Een schermopname maken

Bij het oplossen van problemen kan een ondersteuningsmedewerker van Avast u vragen een schermopname te maken van een probleem of fout.

Instructies

Als u een opname wilt maken van wat er op uw computerbeeldscherm wordt weergegeven, voert u de volgende stappen uit:

1. Ga naar het onderdeel van het programma waarvan u een schermopname wilt maken.
  2. Druk op de knop Print Screen PrtScn op uw toetsenbord. Meestal bevindt deze zich op de bovenste rij toetsen (naast de F12-toets).
  3. Open MS Paint door Paint te typen in het zoekvak van Windows en de naam van de toepassing in het menu te selecteren.
    Hoe het zoekvak van Windows er precies uitziet, is afhankelijk van uw versie van Windows.
  4. Druk tegelijkertijd op de toetsen Ctrl en V om de afbeelding in Paint in te voegen.
  5. Ga naar BestandOpslaan als, selecteer een indeling en locatie voor uw afbeelding, en klik vervolgens op Opslaan.

U kunt de schermopname als bijlage toevoegen in de e-mailcorrespondentie met de ondersteuning van Avast. Neem contact op met uw e-mailserviceprovider als u niet weet hoe u een bijlage bij een e-mailbericht kunt voegen.

• Alle beschikbare softwareproducten van Avast