Avast Driver Updater installeren in Windows

Avast Driver Updater is een optimalisatieprogramma voor de pc waarmee u uw hardware kunt scannen op niet-werkende en verouderde stuurprogramma's, en problemen met uw pc kunt voorkomen.

Avast Driver Updater is een betaald product waarvoor een abonnement is vereist. In dit artikel vindt u instructies voor het installeren van de nieuwste versie van de toepassing en voor het activeren van een bestaand abonnement, het starten van een gratis proefperiode of het kopen van Avast Driver Updater.

Avast Driver Updater installeren

1. Controleer of er geen andere toepassing of ander antivirusprogramma wordt uitgevoerd op uw pc.
  2. Klik op onderstaande knop om het installatiebestand van Avast Driver Updater te downloaden en sla het op een bekende locatie op uw computer op (standaard worden gedownloade bestanden opgeslagen in de map Downloads). Avast Driver Updater downloaden
  3. Klik met de rechtermuisknop op het gedownloade installatiebestand avast_driver_updater_online_setup.exe en selecteer Als administrator uitvoeren in het contextmenu.
Als u de optie Als beheerder uitvoeren niet ziet, raadpleegt u het volgende artikel voor instructies voor het beheren van beheerdersaccounts op uw computer.
  1. Klik op Ja wanneer in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om toestemming wordt gevraagd.
  2. Klik op Nu installeren.
  3. Klik op Stuurprogramma's scannen.
  4. Wacht totdat Avast Driver Updater uw computer heeft gescand.
  5. Als er verouderde stuurprogramma's zijn gedetecteerd, klikt u op Alles bijwerken.
    Of klik op Alle functies ontgrendelen.
  6. Selecteer een van de onderstaande opties:
    • Een abonnement aanschaffen: selecteer het gewenste abonnement, klik op Nu kopen en volg de instructies op het scherm om de aankoop te voltooien.
    • Een gratis proefversie proberen: Klik rechtsboven in het aankoopscherm op de X, klik op Gratis proefversie starten en volg de instructies op het scherm om tijdelijk toegang te krijgen tot Avast Driver Updater.
    • Ik heb al een abonnement: als u Avast Driver Updater al hebt aangeschaft, activeert u voor de installatie uw betaalde abonnement. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide activeringsinstructies:

Avast Driver Updater wordt op uw computer geïnstalleerd.

Probleemoplossing

Doe het volgende als u installatieproblemen ondervindt:

1. Controleer of uw computer voldoet aan de minimale systeemvereisten en of Windows up-to-date is.
  • Windows 10 met uitzondering van Mobile en IoT Core Edition (32- of 64-bits), Windows 8/8.1 met uitzondering van RT en Starter Edition (32- of 64-bits), Windows 7 SP1 of nieuwer (elke editie, 32- of 64-bits).
  • Volledig Windows-compatibele pc met Intel Pentium 4/AMD Athlon 64-processor of nieuwer (ondersteuning voor SSE2-instructies vereist).
  • 256 MB RAM-geheugen of meer.
  • 400 MB vrije ruimte op de harde schijf.
  • Internetverbinding voor het downloaden, activeren en gebruiken van de toepassing.
  • Een standaardschermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels wordt aanbevolen.
  1. Controleer of het gedownloade installatiebestand niet beschadigd is. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies:
  2. Start de computer opnieuw en probeer Avast Driver Updater opnieuw te installeren aan de hand van de instructies in dit artikel.

Als het probleem aanhoudt, kunt u contact opnemen met de ondersteuning van Avast.

Verdere aanbevelingen

In de volgende artikelen vindt u meer informatie over de functies die beschikbaar zijn in Avast Driver Updater:

• Avast Driver Updater 20.x voor Windows