Een schermopname of -afbeelding maken

Bij het oplossen van problemen kan een ondersteuningsmedewerker van Avast u vragen een schermopname of -afbeelding te maken van een probleem of fout.

Instructies

1. Ga naar het onderdeel van het programma waarvan u een schermopname wilt maken.
  2. Druk op de toets Print Screen PrtScn op het toetsenbord. Meestal bevindt deze zich op de bovenste rij toetsen (naast de toets F12).
  3. Open MS Paint door Paint te typen in het zoekvak van Windows en de naam van de toepassing in het menu te selecteren.
    Hoe het zoekvak van Windows er precies uitziet, is afhankelijk van uw versie van Windows.
  4. Druk tegelijkertijd op de toetsen Ctrl en V om de afbeelding in Paint in te voegen.
  5. Klik op BestandOpslaan als. Selecteer vervolgens een indeling en locatie voor het opslaan van de afbeelding en klik op Opslaan.
  1. Ga naar het onderdeel van het programma waarvan u een schermopname wilt maken.
  2. Druk tegelijk op de toetsen Shift + ⌘ Command + 3 op het toetsenbord.

De schermopname wordt automatisch opgeslagen op het bureaublad als png-bestand.

Samsung-telefoons

1. Ga naar het gedeelte van de app waarvan u een schermopname wilt maken.
    • Galaxy S8 en nieuwer: Houd de aan-uitknop en de knop Volume omlaag een aantal seconden ingedrukt.
    • Galaxy S7 en ouder: Houd de startknop en de aan-uitknop een aantal seconden ingedrukt.
  2. U vindt de schermopname in GalerijAlbumsSchermafbeeldingen.

Huawei-telefoons

1. Ga naar het gedeelte van de app waarvan u een schermopname wilt maken.
  2. Houd de aan-uitknop en de knop Volume omlaag enkele seconden ingedrukt, of veeg omlaag om het berichtenpaneel te openen en tik op het pictogram Schermafbeelding.
  3. U vindt de schermopname in GalerijAlbumsSchermafbeeldingen.

Sony-telefoons

1. Ga naar het gedeelte van de app waarvan u een schermopname wilt maken.
  2. Houd de aan-uitknop en de knop Volume omlaag enkele seconden ingedrukt, of druk op de aan-uitknop totdat er een venster verschijnt en tik op Schermafbeelding maken.
  3. U vindt de schermopname in GalerijAlbumsSchermafbeeldingen.
  1. Ga naar het gedeelte van de app waarvan u een schermopname wilt maken.
  2. Houd de knop aan de bovenkant of rechterkant ingedrukt en druk tegelijkertijd op de startknop.
  3. Laat de knop aan de bovenkant of rechterkant los.
  4. U vindt de schermopname in Foto'sAlbumsSchermafbeeldingen.

Voeg de schermopname als bijlage toe aan het e-mailbericht aan de ondersteuningsmedewerker van Avast Neem contact op met uw e-mailserviceprovider als u niet weet hoe u een bijlage bij een e-mailbericht kunt voegen.

• Alle beschikbare softwareproducten van Avast
  • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8,1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits