DNS-lekken voorkomen in Avast SecureLine VPN

Soms kunnen er DNS-lekken (Domain Name System) ontstaan, ook al gebruikt u Avast SecureLine VPN. Op een van de onderstaande manieren kunt u voorkomen dat DNS-lekken optreden:

De instructies in dit artikel zijn niet van toepassing op systemen met Windows Vista of Windows XP. Als u problemen met DNS-lekken ondervindt in deze besturingssystemen, is het raadzaam om naar een nieuwere versie van Windows te upgraden.

Avast Antivirus gebruiken

De nieuwste versie van Avast Antivirus voorkomt actief DNS-lekken in Ipv4 voor Windows 10, Windows 8 / 8.1 en Windows 7 (Service Pack 1 met Convenient Rollup Update).

Als u al een versie van Avast Antivirus gebruikt, controleer dan of deze up-to-date is. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies:

In alle andere gevallen kunt u Avast Free Antivirus installeren. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies:

Windows-instellingen beheren

Als u Avast Antivirus niet wilt gebruiken, raden we u aan de instelling ‘slimme multi-home naamomzetting’ in Microsoft Windows 8 en hoger uit te schakelen, om DNS-lekken te voorkomen. Deze instelling is bedoeld om DNS-query's te optimaliseren en de prestaties te verbeteren. Wanneer de instelling is ingeschakeld, bent u echter kwetsbaar voor DNS-kaping en DNS-lekken.

De instelling ‘slimme multi-homed naamomzetting’ uitschakelen:

1. Klik op de knop Start van Windows, begin met het typen van gpedit.msc om de zoekbalk te openen en selecteer dan Groepsbeleid bewerken.
  2. Druk op de knop Win op het toetsenbord, typ dan gpedit.msc in de zoekbalk en selecteer gpedit.
  3. In het venster Editor voor lokaal groepsbeleid onder Computerconfiguratie selecteert u BeheersjablonenNetwerkDNS-client.
  4. Dubbelklik op Slimme multi-homed naamomzetting uitschakelen.
  5. Selecteer Ingeschakeld en klik dan op Toepassen.

De instelling ‘slimme multi-homed naamomzetting’ is nu uitgeschakeld.

• Avast SecureLine VPN 5.x voor Windows
  • Avast Omni 21.x voor Windows
  • Avast Premium Security 21.x voor Windows
  • Avast Free Antivirus 21.x voor Windows
  • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack 1 met Convenient Rollup Update, 32 / 64-bit