Gegevens van Avast Passwords synchroniseren op uw apparaten

U kunt het aanmelden bij uw onlineaccounts makkelijker maken door de gegevens in Avast Passwords te synchroniseren op alle apparaten die gebruikmaken van uw Avast-account. Voordat u begint, moet u controleren of Avast Passwords is geïnstalleerd op alle apparaten waarop u uw Avast Passwords-gegevens wilt synchroniseren.

Het eerste apparaat synchroniseren

Als Avast Passwords al is geconfigureerd in Avast Antivirus op uw pc, voert u de volgende stappen uit om synchronisatie in te schakelen:

1. Open de gebruikersinterface van Avast en selecteer PrivacyWachtwoorden.
  2. Klik rechtsboven op het scherm Wachtwoorden op Instellingen.
  3. Selecteer Synchronisatie en reservekopieën in het linkerdeelvenster van het instellingenscherm van Avast Passwords en klik op Inschakelen.
  4. Typ de aanmeldingsgegevens voor uw Avast-account en klik op Aanmelden, of klik op Ik heb geen account om er een in te stellen. U kunt ook klikken op Google of Facebook om de bestaande aanmeldingsgegevens van uw Google- of Facebook-account te gebruiken.
    Als u zich aanmeldt met uw bestaande Google- of Facebook-gegevens, is het omwille van veiligheidsredenen toch nog nodig om het wachtwoord in te voeren dat is gekoppeld aan uw Avast-account.
  5. Verifieer uw apparaatgegevens onder Mijn gesynchroniseerde apparaten.

Uw pc wordt gesynchroniseerd en er wordt automatisch een back-up gemaakt van uw Avast Passwords-gegevens. Raadpleeg de informatie verderop in dit artikel als u nog meer apparaten wilt synchroniseren.

Als Avast Passwords al is geconfigureerd op uw Mac, voert u de volgende stappen uit om synchronisatie in te schakelen:

1. Selecteer GaToepassingen in de menubalk en dubbelklik op het symbool Avast Passwords om de interface te openen.
  2. Klik onder aan het scherm Passwords op Synchroniseren en reservekopieën instellen.
  3. Klik op Inschakelen.
  4. Typ de inloggegevens van uw Avast-account in de tekstvakken en klik op Aanmelden. Als u geen account hebt, voert u uw gegevens in en klikt u op Account maken. U kunt ook Ga door met Facebook of Ga door met Google selecteren.
    Als u zich aanmeldt met uw bestaande Google- of Facebook-gegevens, is het omwille van veiligheidsredenen toch nog nodig om het wachtwoord in te voeren dat is gekoppeld aan uw Avast-account.
  5. Verifieer uw apparaatgegevens onder Mijn gesynchroniseerde apparaten.

Uw Mac wordt gesynchroniseerd en er wordt automatisch een back-up gemaakt van uw Avast Passwords-gegevens. Raadpleeg de informatie verderop in dit artikel als u nog meer apparaten wilt synchroniseren.

Als Avast Passwords al is geconfigureerd op uw Android-apparaat, voert u deze stappen uit om het te synchroniseren:

1. Tik in de app Avast Passwords op het menupictogram (drie puntjes) en selecteer Instellingen.
  2. Tik op Synchroniseren en reservekopieën.
  3. Tik op Inschakelen.
  4. Tik op Aanmelden, of als u nog geen Avast-account hebt op Account maken. U kunt ook tikken op Ga door met Facebook of Ga door met Google.
    Als u zich aanmeldt met uw bestaande Google- of Facebook-gegevens, is het omwille van veiligheidsredenen toch nog nodig om het wachtwoord in te voeren dat is gekoppeld aan uw Avast-account.
  5. Voer de aanmeldingsgegevens voor uw Avast-account in en tik op Aanmelden.
  6. Verifieer uw apparaatgegevens onder Mijn gesynchroniseerde apparaten.

Uw Android-apparaat wordt gesynchroniseerd en er wordt automatisch een back-up gemaakt van uw Avast Passwords-gegevens. Raadpleeg de informatie verderop in dit artikel als u nog meer apparaten wilt synchroniseren.

Als Avast Passwords al is geconfigureerd op uw iOS-apparaat, voert u deze stappen uit om het te synchroniseren:

1. Ga in de app Avast Passwords naar Instellingen en selecteer Synchroniseren en reservekopieën.
  2. Tik op Inschakelen.
  3. Tik op Aanmelden als u al een Avast account hebt, of tik op Account maken om er een in te stellen.
    Als u zich aanmeldt met uw bestaande Google- of Facebook-gegevens, is het omwille van veiligheidsredenen toch nog nodig om het wachtwoord in te voeren dat is gekoppeld aan uw Avast-account.
  4. Verifieer uw apparaatgegevens onder Mijn gesynchroniseerde apparaten.

Uw Apple-apparaat wordt gesynchroniseerd en er wordt automatisch een back-up gemaakt van uw Avast Passwords-gegevens. Raadpleeg de informatie verderop in dit artikel als u nog meer apparaten wilt synchroniseren.

Nog meer apparaten synchroniseren

Als u al een apparaat hebt gesynchroniseerd en er nu nog een wilt synchroniseren, raadpleegt u onderstaande instructies voor het type apparaat dat u wilt synchroniseren en toevoegen aan uw synchronisatiegroep.

Als Avast Passwords al is geconfigureerd in Avast Antivirus op uw pc maar u de synchronisatie en autorisatie hebt overgeslagen, voert u de volgende stappen uit:

1. Open de gebruikersinterface van Avast en selecteer PrivacyWachtwoorden.
  2. Klik in de rechterbovenhoek van het scherm Passwords op Instellingen.
  3. Selecteer Synchronisatie en reservekopieën in het linkerdeelvenster van het instellingenscherm van Avast Passwords en klik op Inschakelen.
  4. Voer de aanmeldingsgegevens voor uw Avast-account in en klik op Aanmelden. U kunt ook klikken op Google of Facebook om de bestaande aanmeldingsgegevens van uw Facebook- of Google-account te gebruiken.
    • Als u uw gegevens wilt synchroniseren met een bestaande synchronisatiegroep, moet u aangemeld zijn bij hetzelfde Avast account dat is gebruikt om uw eerste apparaat mee te synchroniseren.
    • Als u zich aanmeldt met uw bestaande Google- of Facebook-gegevens, is het omwille van veiligheidsredenen toch nog nodig om het wachtwoord in te voeren dat is gekoppeld aan uw Avast-account.
  5. Autoriseer uw pc met optie A of B:
    1. U ontvangt per e-mail een autorisatiecode. Haal de 6-cijferige code op uit uw e-mailbericht en voer de code in in het tekstvak van Avast Passwords om uw apparaten te synchroniseren.
    2. Accepteer het verzoek van een apparaat dat al is geautoriseerd:
      • Windows: klik rechtsboven op het hoofdscherm Passwords op Instellingen, selecteer het tabblad Synchronisatie en reservekopieën en klik op Toestaan naast het apparaat in behandeling.
      • macOS: klik in de synchronisatiebalk onder in het hoofdscherm van Passwords, selecteer het tabblad Synchronisatie en reservekopieën en klik op Toestaan naast het apparaat in behandeling.
      • Android: tik op de melding van Passwords om het scherm Synchronisatie en reservekopieën te openen, selecteer het venster voor het apparaat in behandeling en tik op Goedkeuren.
      • iOS: open Avast Passwords, tik op Synchroniseren en reservekopieën en tik op Activeren in de melding die verschijnt.
  6. Er wordt nu een lijst met gesynchroniseerde apparaten weergegeven op het scherm Synchroniseren en reservekopieën in de instellingen voor Avast Passwords.
    Als u onlangs het wachtwoord voor uw Avast account hebt gewijzigd, wordt u mogelijk gevraagd het nieuwe wachtwoord voor het Avast-account te bevestigen.

Als Avast Passwords al is geconfigureerd op uw Mac maar u de synchronisatie en autorisatie hebt overgeslagen, voert u de volgende stappen uit:

1. Selecteer GaToepassingen in de menubalk en dubbelklik op het symbool Avast Passwords om de interface te openen.
  2. Klik onder aan het scherm Passwords op Synchroniseren en reservekopieën instellen.
  3. Klik op Inschakelen.
  4. Typ de inloggegevens van uw Avast-account in de tekstvakken en klik op Aanmelden. Als u geen account hebt, voert u uw gegevens in en klikt u op Account maken. U kunt ook Ga door met Facebook of Ga door met Google selecteren.
    • Als u uw gegevens wilt synchroniseren met een bestaande synchronisatiegroep, moet u aangemeld zijn bij hetzelfde Avast account dat is gebruikt om uw eerste apparaat mee te synchroniseren.
    • Als u zich aanmeldt met uw bestaande Google- of Facebook-gegevens, is het omwille van veiligheidsredenen toch nog nodig om het wachtwoord in te voeren dat is gekoppeld aan uw Avast-account.
  5. Autoriseer uw Mac met optie A of B:
    1. Zoek het e-mailbericht van Avast in uw postvak IN en voer de 6-cijferige code uit het bericht in in Avast Passwords op uw Mac. Wanneer de juiste code is ingevoerd, begint de synchronisatie automatisch.
    2. Accepteer het verzoek van een apparaat dat al eerder is geautoriseerd:
      • Windows: klik rechtsboven op het scherm Passwords op Instellingen, selecteer het tabblad Synchronisatie en reservekopieën en klik op Toestaan naast het apparaat in behandeling.
      • macOS: klik in de synchronisatiebalk onder in het hoofdscherm van Passwords, selecteer het tabblad Synchronisatie en reservekopieën en klik op Toestaan naast het apparaat in behandeling.
      • Android: tik op de melding van Passwords om het scherm Synchronisatie en reservekopieën te openen, selecteer het venster voor het apparaat in behandeling en tik op Goedkeuren.
      • iOS: open Avast Passwords, tik op Synchroniseren en reservekopieën en tik op Activeren in de melding die verschijnt.
  6. Er wordt nu een lijst met gesynchroniseerde apparaten weergegeven op het scherm Synchroniseren en reservekopieën op uw Mac.
    Als u onlangs het wachtwoord voor uw Avast account hebt gewijzigd, wordt u mogelijk gevraagd het nieuwe wachtwoord voor het Avast-account te bevestigen.

Als Avast Passwords al is geconfigureerd op uw Android-apparaat maar u de synchronisatie en autorisatie hebt overgeslagen, voert u de volgende stappen uit:

1. Tik in de app Avast Passwords op het menupictogram (drie puntjes) en selecteer Instellingen.
  2. Tik op Synchroniseren en reservekopieën.
  3. Tik op Inschakelen.
  4. Tik op Aanmelden, voer de aanmeldingsgegevens van uw bestaande Avast account in en tik nog een keer op Aanmelden om te bevestigen. U kunt ook tikken op Ga door met Facebook of Ga door met Google.
    • Als u uw gegevens wilt synchroniseren met een bestaande synchronisatiegroep, moet u aangemeld zijn bij hetzelfde Avast account dat is gebruikt om uw eerste apparaat mee te synchroniseren.
    • Als u zich aanmeldt met uw bestaande Google- of Facebook-gegevens, is het omwille van veiligheidsredenen toch nog nodig om het wachtwoord in te voeren dat is gekoppeld aan uw Avast-account.
  5. Autoriseer uw Android-apparaat met optie A of B:
    1. Zoek het e-mailbericht van Avast in uw postvak IN en voer de 6-cijferige code uit het bericht in in Avast Passwords op uw Android-apparaat. Wanneer de juiste code is ingevoerd, begint de synchronisatie automatisch.
    2. Accepteer het verzoek van een apparaat dat al eerder is geautoriseerd:
      • Windows: klik rechtsboven op het scherm Passwords op Instellingen, selecteer het tabblad Synchronisatie en reservekopieën en klik op Toestaan naast het apparaat in behandeling.
      • macOS: klik in de synchronisatiebalk onder in het hoofdscherm van Passwords, selecteer het tabblad Synchronisatie en reservekopieën en klik op Toestaan naast het apparaat in behandeling.
      • Android: tik op de melding van Passwords om het scherm Synchronisatie en reservekopieën te openen, selecteer het venster voor het apparaat in behandeling en tik op Goedkeuren.
      • iOS: open Avast Passwords, tik op Synchroniseren en reservekopieën en tik op Activeren in de melding die verschijnt.
  6. Er wordt nu een lijst met gesynchroniseerde apparaten weergegeven in InstellingenSynchroniseren en reservekopieën.
    Als u onlangs het wachtwoord voor uw Avast account hebt gewijzigd, wordt u mogelijk gevraagd het nieuwe wachtwoord voor het Avast-account te bevestigen.

Als Avast Passwords al is geconfigureerd op uw iOS-apparaat maar u de synchronisatie en autorisatie hebt overgeslagen, voert u de volgende stappen uit:

1. Ga in de app Avast Passwords naar Instellingen en selecteer Synchroniseren en reservekopieën.
  2. Tik op Inschakelen.
  3. Tik op Aanmelden als u al een Avast account hebt, of tik op Account maken om er een in te stellen.
    Als u uw gegevens wilt synchroniseren met een bestaande synchronisatiegroep, moet u aangemeld zijn bij hetzelfde Avast account dat is gebruikt om uw eerste apparaat mee te synchroniseren.
  4. Autoriseer uw Apple-apparaat met optie A of B:
    1. Zoek het e-mailbericht van Avast in uw postvak IN en voer de 6-cijferige code uit het bericht in in de app Avast Passwords op uw iOS-apparaat. Wanneer de juiste code is ingevoerd, begint de synchronisatie automatisch.
    2. Accepteer het verzoek van een apparaat dat al eerder is geautoriseerd:
      • Windows: klik rechtsboven op het scherm Passwords op Instellingen, selecteer het tabblad Synchronisatie en reservekopieën en klik op Toestaan naast het apparaat in behandeling.
      • macOS: klik in de synchronisatiebalk onder in het hoofdscherm van Passwords, selecteer het tabblad Synchronisatie en reservekopieën en klik op Toestaan naast het apparaat in behandeling.
      • Android: tik op de melding van Passwords om het scherm Synchronisatie en reservekopieën te openen, selecteer het venster voor het apparaat in behandeling en tik op Goedkeuren.
      • iOS: open Avast Passwords, tik op Synchroniseren en reservekopieën en tik op Activeren in de melding die verschijnt.
  5. Er wordt nu een lijst met gesynchroniseerde apparaten weergegeven in InstellingenSynchroniseren en reservekopieën.
    Als u onlangs het wachtwoord voor uw Avast account hebt gewijzigd, wordt u mogelijk gevraagd het nieuwe wachtwoord voor het Avast-account te bevestigen voordat het nieuwe apparaat wordt gesynchroniseerd.

Synchronisatie uitschakelen

U kunt op elk gewenst moment een of meer apparaten verwijderen uit een synchronisatiegroep door synchronisatie uit te schakelen.

Wanneer u synchronisatie uitschakelt voor een van uw apparaten, worden alle gegevens van Avast Passwords volledig verwijderd van het apparaat, inclusief lokaal opgeslagen wachtwoorden. Als de groep een of meer andere apparaten van u bevat, kunt u het apparaat opnieuw toevoegen.
  1. Open de gebruikersinterface van Avast en ga naar PrivacyWachtwoorden.
  2. Klik in de rechterbovenhoek van het scherm Passwords op Instellingen.
  3. Selecteer Synchronisatie en reservekopieën in het linkerdeelvenster en klik op Uitschakelen op dit apparaat om dit apparaat uit de synchronisatiegroep te verwijderen. Of klik op Verwijderen naast een van de andere gesynchroniseerde apparaten in de lijst om dat apparaat uit de synchronisatiegroep te verwijderen.
  4. Klik ter bevestiging op Uitschakelen en gegevens verwijderen.
  1. Open Avast Passwords, klik in de menubalk op Avast Passwords en selecteer Voorkeuren....
  2. Selecteer het tabblad Synchronisatie en reservekopieën en klik op Uitschakelen op dit apparaat om dit apparaat uit de synchronisatiegroep te verwijderen. Of klik op Verwijderen naast een van de andere gesynchroniseerde apparaten in de lijst om dat apparaat uit de synchronisatiegroep te verwijderen.
  3. Klik ter bevestiging op Uitschakelen en gegevens verwijderen.
  1. Tik in de app Avast Passwords op het menupictogram (drie puntjes) en selecteer Instellingen.
  2. Tik op Synchroniseren en reservekopieën.
  3. Tik op Uitschakelen op dit apparaat om dit apparaat uit de synchronisatiegroep te verwijderen... ... of tik op de apparaatnaam onder Mijn gesynchroniseerde apparaten en tik onderaan het scherm op Verwijderen om een ander apparaat uit de synchronisatiegroep te verwijderen.
  4. Tik ter bevestiging op Uitschakelen en gegevens verwijderen.
  1. Ga in de app Avast Passwords naar Instellingen en selecteer Synchroniseren en reservekopieën.
  2. Tik op Uitschakelen op dit apparaat om dit apparaat uit de synchronisatiegroep te verwijderen. Of tik op een apparaat in Mijn gesynchroniseerde apparaten en tik op het volgende scherm op Verwijderen om dat apparaat uit de synchronisatiegroep te verwijderen.
  3. Tik ter bevestiging op Uitschakelen en gegevens verwijderen of Verwijderen en gegevens wissen.

Het apparaat maakt geen deel meer uit van de synchronisatiegroep en heeft geen toegang meer tot gegevens die zijn opgeslagen in Avast Passwords.

• Avast Passwords 2.x voor Mac
  • Avast Passwords 1.x voor Android
  • Avast Passwords 1.x voor iOS

• Avast Premium Security 14.x voor Mac
  • Avast Security 14.x voor Mac

• Google Android 5.0 (Lollipop, API 21) of hoger

• Apple iOS 10.3 of hoger