Bescherming van vertrouwelijke gegevens - Veelgestelde vragen

Wat is Bescherming van vertrouwelijke gegevens?

Bescherming van vertrouwelijke gegevens, te vinden in de nieuwste versie van Avast Premium Security (voorheen Avast Premier) en Avast Omni, beschermt uw vertrouwelijke documenten tegen toegang door onbevoegden en malware. Als privacygevoelig of vertrouwelijk worden bestanden aangemerkt die uw persoonsgegevens bevatten en bij openbaarmaking uw privacy kunnen schaden en uw identiteit kunnen onthullen. Met Bescherming van vertrouwelijke gegevens bepaalt u zelf welke toepassingen en gebruikers toegang hebben tot uw bestanden.

Hoe kom ik aan Bescherming van vertrouwelijke gegevens?

Bescherming van vertrouwelijke gegevens maakt standaard deel uit van de meest recente versies van Avast Premier Security en Avast Omni. Open de gebruikersinterface van Avast en ga naar PrivacyBescherming van vertrouwelijke gegevens om de functie te openen.

Als Bescherming van vertrouwelijke gegevens niet wordt weergegeven in Privacy, controleert u of u de nieuwste versie van Avast Antivirus gebruikt. Als u Avast wilt bijwerken, gaat u naar MenuInstellingenAlgemeenBijwerken en klikt u op Controleren op updates in het gedeelte Programma.

Hoe gebruik ik Bescherming van vertrouwelijke gegevens?

U gebruikt Bescherming van vertrouwelijke gegevens als volgt:

1. Klik op Scannen op vertrouwelijke documenten om uw gegevens te scannen.
  2. Zodra de scanbewerking is voltooid, controleert u de vertrouwelijke documenten en klikt u op Alles beschermen onder de lijst met categorieën.

Uw vertrouwelijke documenten worden nu beschermd.

Tijdens de scanbewerking wordt de volledige harde schijf gecontroleerd, waaronder alle pagina's van elk document, en wordt er gezocht naar bestanden die vertrouwelijke gegevens bevatten. Hoeveel tijd de scanbewerking in beslag neemt, is afhankelijk van het aantal bestanden dat op de pc is opgeslagen.

De basisfunctionaliteit van Bescherming van vertrouwelijke gegevens is ook geïntegreerd in Slimme scan, dat kan worden uitgevoerd vanuit BeschermingVirusscansSlimme scan uitvoeren.

Welke bestanden worden beschermd door Bescherming van vertrouwelijke gegevens?

Documenten die uw persoonsgegevens kunnen bevatten, worden gescand en beschermd door Bescherming van vertrouwelijke gegevens. Als malware en/of hackers erin slagen zich toegang te verschaffen tot deze onbeschermde documenten op uw pc, kan uw identiteit worden gestolen en misbruikt.

Wanneer de scanbewerking is voltooid, wordt er een overzicht weergegeven van de privacygevoelige of vertrouwelijke documenten die op uw pc zijn gevonden. De documenten worden in verschillende categorieën ingedeeld, zoals:

• Belastingdocumenten
  • Loonstrookjes
  • Aanstellingsbrieven
  • Vliegtickets
  • Reisdocumenten
  • Andere vertrouwelijke documenten

Klik op een categorie om de details van de gevonden vertrouwelijke documenten weer te geven. Als u een document wilt openen, klikt u op het voorbeeldpictogram naast de documentdetails.

Hoe beheer ik Bescherming van vertrouwelijke gegevens?

Klik op het pictogram in de vorm van een tandwieltje in de rechterbovenhoek van het scherm Bescherming van vertrouwelijke gegevens om de instellingen ervan te openen. Op het scherm Instellingen kunt u de volgende instellingen beheren:

• Toegang tot documenten beperken tot dit Windows-account (standaard ingeschakeld): het is raadzaam deze optie altijd ingeschakeld te laten zodat Bescherming van vertrouwelijke gegevens uw vertrouwelijke gegevens kan beschermen tegen hackers en malwareaanvallen.
  • Toegestane/geblokkeerde apps bekijken: klik op deze optie om het scherm Geblokkeerde en toegestane apps te openen. Alle eerder toegestane en geblokkeerde apps worden weergegeven in de bewuste lijst. Als u een nieuwe app wilt toevoegen aan een lijst, klikt u op + App blokkeren of + App toestaan en selecteert u de app in de standaardlijst. Als de app niet wordt weergegeven in de standaardlijst, selecteert u Pad van app selecteren om deze handmatig te zoeken. In het volgende artikel vindt u meer informatie over het gebruik van het scherm Geblokkeerde en toegestane apps: