Avast Anti-Theft – Veelgestelde vragen

Algemeen

Hoe kom ik aan Anti-Theft?

De nieuwste versie van Anti-Theft is onderdeel van Avast Mobile Security. U kunt deze functie als volgt in gebruik nemen:

1. Download Avast Mobile Security van Google Play Store en installeer het programma. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:
  2. Open Avast Mobile Security en ga naar Menu (drie lijntjes) ▸ Anti-Theft om toegang te krijgen tot Anti-Theft.
  3. Om gebruik te kunnen maken van de extra opties van Anti-Theft, moet u upgraden naar een betaalde versie van Avast Mobile Security. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:

Waarom zijn sommige functies van Anti-Theft op dit moment alleen beschikbaar als onderdeel van een betaalde versie van Avast Mobile Security?

We hebben besloten de volgende functies alleen op te nemen in betaalde versies van Avast Mobile Security:

• Cameraval: maakt een foto van de dief wanneer er een onjuiste pincode wordt ingevoerd.
  • Audio opnemen: legt de omgeving van de telefoon op elk gewenst moment ongemerkt vast.
  • Laatst bekende locatie: stuurt een locatiemelding naar uw Avast-account wanneer de batterij van uw apparaat bijna leeg is.
  • Pincodebeveiliging: uw apparaat wordt vergrendeld en er gaat een alarm af na 8 mislukte ontgrendelpogingen.

Deze beslissing heeft tot gevolg dat u in één app de beschikking hebt over de belangrijkste functies voor het beveiligen van apparaten en stelt ons in staat alle functies die worden aangeboden in Avast Mobile Security verder te blijven ontwikkelen.

Ik heb een zelfstandige versie van Anti-Theft. Moet ik die verwijderen?

Als u Anti-Theft al hebt gedownload via Google Play Store en het programma hebt geïnstalleerd als zelfstandige app, kunt u die blijven gebruiken. Alle functies blijven gratis toegankelijk. Voor deze app worden echter geen nieuwe updates meer ontwikkeld en de app kan daarom niet meer worden gedownload via Google Play Store. Het is raadzaam dat klanten overstappen op de nieuwe Anti-Theft-functie die onderdeel is van Avast Mobile Security, zodat uw apparaat up-to-date en beschermd blijft.

Welke extra opties van Anti-Theft zijn opgenomen in de betaalde versies van Avast Mobile Security?

Anti-Theft biedt in een betaalde versie van Avast Mobile Security de volgende aanvullende functies:

• Cameraval: maakt een foto van de dief wanneer er een onjuiste pincode wordt ingevoerd.
  • Audio opnemen: legt de omgeving van de telefoon op elk gewenst moment ongemerkt vast.
  • Laatst bekende locatie: stuurt een locatiemelding naar uw Avast-account wanneer de batterij van uw apparaat bijna leeg is.
  • Pincodebeveiliging: uw apparaat wordt vergrendeld en er gaat een alarm af na 8 mislukte ontgrendelpogingen.

U moet Avast Mobile Security upgraden om gebruik te kunnen maken van deze functies.

Functies en instellingen

Wat is Cloud-opslag?

In een betaalde versie van Avast Mobile Security maakt Anti-Theft automatisch een foto van de vermoedelijke dief en een geluidsopname wanneer u uw apparaat als verloren aanmerkt. Standaard worden deze bestanden alleen naar uw Avast-account gestuurd.

U kunt de foto en het opgenomen geluidsbestand ook naar Google Drive sturen:

1. Open Avast Mobile Security en ga naar Menu (drie lijntjes) ▸ Anti-Theft.
  2. Schuif naar Wanneer het apparaat als VERLOREN wordt aangemerkt.
  3. Tik op Cloudopslag voor Cameraval en opnamen.
  4. Selecteer Google Drive.

Foto's en geluidsopnamen worden nu zowel naar uw Google Drive als naar uw Avast-account gestuurd.

Wat is Pincodebeveiliging?

