Avast Security voor Mac installeren

Avast Security voor Mac is essentiële beveiligingssoftware die voorkomt dat virussen, spyware en andere schadelijke dreigingen uw Mac infecteren.

In dit artikel vindt u instructies voor het downloaden en installeren van Avast Security op een macOS-apparaat.

Avast Security installeren

1. Klik op onderstaande knop om het installatiebestand van Avast Security te downloaden en sla het op een bekende locatie op uw Mac op (standaard worden gedownloade bestanden opgeslagen in de map Downloads). Avast Security voor Mac downloaden
  2. Dubbelklik op het gedownloade bestand avast_security_online.dmg.
  3. Dubbelklik op het pictogram van Avast Security en sluit het venster.
  4. Klik op Doorgaan.
  5. Neem het privacybeleid van Avast door en klik op Doorgaan.
  6. Klik op Doorgaan om te bevestigen dat u de gebruiksrechtovereenkomst hebt gelezen en klik op Akkoord om te bevestigen dat u de voorwaarden accepteert.
  7. Klik op Installeren om door te gaan met de standaardinstallatie of op Wijzig installatielocatie... of op Aanpassen als u de standaardinstallatie wilt wijzigen.
  8. Gebruik wanneer daarom wordt gevraagd uw Touch ID om toestemming te verlenen voor de installatie, of klik op Gebruik wachtwoord..., voer uw beheerderswachtwoord in en klik op Installeer software.
  9. Klik op OK om Avast Security toegang te geven tot uw downloadmap.
  10. Als de melding Systeemextensies geblokkeerd verschijnt, klikt u op OK.
  11. Of schakel het vakje uit als u niet wilt dat Google Chrome wordt ingesteld als uw standaardbrowser en klik op Doorgaan.
  12. Klik op Sluiten.
  13. Klik op Verplaats naar prullenmand.
  14. Klik op OK om het installatieprogramma van Avast Security toegang te geven tot uw downloadmap.

Avast Security is nu geïnstalleerd op uw Mac. Voltooi de eerste installatie door de instructies op het scherm te volgen om Avast Security machtigingen te verlenen. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Probleemoplossing

Doe het volgende als u installatieproblemen ondervindt:

1. Zorg ervoor dat uw Mac voldoet aan de minimale systeemvereisten:
  • Apple macOS 11.x (Big Sur), Apple macOS 10.15.x (Catalina), Apple macOS 10.14.x (Mojave), Apple macOS 10.13.x (High Sierra), Apple macOS 10.12.x (Sierra), Apple Mac OS X 10.11.x (El Capitan), Apple Mac OS X 10.10.x (Yosemite).
  • Mac met 64-bits Intel-processor.
  • 512 MB RAM-geheugen of meer (1 GB RAM-geheugen of meer aanbevolen).
  • 750 MB vrije ruimte op de harde schijf.
  • Internetverbinding om updates voor het programma en de antivirusdatabase te downloaden, te activeren en te onderhouden.
  • Bij voorkeur een standaardschermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels.
  1. Verwijder alle eerder geïnstalleerde antivirussoftware van uw Mac. Raadpleeg de volgende artikelen voor instructies:
  2. Start de Mac opnieuw en probeer Avast Security opnieuw te installeren aan de hand van de instructies in dit artikel.

Als het probleem aanhoudt, kunt u contact opnemen met de ondersteuning van Avast.

Verdere aanbevelingen

In onderstaand artikel vindt u meer informatie over de functies die beschikbaar zijn in Avast Security:

• Avast Security 14.x voor Mac