Avast Premium Security verwijderen

Gebruik een van de volgende methoden om Avast Premium Security te verwijderen uit Windows:

Met het hulpprogramma voor verwijderen van Avast kunt u alle bestanden van Avast Premium Security volledig van uw computer verwijderen terwijl Windows wordt uitgevoerd in de veilige modus. Dit is de betrouwbaarste methode voor het verwijderen van Avast-software.

Verwijderen via het hulpprogramma voor verwijderen van Avast

1. Klik op onderstaande knop om het installatiebestand van het hulpprogramma voor verwijderen van Avast te downloaden en sla het op een bekende locatie uw computer op (standaard worden gedownloade bestanden opgeslagen in de map Downloads). Het hulpprogramma voor verwijderen van Avast downloaden
Download het volgende bestand voor computers met oude processors zonder SSE2-ondersteuning:
  1. Klik met de rechtermuisknop op het gedownloade installatiebestand avastclear.exe en selecteer Als administrator uitvoeren in het contextmenu.
  2. Klik op Ja wanneer in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om toestemming wordt gevraagd.
  3. Klik op Ja wanneer u in het dialoogvenster Avast Antivirus Clear wordt gevraagd Windows opnieuw te starten in de veilige modus. Klik nogmaals op Ja om uw computer meteen opnieuw op te starten in de veilige modus.
    Als u Windows handmatig in de veilige modus wilt starten, volgt u de instructies op de website van Microsoft voor uw versie van Windows:
  4. Wanneer Windows is opgestart in de veilige modus, selecteert u de locatie van de programmabestanden van Avast. De standaardlocatie voor de installatie wordt automatisch geselecteerd. U hoeft dus verder niet aan te passen tenzij u de standaardinstallatie hebt gewijzigd.
  5. Selecteer Avast Premium Security in de vervolgkeuzelijst. Klik vervolgens op Verwijderen.
  6. Wacht tot het hulpprogramma voor verwijderen van Avast alle bestanden van Avast Premium Security van uw computer heeft verwijderd.
  7. Klik op Computer opnieuw starten om de computer meteen opnieuw op te starten en het verwijderen te voltooien.

Avast Premium Security is nu verwijderd van uw pc. Als u Avast Premium Security opnieuw moet installeren, raadpleegt u het volgende artikel:

Wanneer u Avast Premium Security van uw pc verwijdert, wordt uw abonnement niet automatisch opgezegd. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het opzeggen van een Avast-abonnement:

Verwijderen via het menu Start

Volg onderstaande instructies voor uw besturingssysteem:

Windows 10

1. Klik met de rechtermuisknop op de knop  Start van Windows en selecteer Apps en onderdelen in het menu dat verschijnt.
  2. Controleer of Apps en onderdelen is geselecteerd in het linkerdeelvenster, klik op Avast Premium Security en selecteer Verwijderen.
  3. Klik op Ja wanneer in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om toestemming wordt gevraagd.
  4. Klik op Verwijderen wanneer Avast Premium Security installeren verschijnt.
  5. Klik op Ja om te bevestigen dat u Avast Premium Security wilt verwijderen.
  6. Wacht totdat Avast Premium Security is verwijderd van uw pc.
  7. Wanneer het verwijderen voltooid is, klikt u op Computer opnieuw starten om de computer meteen opnieuw op te starten.

Avast Premium Security is nu verwijderd van uw pc.

Als u Avast Premium Security opnieuw moet installeren, raadpleegt u het volgende artikel:

Wanneer u Avast Premium Security van uw pc verwijdert, wordt uw abonnement niet automatisch opgezegd. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het opzeggen van een Avast-abonnement:

Windows 8

1. Druk op het toetsenbord tegelijkertijd op de toets Win en de toets X en selecteer vervolgens Programma's en onderdelen in het menu dat verschijnt.
  2. Klik met de rechtermuisknop op Avast Premium Security, en selecteer Verwijderen in de vervolgkeuzelijst.
  3. Klik op Ja wanneer in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om toestemming wordt gevraagd.
  4. Klik op Verwijderen wanneer Avast Premium Security installeren verschijnt.
  5. Klik op Ja om te bevestigen dat u Avast Premium Security wilt verwijderen.
  6. Wacht totdat Avast Premium Security is verwijderd van uw pc.
  7. Wanneer het verwijderen voltooid is, klikt u op Computer opnieuw starten om de computer meteen opnieuw op te starten.

Avast Premium Security is nu verwijderd van uw pc.

Als u Avast Premium Security opnieuw moet installeren, raadpleegt u het volgende artikel:

Wanneer u Avast Premium Security van uw pc verwijdert, wordt uw abonnement niet automatisch opgezegd. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het opzeggen van een Avast-abonnement:

Windows 7

1. Klik op de knop  Start van Windows en selecteer Configuratiescherm.
  2. Klik onder Programma's op Een programma verwijderen als u de standaardweergave met categorieën gebruikt, ... of klik op Programma's en onderdelen als u de weergave met grote of kleine pictogrammen gebruikt.
  3. Klik met de rechtermuisknop op Avast Premium Security, en selecteer Verwijderen in de vervolgkeuzelijst.
  4. Klik op Ja wanneer in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om toestemming wordt gevraagd.
  5. Klik op Verwijderen wanneer Avast Premium Security installeren verschijnt.
  6. Klik op Ja om te bevestigen dat u Avast Premium Security wilt verwijderen.
  7. Wacht totdat Avast Premium Security is verwijderd van uw pc.
  8. Wanneer het verwijderen voltooid is, klikt u op Computer opnieuw starten om de computer meteen opnieuw op te starten.

Avast Premium Security is nu verwijderd van uw pc.

Als u Avast Premium Security opnieuw moet installeren, raadpleegt u het volgende artikel:

Wanneer u Avast Premium Security van uw pc verwijdert, wordt uw abonnement niet automatisch opgezegd. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het opzeggen van een Avast-abonnement:
Als u Avast Premium Security naar de Prullenmand sleept, wordt de toepassing daarmee niet verwijderd.

U kunt Avast Premium Security van uw Mac verwijderen via de menubalk van Apple. Voer de volgende stappen uit:

Verwijderen via de menubalk van Apple

1. Klik in de menubalk op GaProgramma's en dubbelklik op het symbool Avast om Avast Premium Security te openen.
  2. Zorg ervoor dat het scherm van Avast Premium Security actief is en klik links in de menubalk op AvastVerwijder Avast Premium Security.
  3. Klik op Verwijder.
  4. Gebruik als daarom wordt gevraagd uw Touch ID of voer de gebruikersnaam en het wachtwoord met beheerdersrechten in en klik op OK.
  5. Klik op Sluit.

Avast Premium Security is nu verwijderd van uw Mac.

Als u Avast Premium Security opnieuw moet installeren, raadpleegt u het volgende artikel:

Wanneer u Avast Premium Security van uw Mac verwijdert, wordt uw abonnement niet automatisch opgezegd. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het opzeggen van een Avast-abonnement:
  • Avast Premium Security 20.x voor Windows