Avast Premium Security installeren

Avast Premium Security (voorheen Avast Premier) is algemene beveiligingssoftware die voorkomt dat virussen, spyware en andere schadelijke dreigingen uw pc infecteren. Daarnaast beschermt de software u en uw gegevens tegen gevaarlijke nepwebsites, ransomware, hackers en spammers wanneer u online bent.

Avast Premium Security installeren

1. Meld u aan bij Windows als gebruiker met beheerdersrechten en controleer of er geen andere toepassing of ander antivirusprogramma wordt uitgevoerd op uw pc.
  2. Klik op volgende knop om het installatiebestand van Avast Premium Security te downloaden en sla het op op een bekende locatie op uw pc (standaard worden alle gedownloade bestanden opgeslagen in de map Downloads).

Avast Premium Security downloaden
  3. Klik met de rechtermuisknop op het gedownloade installatiebestand avast_premium_security_setup_online.exe in Windows Verkenner en selecteer Als administrator uitvoeren in het contextmenu.
  4. Als in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om machtigingen wordt gevraagd, klikt u op Ja (of Doorgaan in oudere versies van Windows).
  5. Als u de standaardtaal voor de installatie wilt wijzigen, klikt u rechtsboven op het scherm op de huidige taal. Klik vervolgens op Installeren om door te gaan met de standaardinstallatie.
  6. Als u de standaardtaal voor de installatie wilt wijzigen, klikt u rechtsboven op het scherm van de installatiewizard van Avast op de huidige taal. Klik vervolgens op Aanpassen om door te gaan met een aangepaste installatie.
  7. Klik op Wijzigen om handmatig de gewenste locatie te selecteren waar u de programmabestanden van Avast Premium Security wilt opslaan. Selecteer vervolgens de programmaonderdelen die u wilt installeren en klik op Installeren.
  8. Wacht totdat Avast Premium Security is geïnstalleerd op uw pc.
  9. Klik op Doorgaan op het scherm onder het bericht Uw systeem is beschermd.
  10. Neem het privacybeleid van Avast door en klik op Doorgaan.
  11. Als u wordt gevraagd om uw mobiele apparaat te beschermen, volgt u de instructies op het scherm en klikt u op Verzenden of u klikt op het symbool X om het scherm te sluiten.

Avast Premium Security is nu geïnstalleerd op uw pc en is klaar voor gebruik. Sommige onderdelen werken mogelijk pas nadat u uw pc opnieuw hebt gestart.

Avast Premium Security openen en activeren

1. Open Avast Premium Security op een van de volgende manieren:
    • Dubbelklik op het pictogram Avast Premium Security op het bureaublad.
    • Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Avast in het systeemvak op de taakbalk van Windows en selecteer Open Avast gebruikersinterface.
  2. U moet Avast Premium Security activeren met de geldige activeringscode uit het e-mailbericht met de bestelbevestiging, of via de Avast-account waarbij u zich hebt ingeschreven met het e-mailadres dat u hebt gebruikt om de aankoop te doen. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide activeringsinstructies:

Probleemoplossing

Doe het volgende als u installatieproblemen ondervindt:

1. Controleer of uw pc voldoet aan de minimale systeemvereisten en of Windows up-to-date is.
  • Windows 10 met uitzondering van Mobile en IoT Core Edition (32- of 64-bits), Windows 8/8.1 met uitzondering van RT en Starter Edition (32- of 64-bits), Windows 7 SP1 of nieuwer alle edities (32- of 64-bits)
  • Volledig Windows-compatibele pc met Intel Pentium 4-/AMD Athlon 64-processor of nieuwer (moet SSE2-instructies ondersteunen)
  • 1 GB RAM-geheugen of meer
  • 2 GB vrije ruimte op de harde schijf
  • Een internetverbinding om updates voor het programma en de antivirusdatabase te downloaden, te activeren en te onderhouden.
  • Bij voorkeur een standaardschermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels
  1. Controleer of het gedownloade installatiebestand niet beschadigd is. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies:
  2. Verwijder alle eerder geïnstalleerde antivirussoftware van uw pc. Raadpleeg de volgende artikelen voor instructies:
  3. Start uw pc opnieuw en probeer Avast Premium Security te installeren aan de hand van de instructies in dit artikel.

Als het probleem aanhoudt, neemt u contact op met de ondersteuning van Avast en stuurt u het logboekbestand van de installatie mee. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies: