Passieve modus gebruiken in Avast Antivirus

Bij gebruik van Passieve modus wordt de actieve bescherming, waaronder de hoofdschilden en Firewall, volledig uitgeschakeld. Op die manier kunt u meerdere antivirusprogramma's naast elkaar gebruiken zonder dit ten koste gaat van de prestaties van uw pc of de betrouwbaarheid van de virusdetectie. In Passieve modus ontvangt Avast Antivirus nog wel alle virusdefinitie- en programma-updates waarmee u uw pc handmatig kunt scannen op problemen. U wordt echter niet meer actief beschermd door Avast.

Passieve modus is standaard uitgeschakeld. Als Avast Antivirus de enige antivirussoftware op uw pc is, is het raadzaam Passieve modus alleen tijdelijk in te schakelen als dit noodzakelijk is om een bepaald probleem op te lossen. Als u actief wilt worden beschermd tegen malware en andere dreigingen, moet Passieve modus zijn uitgeschakeld en moet aan de volgende voorwaarden zijn voldaan:

• Alle antivirusprogramma's van derden zijn verwijderd.
  • Op het hoofdscherm van Avast Antivirus wordt de tekst U bent beschermd weergegeven.

Passieve modus inschakelen

1. Open de gebruikersinterface van Avast en selecteer MenuInstellingen.
  2. Selecteer de tegel Algemeen in het linkerdeelvenster en klik op Probleemoplossing.
  3. Schakel het selectievakje Passieve modus inschakelen in.
  4. Klik op Nu opnieuw starten op het hoofdscherm van Avast Antivirus om Passieve modus te activeren.

De bescherming van Avast Antivirus wordt nu uitgevoerd in de passieve modus.

U kunt nog steeds handmatig scanbewerkingen uitvoeren om te controleren op dreigingen, maar Avast beschermt uw pc niet meer actief. Als u Passieve modus wilt uitschakelen, herhaalt u de stappen 1-3 hierboven en schakelt u het selectievakje Passieve modus inschakelen in stap 3 uit.
  • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8.x / Pro / Enterprise – 32-/64-bits