Avast Driver Updater – Aan de slag

Avast Driver Updater werkt stuurprogramma's bij op uw computer. Door stuurprogramma's bij te werken voorkomt u dat hackers gebruik kunnen maken van kwetsbaarheden in verouderde stuurprogramma's om uw computer te infecteren of binnen te dringen.

Raadpleeg de instructies in dit artikel voor informatie over het gebruik van Avast Driver Updater.

Avast Driver Updater installeren en activeren

Download en activeer Avast Driver Updater door de stappen in de volgende artikelen uit te voeren:

Scannen op stuurprogramma's en deze bijwerken

Avast Driver Updater scant op de aanwezigheid van verouderde stuurprogramma's om beveiligingsproblemen op uw computer te voorkomen. Voer deze stappen uit om stuurprogramma's te zoeken en bij te werken:

1. Dubbelklik op het pictogram Avast Driver Updater op het bureaublad om het programma te openen.
  2. Klik op Scannen starten om Avast Driver Updater-scanner te starten.
  3. Selecteer na afloop van de scanbewerking een van de volgende opties om updates te downloaden en te installeren:
    • Klik op Downloaden naast de verouderde software of hardware en installeer vervolgens handmatig elk stuurprogramma.
    • Klik op Geselecteerde stuurprogramma's bijwerken om de stuurprogramma's automatisch te installeren voor alle geselecteerde items in de lijst.
    Start uw computer opnieuw als dat wordt gevraagd.
  4. Klik op Ja om de installatie te bevestigen.
  5. Neem de updateprocedure door en klik op OK.
  6. Voltooi de updateprocedure aan de hand van de instructies op het scherm wanneer de installatiewizard voor stuurprogramma's verschijnt.

De stuurprogramma's worden bijgewerkt.

Instellingen beheren

Avast Driver Updater bevat diverse instellingen waarmee u de updateprocedure kunt aanpassen en het programma naar uw hand kunt zetten. De instellingen zijn verdeeld in de volgende secties:

• Start: Systeemoverzicht wordt weergegeven en u kunt scannen op verouderde stuurprogramma's.
  • Scannen: de voortgang van de scanbewerking wordt weergegeven en u kunt deze desgewenst te stoppen.
  • Resultaten: de scanresultaten worden weergegeven en u kunt de stuurprogramma's in kwestie bijwerken.
  • Opties: hier kunt u aanvullende instellingen aanpassen. U kunt de volgende opties aanpassen:
    • Algemeen: geef aan welke items na de scanbewerking worden geselecteerd om bij te werken. Controleer op programma-updates en logboekbestanden en bepaal of Avast Driver Updater bij het opstarten van Windows moet worden uitgevoerd.
    • Back-up maken: stel een standaardlocatie in voor de opslag van reservekopieën van stuurprogramma's.
    • Herstellen: geef aan vanaf welke locatie reservekopieën automatisch worden teruggezet en geef aan of uw pc na het terugzetten van een reservekopie opnieuw moet worden opgestart.
    • Bijwerken: stel een time-out en het aantal nieuwe verbindingspogingen in en geef aan of uw pc na het installeren van stuurprogramma's opnieuw moet worden opgestart.
    • Schema: geef een schema op zodat Avast Driver Updater regelmatig op verouderde stuurprogramma's scant. Schakel het selectievakje Automatisch controleren op stuurprogramma-updates in om een schema in te stellen. Geef onder de optie Plantaak: aan welke scanbewerking moet worden uitgevoerd (Dagelijks of Wekelijks) en geef aan hoe vaak en wanneer dat moet gebeuren.
  • Herstellen: zet eerder geïnstalleerde stuurprogramma's terug. Als u stuurprogramma's wilt herstellen die zijn opgeslagen op de standaardlocatie van het systeem, selecteert u het selectievakje naast het apparaat in kwestie en klikt u op Herstellen. Als u de reservekopie op een andere locatie hebt opgeslagen, klikt u op Herstellen van... om deze te zoeken.
  • Back-up maken: maak een reservekopie van de geïnstalleerde stuurprogramma's. Als u een reservekopie wilt maken op de standaardlocatie van het systeem, selecteert u het selectievakje naast het apparaat in kwestie en klikt u op Back-up maken. Als u een reservekopie wilt opslaan op een andere locatie, klikt u op Back-up maken op... en kiest u een locatie.
  • Ondersteuning: raadpleeg de online-Help voor Avast Driver Updater. Registreer uw licentie voor Avast Driver Updater en controleer op programma-updates.
  • Avast Driver Updater 2.x