Avast Viruslab – Gedragsrichtlijnen voor cryptomining

Avast Antivirus beschermt uw computer door schadelijk gedrag te detecteren en blokkeren. Om te bepalen of een website waarop gebruikgemaakt wordt van cryptomining-technologie schadelijk is, gebruiken we een reeks richtlijnen voor acceptabel gedrag.

Algemene richtlijnen:

• Websites moeten een tekstvak weergeven met alle relevante informatie.
  • Websites mogen pas gaan delven wanneer de bezoeker van de website daar toestemming voor geeft, door te klikken op een Akkoord-knop.
  • De knop Akkoord in het tekstvak werkt als een directe mining-verwijzing.
  • In het geval dat de mining-voorwaarden worden aangepast, moet er een nieuw tekstvak worden weergegeven met de knoppen Akkoord en Afwijzen.

De vormgeving van het tekstvak moet voldoen aan deze regels:

• Alle informatie moet volledig zichtbaar, leesbaar en begrijpelijk zijn.
  • De stijl moet consequent worden doorgevoerd voor alle informatie (redelijke grootte, logische positie, voldoende kleurcontrast met achtergrond).
  • De knoppen Akkoord en Afwijzen moeten in dezelfde stijl en kleur zijn vormgegeven.

De informatie in het tekstvak moet de volgende zaken bevatten:

• Uitleg wat mining is (dat mag een koppeling zijn naar meer informatie)
  • Kennisgeving dat het delven onmiddellijk stopt nadat u de pagina verlaat
  • Kennisgeving van mogelijk kortere batterijduur van het apparaat
  • Kennisgeving van toegenomen stroomverbruik en welke invloed dat kan hebben op de elektriciteitsrekening van de bezoeker van de website

Voorbeeld van een tekstvak dat aan alle voorwaarden voldoet:

Als u vragen hebt over deze richtlijnen, neem dan contact op met de ondersteuning van Avast.

• Alle beschikbare antivirussoftware van Avast