Het probleem oplossen waardoor Avast AntiTrack webpagina's blokkeert of vertraagt

Heel soms kan het voorkomen dat Avast AntiTrack uw browser langzamer maakt of voorkomt dat bepaalde webpagina's worden geladen of dat e-mailbijlagen worden gedownload. Als dat het geval is, is het raadzaam de stappen in dit artikel uit te voeren.

Controleer voordat u onderstaande instructies uitvoert of u de nieuwste versie van uw browser hebt geïnstalleerd:

Als het probleem blijft bestaan na het bijwerken van uw browser, voert u de volgende stappen uit:

1. Verwijder Avast AntiTrack volledig en installeer het opnieuw door de stappen in het volgende artikel uit te voeren:
  2. Als u problemen blijft ondervinden, schakelt u Bescherming tegen traceren uit:
    • Klik op de tegel Bescherming tegen traceren op het dashboard van Avast AntiTrack.
    • Klik op de groene schuifregelaar (Protected) om deze op rood (Niet beschermd) te zetten.
  3. Als het probleem daarmee niet is opgelost, schakelt u de browserbescherming uit voor de browser in kwestie:
    • Klik op de tegel Browserbescherming op het dashboard van Avast AntiTrack.
    • Klik naast de browser op de groene schuifregelaar (Protected) om deze op rood te zetten (Niet beschermd).

Als u het probleem aan de hand van de bovenstaande stappen niet kunt verhelpen, verwijdert u de browserextensie Avast AntiTrack uit de browser door de bijbehorende instructies hieronder uit te voeren:

Google Chrome

1. Open Google Chrome en klik op Extensies (het puzzelstukje) ▸ Meer opties (drie puntjes) ▸ Verwijderen uit Chrome....
  2. Klik op Verwijderen in het dialoogvenster dat wordt weergegeven.

De browserextensie Avast AntiTrack is nu verwijderd uit Google Chrome.

Mozilla Firefox

1. Open Mozilla Firefox en klik op MenuAdd-ons.
  2. Controleer of Extensies in het linkerdeelvenster is geselecteerd en selecteer Meer opties (drie puntjes) ▸ Verwijderen.
  3. Klik op Verwijderen in het dialoogvenster dat wordt weergegeven.

De browserextensie Avast AntiTrack is nu verwijderd uit Mozilla Firefox.

Controleer voordat u onderstaande instructies uitvoert of u de nieuwste versie van uw browser hebt geïnstalleerd:

Als het probleem blijft bestaan na het bijwerken van uw browser, voert u de volgende stappen uit:

1. Verwijder Avast AntiTrack volledig en installeer het opnieuw door de stappen in het volgende artikel uit te voeren:
  2. Als u problemen blijft ondervinden, schakelt u de traceringsinstelling uit:
    • Open Avast AntiTrack en selecteer Instellingen in het linkerdeelvenster. Schakel daarna de optie Schakel traceerbescherming en -detectie in uit.
    • Klik als daarom wordt gevraagd op Ja om de wijziging te bevestigen.
  3. Als het probleem daarmee niet is opgelost, schakelt u de browserbescherming uit voor de browser in kwestie:
    • Open Avast AntiTrack en selecteer Browsers in het linkerdeelvenster.
    • Klik naast de browser op de groene schuifregelaar (Ingeschakeld) om deze op rood te zetten (Uitgeschakeld).
  • Avast AntiTrack Premium 2.x voor Windows
  • Avast AntiTrack 1.x voor Mac