De browserextensie Avast SecureLine VPN installeren in Windows en op de Mac | Avast

De browserextensie Avast SecureLine VPN installeren in Windows en op de Mac

De browserextensie Avast SecureLine VPN is een optioneel te installeren onderdeel, waarmee u eenvoudig bepaalde instellingen van Avast SecureLine VPN kunt aanpassen. U doet dit rechtstreeks via de browsers Google Chrome of Mozilla Firefox. In dit artikel kunt u lezen hoe de installatie in zijn werk gaat en hoe u de browserextensie Avast SecureLine VPN gebruikt.

U kunt de browserextensie alleen gebruiken wanneer de nieuwste versie van Avast SecureLine VPN al op uw apparaat is geïnstalleerd en geactiveerd. Raadpleeg de volgende artikelen voor uitgebreide instructies:

De browserextensie installeren

Voordat u onderstaande stappen uitvoert, moet u ervoor zorgen dat Google Chrome en/of Mozilla Firefox is geïnstalleerd op uw apparaat. De browserextensie Avast SecureLine VPN is niet compatibel met andere browsers.

Raadpleeg de informatie hieronder voor uw apparaat:

Windows-pc

Ga als volgt te werk om de browserextensie Avast SecureLine VPN te installeren:

1. Dubbelklik op het pictogram van Avast SecureLine VPN op het bureaublad van Windows om de toepassing te openen.
  2. Ga naar MenuBrowserextensies.
  3. Klik op Extensie toevoegen naast Google Chrome. U wordt omgeleid naar de webstore van Chrome.
  4. Klik op Extensie toevoegen naast Mozilla Firefox. U wordt omgeleid naar Firefox Add-Ons.
U kunt ook op Gratis download naast Avast Secure Browser klikken om Avast Secure Browser te downloaden en installeren via de officiële website van Avast. Wanneer u Avast Secure Browser gebruikt, is het niet nodig om de browserextensie Avast SecureLine VPN te installeren omdat de besturingselementen van Avast SecureLine VPN al zijn geïntegreerd in de browser. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:
  1. Klik op Toevoegen aan Chrome en daarna op Extensie toevoegen.
  2. Klik op het pictogram Extensies en klik daarna op de punaise naast Avast SecureLine VPN om het pictogram van de browserextensie vast te maken aan de Chrome-werkbalk.
  3. Klik op + Toevoegen aan Firefox.
  4. Klik op Toevoegen en vervolgens op Oké, begrepen in het dialoogvenster dat wordt weergegeven.

De browserextensie Avast SecureLine VPN is nu toegankelijk via het pictogram van Avast SecureLine VPN rechts op de adresbalk.

Mac

Ga als volgt te werk om de browserextensie Avast SecureLine VPN te installeren:

1. Klik in de menubalk op GaProgramma's en dubbelklik op het symbool Avast SecureLine VPN om het programma te openen.
  2. Klik op MenuBrowserextensies.
  3. Klik op Extensie toevoegen naast Google Chrome. U wordt omgeleid naar de webstore van Chrome.
  4. Klik op Extensie toevoegen naast Mozilla Firefox. U wordt omgeleid naar Firefox Add-Ons.
  5. Klik op Toevoegen aan Chrome en daarna op Extensie toevoegen.
  6. Klik op het pictogram Extensies en klik daarna op de punaise naast Avast SecureLine VPN om het pictogram van de browserextensie vast te maken aan de Chrome-werkbalk.
  7. Klik op + Toevoegen aan Firefox.
  8. Klik op Toevoegen en vervolgens op Oké, begrepen in het dialoogvenster dat wordt weergegeven.

De browserextensie Avast SecureLine VPN is nu toegankelijk via het pictogram van Avast SecureLine VPN rechts op de adresbalk.

De browserextensie gebruiken

Ga als volgt te werk om de browserextensie Avast SecureLine VPN te gaan gebruiken:

1. Klik rechts in de adresbalk op het pictogram van Avast SecureLine VPN om de extensie te openen.
  2. Klik op Ja, ik ga akkoord om anonieme gebruiksgegevens te delen met Avast of klik op Nee, bedankt om u af te melden voor het delen van gegevens.
  3. U hebt standaard verbinding met de meest optimale locatie (dat is gewoonlijk de server die zich geografisch het dichtst bij uw echte locatie bevindt). Als u verbinding wilt maken met een andere serverlocatie, klikt u op Locatie wijzigen en selecteert u een land en stad in de lijst die verschijnt.
  4. Als u Avast SecureLine VPN wilt uitschakelen, klikt u op de groene schuifregelaar (AAN) om deze op rood te zetten (UIT).

Als Avast SecureLine VPN ingeschakeld is en u verbonden bent met internet via een VPN-server van Avast, is de browserextensie blauw. Als u niet bent verbonden met internet via een VPN-server van Avast, staat er een rode stip bij de browserextensie.

Instellingen beheren

Ga als volgt te werk om de standaardwerking van de browserextensie Avast SecureLine VPN in te stellen:

1. Klik rechts in de adresbalk op het pictogram van Avast SecureLine VPN om de extensie te openen.
  2. Klik op Instellingen (het symbool in de vorm van een tandwiel).
  3. De volgende opties zijn beschikbaar:
    1. WebRTC Blocker: WebRTC is een functie die wordt toegepast door Google Chrome en Mozilla Firefox en die er soms voor kan zorgen dat uw echte IP-adres zichtbaar wordt, zelfs wanneer u een VPN of proxy gebruikt. Door WebRTC blokkeren in te schakelen, kunt u WebRTC in de browser uitschakelen waar de extensie SecureLine VPN is geïnstalleerd om ervoor te zorgen dat uw privacy beschermd blijft.
    2. Help ons product verbeteren: Hiermee kunt u zich afmelden voor het delen van anonieme gebruiksgegevens met Avast.
    3. Help: hier vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over Avast SecureLine VPN.
    4. Beoordeel ons: Hiermee kunt u feedback geven over de browserextensie Avast SecureLine VPN in de webstore van Chrome of in Firefox Add-Ons.
  • Avast SecureLine VPN 5.x voor Windows
  • Avast SecureLine VPN 3.x voor Mac