Problemen met waarschuwingen over ongeldige servercertificaten in de e-mailclient oplossen

Nadat u Avast Antivirus hebt geïnstalleerd, kan in enkele e-mailclients van derden, zoals Mozilla Thunderbird, SeaMonkey of The Bat!, worden aangegeven dat het e-mailservercertificaat ongeldig is wanneer u e-mailberichten verzendt en ontvangt.

In Mailschild in Avast Antivirus wordt een geavanceerde scanmethode voor binnenkomende en uitgaande e-mailberichten via SSL/TLS-verbindingen gebruikt. Omdat Mozilla Thunderbird, SeaMonkey en the Bat! hun eigen certificaatarchieven hebben, moet u mogelijk aanvullende instellingen opgeven om waarschuwingen over ongeldige e-mailservercertificaten te voorkomen.

Raadpleeg de verschillende gedeelten in dit artikel voor instructies voor het voorkomen van waarschuwingen over ongeldige e-mailservercertificaten, het exporteren van het certificaat van Mailschild en het importeren van dit certificaat in het certificaatarchief van uw e-mailclient.

Het certificaat van E-mailschild exporteren uit Avast Antivirus

Het certificaat van E-mailschild exporteren:

1. Open de gebruikersinterface van Avast en klik op Instellingen.
  2. Selecteer Onderdelen en klik op Aanpassen naast Mailschild.
  3. Selecteer SSL scannen in het linkerdeelvenster, zorg ervoor dat het selectievakje SSL-verbindingen scannen is ingeschakeld en klik op Certificaat exporteren.
  4. Selecteer een opslaglocatie voor het geëxporteerde certificaat van E-mailschild (bijvoorbeeld het Windows-bureaublad) en klik op Opslaan.
  5. Klik op OK in het dialoogvenster Avast informatie.
  6. Importeer het certificaat van E-mailschild in uw e-mailclient.
Alle e-mailaccounts in uw e-mailclient moeten op de juiste wijze voor uw e-mailprovider worden geconfigureerd. Raadpleeg de documentatie van uw e-mailclient en e-mailprovider voor instructies.

Het certificaat van E-mailschild in uw e-mailclient importeren

Importeer het geëxporteerde certificaat van E-mailschild in uw e-mailclient.

Het certificaat van E-mailschild importeren in het certificaatarchief van Mozilla Thunderbird:

1. Klik in Mozilla Thunderbird op het menupictogram (drie horizontale streepjes) en selecteer twee keer Opties.
  2. Selecteer het tabblad Geavanceerd.
  3. Klik op Certificaten beheren om Certificatenbeheerder te openen.
  4. Selecteer het tabblad Organisaties en klik op Importeren.
  5. Navigeer naar het certificaat van Mailschild dat u uit Avast Antivirus hebt geëxporteerd, selecteer dit bestand en klik op Openen.
  6. Schakel het selectievakje Deze CA vertrouwen voor het identificeren van websites in en klik op OK.
  7. Selecteer het tabblad Servers wanneer het scherm Certificatenbeheerder wordt weergegeven.
  8. Controleer of er geen vermelding met de naam Avast Mail Scanner bestaat. Bestaat deze vermelding wel, dan verwijdert u alle certificaten voor Avast Mail Scanner op het tabblad Servers en klikt u op OK om Certificatenbeheerder te sluiten.
  9. Klik op OK in het dialoogvenster Opties om de wijzigingen toe te passen.

Het certificaat van E-mailschild importeren in het certificaatarchief van SeaMonkey:

1. Klik in SeaMonkey op het menu Bewerken boven in het scherm en selecteer Voorkeuren.
  2. Klik op Privacy & beveiliging om dit gedeelte uit te vouwen.
  3. Selecteer Certificaten en klik op Certificaten beheren.
  4. Selecteer het tabblad Organisaties en klik op Importeren.
  5. Navigeer naar het certificaat van Mailschild dat u uit Avast Antivirus hebt geëxporteerd, selecteer dit bestand en klik op Openen.
  6. Schakel het selectievakje Deze CA vertrouwen voor het identificeren van websites in en klik op OK.
  7. Selecteer het tabblad Servers wanneer het scherm Certificatenbeheerder weer wordt weergegeven.
  8. Controleer of er geen vermelding met de naam Avast Mail Scanner bestaat. Bestaat deze vermelding wel, dan verwijdert u alle certificaten voor Avast Mail Scanner op het tabblad Servers en klikt u op OK om Certificatenbeheerder te sluiten.
  9. Klik op OK in het dialoogvenster Voorkeuren om wijzigingen toe te passen.

Het certificaat van E-mailschild importeren in het certificaatarchief van The Bat!:

1. Klik in The Bat! op het menu Tools (Extra) boven aan het scherm en selecteer Address Book (Adresboek).
  2. Klik op View (Weergave) en selecteer Certificate Address Books (Certificaatadresboeken).
  3. Klik met de rechtermuisknop op Trusted Root CA (Vertrouwde basis-CA) en selecteer New Contact (Nieuwe contactpersoon) in het contextmenu.
  4. Typ Avast Mail Scanner Root in het veld First name (Voornaam).
  5. Selecteer het tabblad Certificates (Certificaten) en klik op Import (Importeren).
  6. Navigeer naar het certificaat van Mailschild dat u uit Avast Antivirus hebt geëxporteerd, selecteer dit bestand en klik op Openen.
  7. Wanneer het certificaat van Mailschild is geïmporteerd, klikt u op OK om de wijzigingen toe te passen en Address Book (Adresboek) te sluiten.