Problemen oplossen wanneer Windows meldt dat Avast Antivirus en/of Firewall uitgeschakeld is

In sommige gevallen detecteert het Actiecentrum of het Beveiligingscentrum in Windows dat Avast Antivirus is geïnstalleerd, maar krijgt u de melding dat Avast Antivirus en/of Avast Firewall uitgeschakeld is. Wanneer dit probleem zich voordoet, wordt mogelijk de volgende melding weergegeven in Windows:

Raadpleeg de gedeelten in dit artikel voor instructies om dit probleem op te lossen.

Als Windows geen installatie van Avast Antivirus detecteert, raadpleegt u het volgende artikel:

Controleer of Avast Antivirus ingeschakeld is

Zorg ervoor dat aan de volgende voorwaarden is voldaan om te bevestigen dat Avast ingeschakeld is en uw computer actief beschermt:

1. Avast is geïnstalleerd.
  2. Uw Avast-abonnement is actief.
  3. De toepassingsversie en virusdefinities van Avast zijn up-to-date.
  4. Avast geeft aan dat u beschermd bent.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Als u problemen ondervindt met de beschermingsstatus van Avast Antivirus, raadpleegt u het volgende artikel:

Controleer of Avast Firewall geïnstalleerd en ingeschakeld is

Firewall bevindt zich alleen in Avast Premium Security en Avast Omni. Als u een andere versie van Avast Antivirus of een andere firewall gebruikt (bijvoorbeeld Windows Firewall), staat u deze stappen over.

Voer de volgende stappen uit om te bepalen of Avast Firewall geïnstalleerd en ingeschakeld is:

1. Open de gebruikersinterface van Avast en ga naar MenuInstellingen.
  2. Selecteer Bescherming in het linkerdeelvenster en klik op Firewall.
  3. Controleer of Firewall is ingeschakeld (AAN).

Raadpleeg het volgende artikel als u problemen ondervindt met het inschakelen van Firewall:

Schakel Avast Antivirus en/of Avast Firewall in in het Actiecentrum

Als Avast Antivirus goed is geïnstalleerd, geactiveerd, bijgewerkt en uw computer actief beschermt, probeert u Avast Antivirus en/of Avast Firewall rechtstreeks in het Actie-/Beveiligingscentrum in te schakelen.

1. Klik op de melding Beveiliging en onderhoud.
  2. Klik op Avast Antivirus inschakelen (of Avast Firewall inschakelen).
  3. Klik op Ja, ik vertrouw de uitgever en wil deze app uitvoeren.

Scan en herstel de WMI-opslag

Het Actiecentrum/Beveiligingscentrum verkrijgt informatie over de huidige status van geïnstalleerde antivirussoftware met behulp van Windows Management Instrumentation (WMI). Als er een probleem is met de WMI-opslag of als de WMI-service niet wordt gestart, geeft het Actiecentrum verouderde of misleidende informatie.

Om dit probleem op te lossen, scant en herstelt u de WMI-opslag door de instructies in onderstaand artikel te volgen: