HTTPS-scans in Webschild in Avast Antivirus

HTTPS-scans is een onderdeel van Webschild in Avast Antivirus. HTTPS-scans beschermt uw pc tegen malware in HTTPS-verkeer dat met TLS en SSL is versleuteld wanneer u op internet surft. Deze functie is standaard ingeschakeld, maar u kunt deze uitschakelen in de instellingen voor Webschild.

Als u HTTPS-scans uitschakelt, wordt alle malware in HTTPS-verkeer verborgen door TLS/SSL-versleuteling en is uw computer kwetsbaarder voor dreigingen.

HTTPS-scans in Webschild beheren

1. Open de gebruikersinterface van Avast en selecteer MenuInstellingen.
  2. Selecteer Onderdelen in het linkerdeelvenster en klik vervolgens op Aanpassen naast Webschild.
  3. Schakel het selectievakje naast HTTPS-scans inschakelen in of uit om de functie in of uit te schakelen.
    Als u alleen bepaalde sites wilt uitsluiten van scanbewerkingen, selecteert u Uitsluitingen in het linkerdeelvenster en voegt u in het gedeelte Uit te sluiten URL's: de URL's toe van de sites die u wilt uitsluiten. Hierdoor worden noch HTTP- noch HTTPS-pagina's in het opgegeven domein gescand. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het instellen van uitsluitingen:
  4. Klik op OK om uw wijzigingen op te slaan.
  • Avast Ultimate 18.x
  • Avast Premier 18.x
  • Avast Internet Security 18.x
  • Avast Pro Antivirus 18.x
  • Avast Free Antivirus 18.x