Anti-Theft inschakelen in Avast Mobile Security

Anti-Theft, dat deel uitmaakt van Avast Mobile Security, moet eerst worden geïnstalleerd voordat u uw apparaat op afstand kunt volgen en bedienen.

Voer de stappen in onderstaande gedeelten uit om Anti-Theft in te schakelen:

Anti-Theft installeren

1. Open Avast Mobile Security en tik op Menu (drie lijntjes) ▸ Anti-Theft.
  2. Bekijk het privacybeleid van en tik op Doorgaan.

Een pincode instellen

1. Tik op Een pincode instellen op het scherm Instellingen Anti-Theft.
Als u al een pincode hebt ingesteld bij het installeren van App-vergrendeling of Fotokluis, hoeft u geen aparte pincode in te stellen voor Anti-Theft. Als u het bericht Pincode ingesteld ziet, tikt u op Noodzakelijke machtigingen verlenen om door te gaan met de installatie van Anti-Theft.
  1. Selecteer een Google-account voor het herstellen van de pincode en tik ter bevestiging op OK. Als u uw pincode bent vergeten, kunt u deze opnieuw instellen door u aan te melden bij het geselecteerde Google-account.
  2. Voer een pincode in en typ deze opnieuw ter bevestiging.
  3. Tik op Doorgaan om het instellen van de pincode te voltooien.

Machtigingen verlenen

Voordat u de functie Anti-Theft kunt activeren, moet u Avast Mobile Security verschillende machtigingen verlenen in de Instellingen van uw apparaat. Die machtigingen zijn cruciaal om uw apparaat op afstand te kunnen volgen en bedienen.

Deze stappen kunnen iets verschillen afhankelijk van het model van uw apparaat en de Android-versie.
  1. Tik op Noodzakelijke machtigingen verlenen.
  2. Tik op Ga naar instellingen. Om de machtiging Systeemoverlay te verlenen, tikt u op de witte schuifregelaar (UIT) naast Avast Mobile Security zodat deze in blauw (AAN) wordt veranderd.
  3. Tik op Ga naar instellingen. Tik op Activeren om de machtiging Apparaatbeheer te verlenen.
  4. Tik op Toestemming geven. Om de machtiging Gebruikerstoegang te verlenen, selecteert u Avast Mobile Security en tikt u op de witte schuifregelaar (OFF) naast Gebruik volgen toestaan zodat deze in blauw (AAN) wordt veranderd.
  5. Tik op Ga naar instellingen. Om de machtiging Schrijfinstellingen te verlenen, tikt u op de witte schuifregelaar (UIT) naast Machtiging toestaan zodat deze in blauw (AAN) wordt veranderd.
  6. Tik op Doorgaan om Avast Mobile Security toestemming te geven om de locatie van uw apparaat te zien. Daardoor kunt u uw apparaat in geval van verlies of diefstal terugvinden.
  7. Tik op Ga naar instellingen om door te gaan met de installatie.
  8. Tik op Toestaan in elk dialoogvenster dat wordt weergegeven om de resterende benodigde machtigingen te verlenen. Mogelijk moet u de volgende machtigingen verlenen:
    • Camera
    • Locatie
    • Oproepen
    • Media en bestanden
    • Geluid opnemen

Anti-Theft beschikt nu over alle machtigingen die nodig zijn om uw apparaat op afstand te kunnen volgen en bedienen. In het volgende artikel vindt u meer informatie over de machtigingen die nodig zijn voor Avast Mobile Security:

Koppelen aan uw Avast-account

Ga als volgt te werk om Avast Mobile Security te koppelen aan uw Avast-account. Als Avast Mobile Security al gekoppeld is aan een Avast-account, ziet u de melding Avast-account ingesteld en kunt u tikken op Activeer Anti-Theft zonder onderstaande stappen te volgen.

Het is niet mogelijk om uw apparaat op afstand te bedienen en te volgen als Avast Mobile Security niet is gekoppeld aan een Avast-account.
  1. Tik op Verbinding maken met uw Avast-account.
  2. Tik op Bediening via het web configurerenE-mailadres.
  3. Voer de aanmeldingsgegevens voor uw Avast-account in en tik op Aanmelden bij Avast-account. Als u geen Avast-account hebt, tikt u op Registreren.

Avast Mobile Security wordt nu gekoppeld aan uw Avast-account.

U wordt omgeleid naar het scherm Instellingen Anti-Theft. Tik op Activeer Anti-Theft om de installatie van Anti-Theft te voltooien. Als u met een veegbeweging in plaats van met een pincode toegang wilt krijgen tot beschermde delen van uw apparaat, tikt u op Een patroon instellen.

Verdere aanbevelingen

Raadpleeg het volgende artikel voor instructies voor het configureren van de instellingen van Anti-Theft en voor het bepalen van hoe uw apparaat zich gedraagt in geval van verlies of diefstal:

Als u uw apparaat op afstand wilt volgen of bedienen, moet u zich aanmelden bij het Avast-account dat is gekoppeld aan Avast Mobile Security. Vervolgens klikt u op de tegel Anti-Theft op het dashboard van Avast Account.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

• Avast Anti-Theft voor Android
  • Avast Mobile Security 6.x voor Android