanup Premium 20.x voor Windows
  • Avast Driver Updater 20.x voor Windows
  • Avast Battery Saver 20.x voor Windows