Problemen oplossen wanneer Windows meldt dat Avast Antivirus en/of Firewall uitgeschakeld is

In sommige gevallen detecteert het Actiecentrum of het Beveiligingscentrum in Windows dat Avast Antivirus is geïnstalleerd, maar krijgt u de melding dat Avast Antivirus en/of Avast Firewall is uitgeschakeld. Wanneer dit probleem zich voordoet, wordt mogelijk de volgende melding weergegeven in Windows:

Raadpleeg de gedeelten in dit artikel voor instructies om dit probleem op te lossen.

Als Windows geen installatie van Avast Antivirus detecteert, raadpleegt u het volgende artikel:

Controleer of Avast Antivirus ingeschakeld is

Controleer of aan de volgende voorwaarden is voldaan, zodat Avast Antivirus is ingeschakeld is en uw computer actief beschermt:

1. Avast Antivirus is geïnstalleerd.
  2. Uw Avast Antivirus-abonnement is actief.
  3. De versie en virusdefinities van uw Avast Antivirus-toepassing zijn up-to-date.
  4. In Avast Antivirus wordt de melding Deze computer is beschermd weergegeven.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Controleren of Firewall is geïnstalleerd en ingeschakeld

Firewall bevindt zich alleen in Avast Premium Security en Avast Omni. Als u een andere versie van Avast Antivirus of een andere firewall gebruikt (bijvoorbeeld Windows Firewall), staat u deze stappen over.

Ga als volgt te werk om te controleren of Firewall is geïnstalleerd en ingeschakeld:

1. Open Avast Antivirus en ga naar MenuInstellingen.
  2. Selecteer Bescherming in het linkerdeelvenster en klik op Firewall.
  3. Controleer of Firewall is ingeschakeld (groen).

Avast Antivirus en/of Firewall in het Actiecentrum inschakelen

Als Avast Antivirus goed geïnstalleerd, geactiveerd en bijgewerkt is en uw computer actief beschermt, schakelt u Avast Antivirus en/of Firewall rechtstreeks in het Actie-/Beveiligingscentrum in.

1. Klik op de melding Beveiliging en onderhoud.
  2. Klik op Avast Antivirus inschakelen (of Avast Firewall inschakelen).
  3. Klik op Ja, ik vertrouw de uitgever en wil deze app uitvoeren.

Scan en herstel de WMI-opslag

Het Actiecentrum/Beveiligingscentrum verkrijgt informatie over de huidige status van geïnstalleerde antivirussoftware met behulp van Windows Management Instrumentation (WMI). Als er een probleem is met de WMI-opslag of als de WMI-service niet wordt gestart, geeft het Actiecentrum verouderde of misleidende informatie.

Om dit probleem op te lossen, scant en herstelt u de WMI-opslag door de instructies in onderstaand artikel te volgen: