Problemen met waarschuwingen over ongeldige servercertificaten in de e-mailclient oplossen

Nadat u Avast Antivirus hebt geïnstalleerd, kan in enkele externe e-mailclients, zoals Mozilla Thunderbird, SeaMonkey of The Bat!, worden aangegeven dat het e-mailservercertificaat ongeldig is wanneer u e-mailberichten verzendt en ontvangt.

Mailschild in Avast Antivirus maakt gebruik van een geavanceerde scanmethode voor binnenkomende en uitgaande e-mailberichten via SSL/TLS-verbindingen. Omdat Mozilla Thunderbird, SeaMonkey en The Bat! hun eigen certificaatarchieven hebben, moet u mogelijk aanvullende instellingen opgeven om waarschuwingen over ongeldige e-mailservercertificaten te voorkomen.

Voer de stappen in dit artikel uit voor instructies voor het voorkomen van waarschuwingen over ongeldige e-mailservercertificaten, het exporteren van het certificaat van Mailschild en het importeren van dit certificaat in het certificaatarchief van uw e-mailclient.

Het certificaat van E-mailschild exporteren

1. Open Avast Antivirus en ga naar MenuInstellingen.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Zoeken.
  3. Typ geek:area in het zoekvak en selecteer Avast Geek in de zoekresultaten.
  4. Schuif naar het gedeelte Mailschild. Zorg ervoor dat het vakje bij E-mailschild: SSL-verbindingen scannen is ingeschakeld en klik vervolgens op Uitvoeren naast Certificaat exporteren.
  5. Selecteer een opslaglocatie voor het geëxporteerde certificaat van E-mailschild (bijvoorbeeld het Windows-bureaublad) en klik op Opslaan.
  6. Klik op OK in het dialoogvenster Avast informatie.
  7. Importeer het certificaat van E-mailschild in uw e-mailclient.
Elk afzonderlijk e-mailaccount in uw e-mailclient moet op de juiste wijze voor uw e-mailprovider worden geconfigureerd. Raadpleeg de documentatie van uw e-mailclient en e-mailprovider voor instructies.

Het certificaat van E-mailschild importeren

1. Klik in Mozilla Thunderbird op Menu (drie lijntjes) ▸ Opties.
  2. Selecteer Privacy & Beveiliging in het linkerdeelvenster.
  3. Schuif naar het gedeelte Certificaten en klik op Certificaten beheren....
  4. Selecteer het tabblad Organisaties en klik op Importeren.
  5. Navigeer naar het certificaat van Mailschild dat u eerder uit Avast Antivirus hebt geëxporteerd, selecteer dit bestand, klik op Openen.
  6. Schakel het selectievakje Deze CA vertrouwen voor het identificeren van websites in en klik op OK.
  7. Wanneer het scherm Certificatenbeheerder verschijnt, klikt u op het tabblad Servers.
  8. Controleer of er geen vermelding met de naam Avast Mail Scanner bestaat. Bestaat deze vermelding wel, dan verwijdert u alle certificaten voor Avast Mail Scanner op het tabblad Servers. Klik daarna op OK om Certificatenbeheerder te sluiten.

Het certificaat van Avast E-mailschild is nu geïmporteerd in Mozilla Thunderbird.

1. Klik in SeaMonkey op BewerkenVoorkeuren....
  2. Klik op de pijl naast Privacy en beveiliging om het gedeelte uit te vouwen.
  3. Selecteer Certificaten en klik op Certificaten beheren....
  4. Selecteer het tabblad Organisaties en klik op Importeren.
  5. Navigeer naar het certificaat van Mailschild dat u eerder uit Avast Antivirus hebt geëxporteerd, selecteer dit bestand, klik op Openen.
  6. Schakel het selectievakje Deze CA vertrouwen voor het identificeren van websites in en klik op OK.
  7. Wanneer het scherm Certificatenbeheerder verschijnt, klikt u op het tabblad Servers.
  8. Controleer of er geen vermelding met de naam Avast Mail Scanner bestaat. Bestaat deze vermelding wel, dan verwijdert u alle certificaten voor Avast Mail Scanner op het tabblad Servers. Klik daarna op OK om Certificatenbeheerder te sluiten.
  9. Klik op OK in het dialoogvenster Voorkeuren om de wijzigingen toe te passen.

Het certificaat van Avast E-mailschild is nu geïmporteerd in SeaMonkey.

1. Klik in The Bat! op Tools (Extra) ▸ Adress Book (Adresboek).
  2. Klik op View (Weergave) en selecteer Certificate Address Books (Certificaatadresboeken).
  3. Klik met de rechtermuisknop op Trusted Root CA (Vertrouwde basis-CA) en selecteer New Contact (Nieuwe contactpersoon) in het contextmenu.
  4. Typ Avast Mail Shield in het veld First name (Voornaam).
  5. Selecteer het tabblad Certificates (Certificaten).
  6. Klik op Import... (Importeren).
  7. Navigeer naar het certificaat van Mailschild dat u eerder uit Avast Antivirus hebt geëxporteerd, selecteer dit bestand, klik op Openen.
  8. Wanneer het certificaat Mailschild verschijnt op het tabblad Certificates (Certificaten), klikt u op OK om de wijzigingen toe te passen.

Het certificaat van Avast E-mailschild is nu geïmporteerd in The Bat!.

• Avast Omni 21.x voor Windows
  • Avast Premium Security 21.x voor Windows
  • Avast Free Antivirus 21.x voor Windows
  • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack 1 met Convenient Rollup Update, 32 / 64-bit