CyberCapture – Veelgestelde vragen

Wat is CyberCapture?

Met de CyberCapture in Avast Antivirus kunt u zeldzame, verdachte bestanden opsporen en analyseren. Als u een dergelijk bestand probeert uit te voeren, voorkomt CyberCapture dat het bestand op uw computer terechtkomt en wordt het naar Avast Viruslab verzonden, waar het in een veilige virtuele omgeving wordt getest. U ontvangt een melding wanneer de analyse is voltooid.

Wanneer wordt een bestand geüpload naar CyberCapture?

CyberCapture wordt op dit moment geactiveerd wanneer u verdachte bestanden uitvoert of downloadt van internet die CyberCapture nog niet eerder is tegengekomen. In de toekomst zal de dekking van deze functie verder worden uitgebreid.

Wat gebeurt er als er een groot bestand wordt geüpload via CyberCapture?

Ook grote bestanden kunnen met CyberCapture worden verwerkt, maar het kan langer duren voordat dergelijke bestanden bij Avast Viruslab worden afgeleverd.

Hoe beschermt Avast mijn privacy als mijn bestand wordt geüpload via CyberCapture?

Alle bestanden worden geüpload via een versleutelde verbinding. Dit betekent dat uw gegevens niet toegankelijk zijn voor hackers.

Hoe schakel ik CyberCapture in of uit?

CyberCapture is in de nieuwste versie van Avast Antivirus standaard ingeschakeld. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies over het bijwerken van het programma:

Het is zeer raadzaam CyberCapture ingeschakeld te laten. Als u CyberCapture wilt uitschakelen, opent u de gebruikersinterface van Avast en gaat u naar Instellingen. Schakel het selectievakje naast CyberCapture inschakelen. uit.