Avast Premium Security verwijderen

In dit artikel vindt u stappen voor het verwijderen van Avast Premium Security met behulp van de installatiewizard van Avast.

Normaal gezien gebruikt u de installatiewizard van Avast om Avast Premium Security van uw pc te verwijderen. Als u problemen ondervindt bij het verwijderen, is het raadzaam Avast Uninstall Utility te gebruiken om alle bestanden van Avast Premium Security te verwijderen. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Ga als volgt te werk om Avast Premium Security te verwijderen uit uw versie van het besturingssysteem:

Windows 10

1. Controleer of er geen andere toepassing of ander antivirusprogramma wordt uitgevoerd op uw pc.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de  Startknop van Windows en selecteer Apps en onderdelen in het menu dat verschijnt.
  3. Controleer of Apps en onderdelen is geselecteerd in het linkerdeelvenster, klik op Avast Premium Security en selecteer Verwijderen.
  4. Klik op Ja wanneer in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om toestemming wordt gevraagd.
  5. Wanneer de installatiewizard van Avast verschijnt, klikt u op Verwijderen.
  6. Klik op Ja om te bevestigen dat u Avast Premium Security wilt verwijderen.
  7. Wacht totdat Avast Premium Security is verwijderd van uw pc.
  8. Wanneer het bevestigingsdialoogvenster verschijnt, klikt u op Computer opnieuw starten om het verwijderen te voltooien.

Avast Premium Security is nu verwijderd van uw pc.

Als u Avast Premium Security opnieuw moet installeren, raadpleegt u het volgende artikel:

Wanneer u Avast Premium Security van uw pc verwijdert, wordt uw abonnement niet automatisch opgezegd. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het opzeggen van een doorlopend abonnement:

Windows 8

1. Controleer of er geen andere toepassing of ander antivirusprogramma wordt uitgevoerd op uw pc.
  2. Druk op het toetsenbord tegelijkertijd op de toets  Win en de toets X, en selecteer vervolgens Programma's en onderdelen in het menu dat verschijnt.
  3. Klik met de rechtermuisknop op Avast Premium Security en selecteer Verwijderen in de vervolgkeuzelijst.
  4. Klik op Ja wanneer in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om toestemming wordt gevraagd.
  5. Wanneer de installatiewizard van Avast verschijnt, klikt u op Verwijderen.
  6. Klik op Ja om te bevestigen dat u Avast Premium Security wilt verwijderen.
  7. Wacht totdat Avast Premium Security is verwijderd van uw pc.
  8. Wanneer het bevestigingsdialoogvenster verschijnt, klikt u op Computer opnieuw starten om het verwijderen te voltooien.

Avast Premium Security is nu verwijderd van uw pc.

Als u Avast Premium Security opnieuw moet installeren, raadpleegt u het volgende artikel:

Wanneer u Avast Premium Security van uw pc verwijdert, wordt uw abonnement niet automatisch opgezegd. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het opzeggen van een doorlopend abonnement:

Windows 7

1. Controleer of er geen andere toepassing of ander antivirusprogramma wordt uitgevoerd op uw pc.
  2. Klik op de  Startknop van Windows en selecteer Configuratiescherm.
  3. Klik onder Programma's op Een programma verwijderen als u de standaardweergave met categorieën gebruikt, ... of klik op Programma's en onderdelen als u de weergave met grote of kleine pictogrammen gebruikt.
  4. Klik met de rechtermuisknop op Avast Premium Security en selecteer Verwijderen in de vervolgkeuzelijst.
  5. Klik op Ja wanneer in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om toestemming wordt gevraagd.
  6. Wanneer de installatiewizard van Avast verschijnt, klikt u op Verwijderen.
  7. Klik op Ja om te bevestigen dat u Avast Premium Security wilt verwijderen.
  8. Wacht totdat Avast Premium Security is verwijderd van uw pc.
  9. Wanneer het bevestigingsdialoogvenster verschijnt, klikt u op Computer opnieuw starten om het verwijderen te voltooien.

Avast Premium Security is nu verwijderd van uw pc.

Als u Avast Premium Security opnieuw moet installeren, raadpleegt u het volgende artikel:

Wanneer u Avast Premium Security van uw pc verwijdert, wordt uw abonnement niet automatisch opgezegd. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het opzeggen van een doorlopend abonnement:
Als u Avast Premium Security naar de Prullenmand sleept, wordt de toepassing daarmee niet verwijderd.

Ga als volgt te werk om Avast Premium Security van uw Mac te verwijderen:

1. Open de gebruikersinterface van Avast Premium Security op een van de volgende manieren:
    • Klik op het symbool Avast in de menubalk en selecteer Open Avast Premium Security.
    • Klik op Ga in de menubalk, selecteer Programma's en dubbelklik op het symbool Avast Premium Security.
  2. Controleer of het Avast Premium Security-venster actief is, klik links in de menubalk op Avast en selecteer Verwijder Avast Premium Security.
  3. Klik op Verwijder.
  4. Gebruik als daarom wordt gevraagd uw Touch ID of voer de gebruikersnaam en het wachtwoord met beheerdersrechten in en klik op OK.
  5. Klik op Sluit.

Avast Premium Security is nu verwijderd van uw Mac.

Als u Avast Premium Security opnieuw moet installeren, raadpleegt u het volgende artikel:

Wanneer u Avast Premium Security van uw Mac verwijdert, wordt uw abonnement niet automatisch opgezegd. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het opzeggen van een doorlopend abonnement:
  • Avast Premium Security 20.x voor Windows