Microsoft Windows opnieuw starten in de veilige modus

Om bepaalde probleemoplossingstaken voor Avast-softwareproducten te kunnen uitvoeren, is het noodzakelijk uw Windows-besturingssysteem opnieuw te starten in de veilige modus.

Instructies

Als u Windows wilt opstarten in de veilige modus, voert u de volgende stappen uit:

1. Klik op de knop Start in Windows, selecteer Aan/uit, houd de Shift-toets op het toetsenbord ingedrukt en selecteer vervolgens de optie Opnieuw starten.
  2. Laat de muisaanwijzer rusten op het minteken rechtsonder op het scherm om de opties van het Windows-menu weer te geven.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Selecteer Aan/uit, houd de Shift ⇧-toets op het toetsenbord ingedrukt en selecteer de optie Opnieuw starten.
  5. Klik op de knop Start, klik op de pijl naast Uitschakelen, houd de F8-toets op het toetsenbord ingedrukt en selecteer Opnieuw starten.
  6. Klik op de knop Start, klik op de pijl naast Uitschakelen, houd de F8-toets op het toetsenbord ingedrukt en selecteer Opnieuw starten.
  7. Klik op de knop Start en vervolgens op Schakel de computer uit.
  8. Wanneer het dialoogvenster Computer uitschakelen verschijnt, houdt u de F8-toets op het toetsenbord ingedrukt en selecteert u de optie Opnieuw starten.
  9. Wanneer het scherm Kies een optie verschijnt, selecteert u Probleemoplossing.
  10. Selecteer Geavanceerde opties.
  11. Selecteer Opstartinstellingen.
  12. Klik op Opnieuw starten om een lijst met opstartopties te openen.
  13. Selecteer optie 4) Veilige modus inschakelen.
    Voor bepaalde probleemoplossingstaken kun u ook optie 5) Veilige modus met netwerkmogelijkheden inschakelen of optie 6) Veilige modus met opdrachtprompt inschakelen kiezen.
  14. Houd de F8-toets ingedrukt totdat de pc opnieuw wordt gestart en er een lijst met opties verschijnt.
  15. Gebruik de pijltoetsen op het toetsenbord om de optie Veilige modus te selecteren en druk op Enter.
    Voor bepaalde probleemoplossingstaken kun u ook de optie Veilige modus met netwerkmogelijkheden of de optie Veilige modus met opdrachtprompt inschakelen kiezen.

Wanneer uw pc opnieuw is gestart, wordt Windows uitgevoerd in de veilige modus en kunt u probleemoplossingstaken uitvoeren.

• Alle beschikbare softwareproducten van Avast
  • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack 1, 32-/64-bits
  • Microsoft Windows Vista Home Basic / Home Premium / Business / Enterprise / Ultimate – Service Pack 2, 32-/64-bits