HTTPS-scans beheren in Webschild van Avast Antivirus

HTTPS-scans is een onderdeel van Webschild in Avast Antivirus. HTTPS-scans beschermt uw pc tegen malware in HTTPS-verkeer dat met TLS en SSL is versleuteld wanneer u op internet surft. Deze functie is standaard ingeschakeld, maar u kunt deze uitschakelen in de instellingen voor Webschild.

Als u HTTPS-scans uitschakelt, wordt alle malware in HTTPS-verkeer verborgen door TLS/SSL-versleuteling en is uw computer kwetsbaarder voor dreigingen.

HTTPS-scans in Webschild beheren

1. Open de gebruikersinterface van Avast en ga naar MenuInstellingen.
  2. Selecteer Bescherming in het linkerdeelvenster en klik op Belangrijkste schilden.
  3. Schuif omlaag naar het gedeelte Schildinstellingen configureren en selecteer het tabblad Webschild.
  4. Schakel het selectievakje bij HTTPS-scans inschakelen uit om de functie uit te schakelen.

HTTPS-scans is nu uitgeschakeld. Als u het weer wilt inschakelen, voert u bovenstaande 3 stappen uit en klikt u vervolgens op het vakje naast HTTPS-scans inschakelen.