De browserextensie Avast AntiTrack Premium installeren

Om alle programmafuncties in Avast AntiTrack Premium te kunnen inschakelen, moet u een extra extensie installeren in uw webbrowser(s). De eerste keer dat u Avast AntiTrack start na activering, wordt er automatisch gezocht naar de browsers Google Chrome en Mozilla Firefox, en wordt u gevraagd of u de extensie wilt installeren. Als u deze stap overslaat of de invoegtoepassing later moet installeren, volgt u de stappen in dit artikel.

De browserextensie Avast AntiTrack wordt automatisch geïnstalleerd en ingeschakeld in de browsers Microsoft Edge, Internet Explorer en Opera.

De extensie installeren

1. Open Avast AntiTrack en selecteer Browserbescherming.
  2. Klik naast Chrome op de rode schuifregelaar (Niet beschermd). De browser Google Chrome wordt automatisch geopend.
  3. Klik op de knop Toevoegen aan Chrome in de browser Google Chrome.
  4. Klik op Extensie toevoegen in het dialoogvenster dat wordt weergegeven.
  5. Ga terug naar Avast AntiTrack en klik op Gereed. De extensie Avast AntiTrack wordt geïnstalleerd in de browser Google Chrome.
  1. Open Avast AntiTrack en selecteer Browserbescherming.
  2. Klik naast Firefox op de rode schuifregelaar (Niet beschermd). De browser Mozilla Firefox wordt automatisch geopend.
  3. Klik op de knop + Toevoegen aan Firefox in de browser Mozilla Firefox.
  4. Klik op Toevoegen in het dialoogvenster dat wordt weergegeven.
  5. Ga terug naar Avast AntiTrack en klik op Gereed. De extensie Avast AntiTrack wordt geïnstalleerd in de browser Mozilla Firefox.

De status van uw extensies controleren

1. Open Avast AntiTrack en selecteer Browserbescherming.
  2. Bekijk de status van elke compatibele browser:
    • Browsers die ingeschakeld zijn, hebben een groene schuifregelaar (Protected).
    • Browsers die uitgeschakeld zijn, hebben een rode schuifregelaar (Niet beschermd).
    • Browsers die niet zijn geïnstalleerd op uw computer, worden grijs weergegeven met het bericht Deze browser wordt ondersteund, maar is niet geïnstalleerd.

Wanneer een browserextensie is uitgeschakeld is, gaat Avast AntiTrack door met het detecteren van traceringspogingen in deze browser, maar kunnen deze niet worden geblokkeerd.

Om uw onlineprivacy te beschermen is het raadzaam de browserextensie ingeschakeld te houden voor alle browsers die op uw computer zijn geïnstalleerd.

Probleemoplossing

Lees de informatie hieronder om de meest voorkomende activeringsproblemen op te lossen:

• Als u de extensie niet kunt installeren via het browserbeschermingsvenster van AntiTrack, kunt u proberen de extensie handmatig toe te voegen aan uw browser:
    1. Ga naar de webstore van Chrome: Open de webstore van Chrome
    2. Klik op de knop Toevoegen aan Chrome in de browser Google Chrome.
    3. Klik op Extensie toevoegen in het dialoogvenster dat wordt weergegeven.
    4. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Avast AntiTrack in het systeemvak van de taakbalk van Windows en klik op Avast AntiTrack afsluiten.
    5. De browserextensie Avast AntiTrack is nu geïnstalleerd in de browser Google Chrome.
    1. Ga naar Firefox Browser Add-ons: Open Firefox Add-ons
    2. Klik op de knop + Toevoegen aan Firefox in de webbrowser Mozilla Firefox.
    3. Klik op Toevoegen in het dialoogvenster dat wordt weergegeven.
    4. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Avast AntiTrack in het systeemvak van de taakbalk van Windows en klik op Avast AntiTrack afsluiten.
    5. De browserextensie Avast AntiTrack is nu geïnstalleerd in de browser Mozilla Firefox.

• Avast AntiTrack Premium 2.x voor Windows