Avast Antivirus herstellen

Als bepaalde programmaonderdelen en -functies niet goed werken in Avast Antivirus, is het raadzaam de installatie te herstellen met behulp van de installatiewizard van Avast. Tijdens de herstelprocedure wordt uw softwareconfiguratie opnieuw ingesteld door verouderde, beschadigde of ontbrekende programmabestanden te repareren of te vervangen.

Wanneer u Avast Antivirus herstelt, blijven sommige aangepaste instellingen behouden, maar worden andere instellingen mogelijk teruggezet naar de standaardconfiguratie.

Instructies

1. Meld u bij Windows aan als een gebruiker met beheerdersrechten en controleer of er geen andere toepassing of antivirusprogramma wordt uitgevoerd op uw computer.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de Startknop van Windows en selecteer Apps en onderdelen in het menu dat verschijnt.
  3. Controleer of Apps en onderdelen is geselecteerd in het linkervenster, klik op uw versie van Avast Antivirus en selecteer Wijzigen.
  4. Druk tegelijkertijd op de Win-toets en de X-toets, en selecteer vervolgens Programma's en onderdelen in het menu dat verschijnt.
  5. Klik met de rechtermuisknop op uw versie van Avast Antivirus en selecteer vervolgens Wijzigen in het vervolgkeuzemenu.
  6. Klik op de Startknop van Windows en selecteer Configuratiescherm.
  7. Klik onder Programma's op Een programma verwijderen als u de standaardweergave met categorieën gebruikt, ... of klik op Programma's en onderdelen als u de weergave met grote of kleine pictogrammen gebruikt.
  8. Klik met de rechtermuisknop op uw versie van Avast Antivirus en selecteer vervolgens Wijzigen in het vervolgkeuzemenu.
  9. Klik op de Startknop van Windows en selecteer Configuratiescherm, ... of selecteer InstellingenConfiguratiescherm als u het klassieke Startmenu gebruikt.
  10. Klik onder Programma's op Een programma verwijderen als u de standaardweergave met categorieën gebruikt, ... of klik op Programma's en onderdelen als u de klassieke weergave gebruikt.
  11. Klik met de rechtermuisknop op uw versie van Avast Antivirus en selecteer vervolgens Wijzigen in het vervolgkeuzemenu.
  12. Klik op de Startknop van Windows en selecteer Configuratiescherm, ... of selecteer InstellingenConfiguratiescherm als u het klassieke Startmenu gebruikt.
  13. Klik op Programma's installeren of verwijderen als u de categorieweergave gebruikt, ... of dubbelklik op Programma's installeren of verwijderen als u de klassieke weergave gebruikt.
  14. Selecteer uw versie van Avast Antivirus door er één keer op te klikken en klik rechtsonder in de gemarkeerde selectie op Wijzigen.
  15. Als in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om machtigingen wordt gevraagd, klikt u op JaDoorgaan.
  16. Wanneer de installatiewizard van Avast verschijnt, klikt u op Herstellen.
  17. Wacht totdat alle bestanden van Avast Antivirus op uw computer zijn hersteld.
  18. Wanneer het herstellen voltooid is, klikt u op Gereed.
  • Avast Ultimate 18.x
  • Avast Premier 18.x
  • Avast Internet Security 18.x
  • Avast Pro Antivirus 18.x
  • Avast Free Antivirus 18.x
  • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack 1, 32-/64-bits
  • Microsoft Windows Vista Home Basic / Home Premium / Business / Enterprise / Ultimate – Service Pack 2, 32-/64-bits
  • Microsoft Windows XP Home / Professional / Media Center Edition – Service Pack 3, 32-bits