Meldingen en advertenties beheren in Avast Mobile Security

Avast Mobile Security is een beveiligingsapp voor Android waarmee u apparaten kunt beschermen tegen ongewenste phishing-pogingen, malware, spyware en schadelijke virussen zoals Trojaanse paarden. De app bevat ook een reeks functies die uw apparaat gebruiksvriendelijker maken en uw beschermingsniveau verhogen. Advertenties maken het mogelijk onze Android-antivirussoftware gratis aan te bieden. U kunt kiezen uit gratis software met advertenties en betaalde software zonder advertenties.

Meldingen

Hoe kan ik de meldingen van Avast Mobile Security beheren?

In het gedeelte Meldingen kunt u alle meldingen van Avast Mobile Security aanpassen en deze in- of uitschakelen door op de knop ernaast te klikken. Het is overigens raadzaam alle meldingen in het gedeelte Realtimebescherming ingeschakeld te houden. Zo blijft u steeds op de hoogte en wordt u optimaal beveiligd.

Er zijn verschillende soorten meldingen:

• Realtimebescherming
    • Doorlopende melding: volledige beveiliging wordt gewaarborgd door te voorkomen dat Android processen van Avast Mobile Security beëindigt, aangezien er mogelijk apps worden uitgeschakeld die alleen op de achtergrond werken.
    • Melding van Klembord opschonen: als u inhoud hebt gekopieerd naar het klembord, verschijnt er een melding waarin wordt aangeboden deze te wissen om privacylekken te voorkomen.
    • Melding in verband met privacygevoelige app: er verschijnt een melding met de vraag of u de toegang tot gevoelige apps wilt beschermen met App-vergrendeling.
    • Melding van App-schild: er verschijnt een melding waarin wordt aangegeven of de app die u momenteel installeert of bijwerkt, veilig is.
    • Ongewenste oproepen melden: wanneer u een oproep ontvangt van een telefoonnummer waardoor u vaker wordt gebeld, verschijnt er een melding waarin wordt aangeboden dat nummer te blokkeren met Oproepen blokkeren.
    • Pop-upvenster bij voltooiing scanbewerking: zodra een scanbewerking is voltooid, verschijnt er een pop-upvenster waarin wordt aangegeven dat de resultaten gereed zijn om te worden weergegeven.
    • Browsergeschiedenis opschonen: er verschijnt een melding waarin wordt aangeboden uw browsergeschiedenis te verwijderen om uw privacy te beschermen.
  • Prestaties
    • Oplaadscherm: er verschijnt een melding met de vraag of het oplaadscherm moet worden ingeschakeld wanneer u een oplaadkabel aansluit.
    • Meldingen over stoppen van apps: er verschijnt een melding over op de achtergrond actieve apps waarin wordt aangeboden deze af te sluiten. Deze functie is uitgeschakeld als de app Avast Battery Saver op uw apparaat is geïnstalleerd.
    • Waarschuwing batterij bijna leeg: er verschijnt een melding wanneer het batterijvermogen de 30% bereikt.
    • Safe Clean: wanneer er meer dan 50 MB aan overbodige bestanden is gevonden op uw apparaat, verschijnt er een melding met het advies uw apparaat op te schonen.
  • Wifi-netwerken
    • Dialoogvenster over onbekend netwerk: bij het tot stand brengen van een verbinding met een onbekend netwerk verschijnt er een melding waarin wordt aangeboden de beveiliging en snelheid van dat netwerk te controleren.
    • Beveiligingsscan: er verschijnt een melding waarin wordt aangeboden uw netwerk op beveiligingsproblemen te controleren.
    • Snelheidstest: er verschijnt een melding waarin wordt aangeboden de snelheid van uw netwerk te controleren.

Hoe kan ik het oplaadscherm in- of uitschakelen?

De functie Oplaadscherm geeft de voortgang van het oplaadproces weer en optimaliseert de prestaties van uw apparaat door alle achtergrondtaken te beëindigen. Wanneer dit scherm actief is, kunt u controleren wanneer uw apparaat zal zijn opgeladen en kunt u het oplaadpercentage van de batterij bekijken.

Voer de volgende stappen uit om het oplaadscherm in te schakelen:

1. Tik op het menupictogram (drie lijntjes) linksboven op het scherm van Avast Mobile Security.
  2. Tik op Instellingen.
  3. Tik op Oplaadscherm en zet u de schuifregelaar op AAN door erop te tikken.

Als u het oplaadscherm wilt uitschakelen, voert u de stappen hierboven uit en zet u de schuifregelaar op UIT door erop te tikken.

Wanneer het oplaadscherm actief is, kunt u onder aan het scherm naar rechts vegen om het scherm te verlaten of op het pictogram in de vorm van een tandwiel tikken om de instellingen van het oplaadscherm te openen.

als Avast Battery Saver is geïnstalleerd op uw apparaat, moet u de instellingen voor het oplaadscherm beheren in Avast Battery Saver. Anders kunt u deze functie beheren via de instellingen van Avast Mobile Security.

Advertenties

Waarom worden er advertenties weergegeven in Avast Mobile Security?

Avast is er trots op zijn toonaangevende antivirussoftware en hulpprogramma's voor Android gratis te kunnen aanbieden. Dit wordt mogelijk gemaakt door advertenties. U kunt kiezen uit gratis software met advertenties en betaalde software zonder advertenties.

Avast maakt gebruik van advertentienetwerken van derden, zoals AdMob van Google en Audience Network van Facebook, om advertenties van hoge kwaliteit weer te geven die voor elke gebruiker relevant kunnen zijn.

Hoe kan ik advertenties van derden uitschakelen in Avast Mobile Security?

Als u Avast Mobile Security liever zonder advertenties van derden gebruikt, is het raadzaam over te stappen op de betaalde versie Avast Mobile Security Pro. Ga in dat geval naar InstellingenReclame uitschakelen, selecteer uw abonnement en volg de instructies op het scherm.

Na het upgraden worden er geen advertenties meer in de app weergegeven voor producten en services die geen verband houden met Avast. Wel blijven wij u informeren over andere Avast-producten die zijn bedoeld om de beveiliging en prestaties van uw apparaat te verbeteren.

Hoe kan ik een ongepaste advertentie melden?

Het is mogelijk dat er af en toe een advertentie van een concurrent doorheen glipt of een die niet aan onze kwaliteitsnormen voldoet. In dat geval moedigen wij onze gebruikers met klem aan het volgende te doen:

1. Maak een schermafbeelding van de advertentie. De stappen voor het maken van schermafbeeldingen kunnen verschillen afhankelijk van uw versie van het Android-systeem en het model van uw apparaat. Hieronder volgen de meest voorkomende manieren om een schermafbeelding te maken:
    • Houd de aan-uitknop en de volume-omlaagknop een paar seconden lang tegelijkertijd ingedrukt.
    • Houd de Home-knop en de aan-uitknop een paar seconden lang tegelijkertijd ingedrukt.
    Er verschijnt een schermafbeelding op de meldingsbalk en de afbeelding wordt automatisch opgeslagen in de standaardfoto-app van uw apparaat.
    als geen van bovenstaande methoden werkt, raadpleegt u de handleiding bij het apparaat.
  2. Tik op de advertentie en maak een schermafbeelding van wat er gebeurt nadat u de advertentie hebt geopend (dit is een cruciale stap!).
  3. Stuur beide schermafbeeldingen naar mobile-ads@avast.com.

De app of website die is gekoppeld aan de gemelde advertentie wordt onderzocht en eventueel geblokkeerd.

Hoe kan ik feedback geven over advertenties?

Bij het genereren van advertentie-inkomsten proberen wij het gebruikersgemak niet uit het oog te verliezen. De juiste balans, daar gaat het om. Of wij daar ook in slagen? Dat horen wij graag van u! Stuur een bericht naar mobile-ads@avast.com. In dat bericht:

• beschrijft u zo uitgebreid mogelijk hoe de manier waarop advertenties worden weergegeven volgens u kan worden verbeterd;
  • neemt u zo mogelijk een schermafbeelding van de advertentie op, zodat we kunnen zien hoe deze in de app wordt weergegeven.

Geef ook gerust algemene feedback over de advertenties via onze korte enquête.

• Avast Mobile Security 6.x
  • Google Android 4.1 (Jelly Bean, API 16) of hoger