Pincodebeveiliging merkt uw apparaat als verloren aan na acht mislukte aanmeldingspogingen met uw Avast-pincode. Pincodebeveiliging is standaard ingeschakeld. U kunt deze functie uitschakelen via Menu (drie lijntjes) ▸ Anti-TheftPincodebeveiligng.

Wat is Bericht op vergrendelingsscherm?

In Anti-Theft kunt u een bericht opstellen, bijvoorbeeld een waarschuwing of uw contactgegevens, dat bij verlies of diefstal van het apparaat op het vergrendelingsscherm weergegeven. Als u een persoonlijk bericht wilt instellen, gaat u naar Menu (drie lijntjes) ▸ Anti-TheftBericht op vergrendelingsscherm.

Wat is 'Bediening via het web op my.avast.com'?

Voordat u Anti-Theft kunt inschakelen, moet de functie Avast Mobile Security worden gekoppeld aan uw Avast-account. Dat is nodig als u uw apparaat op afstand wilt kunnen bedienen in geval van verlies of diefstal. Als u het gekoppelde Avast-account wilt controleren of een koppeling wilt maken met een ander Avast-account, gaat u naar Menu (drie lijntjes) ▸ Anti-TheftBediening via het web op my.avast.com.

Wat is Pincode en patroon?

Met Pincode en patroon kunt u uw Avast pincode beheren die u moet invoeren om toegang te krijgen tot verschillende onderdelen van Avast Mobile Security. Ga naar Menu (drie lijntjes) ▸ Anti-TheftPincode en patroon. De volgende opties zijn beschikbaar:

• Pincode wijzigen: hiermee stelt u een nieuwe pincode voor Avast in. Als u deze optie wilt gebruiken, moet u eerst uw huidige pincode van Avast invoeren.
  • Patroon instellen: schakel deze optie in om toegang te krijgen tot beschermde delen van Avast Mobile Security met een veegbeweging in plaats van met een pincode.
  • Ontgrendelen met vingerafdruk: als uw apparaat ondersteuning biedt voor ontgrendelen met een vingerafdruk, schakelt u deze optie in om met behulp van uw vingerafdruk toegang te krijgen tot beschermde delen van Avast Mobile Security.

Wat is Opdrachtgeschiedenis?

Hierin kunt u de geschiedenis van de opdrachten bekijken die zijn ontvangen en verzonden door het apparaat. Ga naar Menu (drie lijntjes) ▸ Anti-TheftOpdrachtgeschiedenis.

Wat is het gedeelte 'Wanneer het apparaat als VERLOREN wordt aangemerkt'?

U kunt opgeven wat er gebeurt met uw apparaat als het als verloren wordt aangemerkt. Schakel onderstaande opties in of uit:

• Apparaat vergrendelen: voorkomt dat indringers toegang krijgen tot het apparaat.
  • Alarmsignaal afspelen: activeert de sirene op het apparaat om u of anderen te attenderen op de locatie waar het zich bevindt.
  • Cameraval: legt een foto van de dief vast en maakt een geluidsopname van 1 minuut om u te helpen met het identificeren van de indringer.

Deze instellingen worden alleen toegepast als u uw apparaat als verloren aanmerkt. U kunt dat doen via uw Avast-account. Voor maximale bescherming in geval van verlies of diefstal zijn alle opties standaard ingeschakeld.

Hoe kan ik mijn apparaat op afstand bedienen met Anti-Theft in geval van verlies of diefstal?

Anti-Theft biedt diverse andere opdrachten waarmee u uw telefoon in geval van verlies of diefstal kunt opsporen, uw gegevens kunt beveiligen of contact kunt opnemen met de vermoedelijke dief. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:

Probleemoplossing

Kan ik een vergeten pincode van Avast opnieuw aanvragen?

In het volgende artikel kunt u lezen hoe u uw Avast-pincode opnieuw instelt:

• Avast Anti-Theft voor Android
  • Avast Mobile Security 6.x