Een bugrapport maken op een Android-apparaat

Sommige problemen die te maken hebben met mobiele apps van Avast moeten mogelijk grondiger worden onderzocht door de ondersteuning van Avast. In dat geval kan een ondersteuningsmedewerker van Avast u vragen een bugrapport te sturen.

Een bugrapport maken

Voer de volgende stappen uit om een bugrapport op uw Android-apparaat te maken en te versturen naar de ondersteuning van Avast.

de volgende stappen kunnen variëren, afhankelijk van de versie van uw Android-besturingssysteem en het type mobiel apparaat waarover u beschikt.
  1. Ga op uw Android-apparaat naar InstellingenOver of InstellingenOver apparaat.
  2. Tik zeven keer achter elkaar op de optie Build-nummer om Opties voor ontwikkelaars te ontgrendelen. Op sommige apparaten moet u eerst op Software-info tikken.
  3. Ga naar InstellingenOpties voor ontwikkelaars.
  4. Schakel Opties voor ontwikkelaars in door op de schuifregelaar te tikken.
  5. Ga terug naar InstellingenOpties voor ontwikkelaars.
  6. Tik op Bugrapport maken of Bugrapport verzenden.
  7. Als u wordt gevraagd een type rapport te kiezen, selecteert u Volledig rapport. Tik vervolgens op Rapport.
  8. Tik op de meldingsbalk van uw apparaat op Bugrapport vastgelegd en tik op OK in het dialoogvenster.
  9. Tik op het pictogram van uw e-mailclient, bijvoorbeeld Gmail. Voer deze stappen uit om een bericht met het gegenereerde bugrapport naar de ondersteuning van Avast te sturen:
    1. Verander het adres in het vak Aan in android@avast.com.
    2. Typ in het vak Onderwerp de naam van de Avast-app waarin de fout zich voordeed, met een korte beschrijving van het probleem, bijvoorbeeld:
      Avast Mobile Security: prestatieproblemen
    3. Typ in de hoofdtekst van het bericht een uitgebreide beschrijving van het probleem. Als u het probleem kunt reproduceren, legt u het vast aan de hand van de stappen in het artikel Een probleem in Avast Mobile Security melden aan de ondersteuning van Avast en voegt u een koppeling naar uw video toe in de hoofdtekst van het bericht.
    4. Controleer of het bugrapportbestand (het TXT-bestand) is bijgevoegd bij uw bericht.
    5. Tik op Verzenden.

De ondersteuningsmedewerkers van Avast onderzoeken uw probleem en nemen zo snel mogelijk contact met u op.

• Avast Mobile Security
  • Avast SecureLine VPN voor Android
  • Avast Cleanup voor Android
  • Avast Passwords voor Android
  • Avast Battery Saver voor Android
  • Avast Wi-Fi Finder voor Android
  • Google Android 4.0 (Ice Cream Sandwich, API 15) of hoger; de precieze versie is afhankelijk van het product